Μετάβαση στο περιεχόμενο

Θεμελίωση δίπλα σε παλιό κτίριο χωρις φ.ο.


 

Recommended Posts

διπλανο κτιριο δεν εχει θεμελιο ειναι κατασκευης προ του 55 και ειναι πανω σε μπαζωμα.η λυση ειναι ΄ντουλαπια΄η πασσαλους αντιστηριξης?σε αυτη την περιπτωση των πασσαλων, οι κολωνες μου οπωσδηποτε τοποθετουνται πιο μεσα απο τους πασσαλους η μπορω να ριξω κολωνα αναμεσα στους πασσαλους?

Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...

Για τί βάθος εκσκαφής μιλάμε?

 

Γενικά να υπολογίζεις ότι τα τοιχεία του υπογείου σου θα ξεκινούν μέσα από τα στοιχεία αντιστήριξης (+ μια απόσταση που εξαρτάται από την κεφαλή του διατρητικού μηχανήματος).

Σε περίπτωση που κάνεις αντιστήριξη Berlinoise τότε μπορείς να "ενσωματώσεις" τα τοιχεία του υπογείου στα στοιχεία της αντιστήριξης, αλλά όπου έχεις κατακόρυφα μπουντρέλια κάνεις διακοπές στον οπλισμό.

Σε περίπτωση που δεν γίνεται berlinoise, κάτι το οποίο είναι πιθανό λόγω μπαζώματος, τότε σκέφτεσαι αλληλοτεμνόμενους πασσάλους (ή μικροπασσάλους) ή ακόμα και διαφραγματικό τοίχο. Σε αυτές τις περιπτώσεις μπορείς επίσης να "ενσωματώσεις" τα τοιχεία του υπογείου στα στοιχεία της αντιστήριξης (π.χ. κάνοντας μπαρέτες ή δημιουργώντας κρυφοδοκούς (κρυφοκεφαλόδεσμους) περιμετρικά στην πλάκα του ισογείου) αλλά θέλει προσοχή και καλή γνώση (θεωρητική και πρακτική).

 

Τα ντουλάπια εξαρτώνται από τα φέροντα τοιχεία του υπογείου σου (αποστάσεις, διαστάσεις κ.λπ.), το εάν προλαβαίνεις να τα κάνεις (αμμώδες έδαφος, νερά κ.λπ.) και κυρίως από τα συνεργεία σου.

 

Φυσικά όλα τα παραπάνω εξαρτώνται και από την παρουσία ή όχι υπόγειου υδροφόρου ορίζοντα.

 

Όλα τα παραπάνω χρήζουν ιδιαίτερης αξιολόγησης και καλή γνώση των συνθηκών των εδαφικών σχηματισμών που έχεις. Πες περισσότερα για να μάθεις περισσότερα :roll:

Link to comment
Share on other sites

Επίκαιρο: "...Η πολυκατοικία των 20 διαμερισμάτων κατέρρευσε εξαιτίας υποχώρησης του εδάφους που προκλήθηκε από εργασίες ανασκαφής θεμελίων για γειτονικό κτίριο..."

http://www.enet.gr/online/online_text/c=111,id=7074144

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.