Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

Δημοτική οδός και κατατμηση αγροτεμαχιου


Recommended Posts

             "Ο πελάτης κάνει τοπογραφικό σε άλλον συνάδελφο (Π.Μ.) και του δηλωνει πως ειναι δημοτικος δρομος και κάνει κατάτμηση (με κάποια απόφαση του ΣΤΕ ότι υφιστάμενος δρόμος είναι πάνω από 20 έτη) ισχύει; "

 

Δεν βλεπω να υπαρχει τετοια αποφαση.

Αυτο για την παροδο  20ετιας,    μαλλον αναφερεται στην  χρησικτησια δουλειας διελευσης.

Κατα τα λοιπα,  υπαρχει αυτη η ΣτΕ για το Πήλιο  για τις οριοθετησεις,  αλλα αφορα  και ολους τους οικισμους.

https://ecopress.gr/ste-apofasi-odigos-gia-oriothetisi-k/

εδιτ

και υπαρχουν νεες ρυθμισεις για τον 4447 με το προσφατο 4759/20

 

 

Edited by dimitris GM
  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 40
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Καλησπέρα σε όλους τους συμμετέχοντες και χρόνια πολλά. Αν κατάλαβα σωστά το αρχικό ερώτημα, εξετάζουμε περίπτωση οικοπέδου εντός οριοθετημένου οικισμού κάτω των 2.000 κατοίκων, με κατά κανόνα αρτιότητα βάσει σχετικής απόφασης οριοθέτησης 1000 τμ, το οποίο φαίνεται να διαθέτει πρόσωπο σε χωματόδρομο, πλην όμως συμβολαιογραφικά ο δρόμος αυτός δεν αναγράφεται. 

Ο συνάδελφος ανέφερε τα 20 χρόνια. Αυτό δεν λέει απολύτως τίποτα. Εμείς χρειαζόμαστε πρόσωπο σε κοινόχρηστο δρόμο και όχι φυσικά σε τετράμετρη λωρίδα προκειμένου τυφλό γήπεδο να αποκτήσει πρόσωπο μετά από πράξη παραχώρησης, σύμφωνα με την άλλοτε-καταργηθείσα από το ΣΤΕ το 2008-διάταξη.

Προκύπτουν ερωτήματα.

(1) Οι τίτλοι των όμορων και των απέναντι, αναφέρουν στα συμβόλαιά τους (μετά τη διανομή) να συνορεύουν με δρόμο;

(2) Ο χωματόδρομος, φαίνεται πριν το 1985 και ειδικότερα πριν την 3-5-1985 ημερομηνία ισχύος του  ΠΔ/24-4-85   (ΦΕΚ-181/Δ/3-5-85);

(3) Έχει εκδοθεί κάποια Ο.Α πλησίον του εξεταζόμενου ακινήτου, ώστε να διαπιστωθεί αν έχει συμπεριληφθεί σε διοικητικές πράξεις αδειών ο χωματόδρομος;

(4) Μήπως στον χωματόδρομο υπάρχουν έργα οδοστρωσίας (πχ χαλικόστρωση) και διέλευση δικτύων (φωτισμός κλπ);

 

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Μας δίνεις τρία "σχέδια". Της googlmaps που φαίνεται, γιατί απλά υπάρχει, ο "καρόδρομος" (οι ροδιές και στην μέση χόρτα), μετά ένα απόσπασμα από μάλλον κάποιο σχέδιο κλίμακας 1/ 5000, που και αυτός είναι από αεροφωτογραφίες και φωτοσταθερά και τέλος είναι ο μόνος "επίσημος" χάρτης, αυτός της αποτύπωσης από την τοπογραφική υπηρεσία, βάσει  του οποίου γίνονται, πάντα, όλες οι δουλειές από εκείνη την στιγμή και μετά. Τα σχέδια της Τ.Υ. είναι για τον τοπογράφο ο μεγάλος μπούσουλας. 

Σύμφωνα λοιπόν με τα σχέδια αυτά δημιουργείται, από την Τ.Υ. ,το βιβλίο με τους κτηματικούς αριθμούς των γεωτεμαχίων, τα εμβαδά τους κλπ, κλπ.

Σ ' αυτό το σχέδιο λοιπόν δρόμος ΔΕΝ υπάρχει και δεν αποτυπώνεται. Άρα??

Πως θα αποδείξεις λοιπόν ότι ο Δρόμος υπάρχει?? Σκέψου και αυτά που σου έγραψε ο Παύλος.

Νότια του οικοπέδου σου υπάρχει μία μεγάλη αποθήκη. Έγινε με Οικοδ. άδεια?? Αν ναι το ψάχνεις.

Στην τελική ζήτα με γραπτή αίτηση σου, από κάποια τεχνική υπηρεσία (δεν ξέρω τι έχει εκεί ο Δήμος) τον χαρακτηρισμό του δρόμου αυτού!

......

Και αφού έγινε ήδη το ζητούμενο τοπογραφικό από άλλον, γιατί εσύ συνεχίζεις? 

  • Upvote 2
Link to comment
Share on other sites

Να ρωτήσω κάτι και έγω με την σειρά μου.

Στους αναδασμούς συναντάται συχνά, τα τεμάχια να συνορεύουν με " ζώνη δημοσίου" κατά τον κτηματολογικό πίνακα μέσα στην οποία περιλαμβάνονται κανάλι δρόμος και τάφρος. Υπάρχουν μάλιστα και σχετικές διατομές που απεικονίζουν τα πλατη τους.Η σχεδιάση στο χάρτη του αναδασμού είναι ενιαία με δυο παράλληλες γραμμές που απέχουν 20μ.

Θεωρείται ότι τα τεμάχια συνορεύουν με κοινόχρηστο δρόμο η όχι?

Στην περιπτώση μου και σύμφωνα με τις χαρακτηριστικές διατομές στην μία πλευρά συνορεύω με την τάφρο και στην αντιδιαμετρική με το κανάλι. 

Κάθε δύο τεμάχια στο σημείο επαφής τους, έχουν  φτιαχθεί γεφυράκια για να μπορεί το τρακτέρ να περνάει πάνω από το κανάλι.

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...
On 24/12/2020 at 10:25 ΠΜ, piper said:

....Δηλωσα στο τοπογραφικο οτι ειναι αρτιο και μη οικοδομησιμο αφου δεν εχει προσωπο σε νομίμως υφισταμενο δρομο. Ο πελάτης κάνει τοπογραφικό σε άλλον συνάδελφο (Π.Μ.) και του δηλωνει πως ειναι δημοτικος δρομος και κάνει κατάτμηση (με κάποια απόφαση του ΣΤΕ ότι υφιστάμενος δρόμος είναι πάνω από 20 έτη) ισχύει;....

 

 

On 27/12/2020 at 12:48 ΜΜ, nbr said:

...

......

Και αφού έγινε ήδη το ζητούμενο τοπογραφικό από άλλον, γιατί εσύ συνεχίζεις? 

Υποθέτω ότι συνεχίζει ο @piperδιότι έχοντας δηλώσει για το ίδιο ακίνητο μη Οικοδομήσιμο και άλλος πάει και το βγάζει Οικοδομήσιμο, γίνεται «ρόμπα» ο ίδιος ειδικά αν βρίσκεται σε μικρές κοινωνίες ….

Οπότε πράγματι αν δεν είναι Οικοδομήσιμο είναι σοβαρό το ζήτημα και ακόμα πιο σοβαρό αν άλλος μελετητής εάν είχε ενημερωθεί ότι υπήρξε τοπογραφικό που το είχε ως μη Οικοδομήσιμο.

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

  • 2 months later...

Πωλείται αγροτεμάχιο (εκτός σχεδίου), μη άρτιο και μη οικοδομήσιμο, σε περιοχή που προϋπάρχει κτηματολόγιο  και πρέπει να γίνει διόρθωση των ορίων του, στο πρόσωπό του, σε ουσιαστικά ΑΓΡΟΤΙΚΗ οδό. Όμως στο κτηματολόγιο, δεν υπάρχει τέτοιος χαρακτηρισμός οδού (αφού έχουν προκύψει από αμοιβαία παραχώρηση με σκοπό την προσπέλαση στις ιδιοκτησίες τους). Μου προτάθηκε λοιπόν, να τον ονομάσω ΔΗΜΟΤΙΚΟ, ώστε οι τροποποιήσεις να γίνουν αποδεκτές από τον δήμαρχο της περιοχής. Η τεχνική υπηρεσία (υπηρεσία δόμησης) δηλώνει αναρμόδια σε αγροτική οδό, ενώ και η γεωργική υπηρεσία, αυτονόητα δηλώνει επίσης αναρμόδια.

Το κτηματολογικό γραφείο δεν δέχεται τροποποίηση στο πρόσωπο στον δρόμο, χωρίς συνυπογραφή αρμοδίου, του οποίου τροποποιείται το ΚΑΕΚ, το οποίο έχει στοιχεία ___ΕΚ___.

Έχετε κάποια εμπειρία στο θέμα;

Ευχαριστώ και με υγεία η Λαμπρή.

Edited by maroudas
Link to comment
Share on other sites

πριν αρχισουμε τα "βαφτισια",

με βαση τα συμβολαια, ποια ειναι το ορια του αγρου σου, του απεναντι...των διπλανων???

Αναφερεται αυτη η "οδος" σαν οριο σε καποιους ή λενε ενα χωραφι εμβαδου ...τμ. και γινεται μνεια οτι μια λωριδα αβγδα  απο αυτο το χωραφι, χρησιμευει για διελευση των ομορων.???

υγ

προφανως ολοι αυτοι οι αγροτικοι δρομοι δημιουργηθηκαν απο "παραχωρησεις που εκαναν οι περιοικοι,

και ξεκινησαν απο το χωραει ενας πεζος, μετα ενα αλογο, μετα ενα καρο....  έ μετα ενα ΖΕΤΟΡ......

Εν τελει, κι αν τον βαφτισεις "Δημοτικο"...τί θα κανει ο Δημαρχος δεν καταλαβα ειδικα αν ο δρομος αυτος φαινεται στην ιδιοκτησια σου και απο πού εχει δικαιωμα ο Δημαρχον να χαρακτηρισει του δρομους???
 


Και η πρακτικη ερωτηση ειναι:

αν τον ονομασει δημοτικο, εσυ τι κερδιζεις?

 

 

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Δεν κατάλαβα πλήρως το ερώτημά σου. Αναφέρεις ότι η περιοχή βρίσκεται σε λειτουργούν κτηματολόγιο. Άρα, έχουμε ΚΑΕΚ για τις ιδιοκτησίες και για το δρόμο. Ελπίζω να έχω καταλάβει σωστά ως εδώ.

Θα κάνεις τοπογραφικό χωρικής μεταβολής;

Ποια η σημασία του να χαρακτηριστεί οπωσδήποτε δημοτικός ο δρόμος και να μην παραμείνει, για παράδειγμα, αγροτικός.

Αν εν τέλει το ερώτημα αφορά στο ότι το γήπεδο "θέλει" να πάρει μέρος κοινόχρηστου δρόμου, είναι ένα θέμα αυτό με όποιο χαρακτηρισμό δρόμου και αν έχεις, υπό την έννοια ότι υπάρχει δημόσια έκταση.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.