Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

Αυθαίρετα: Εκτός λειτουργίας κινδυνεύει να βρεθεί η πλατφόρμα Τεχνικού Επιμελητηρίου


Engineer

Recommended Posts

Εκτός λειτουργίας κινδυνεύει να βρεθεί το επόμενο χρονικό διάστημα η πλατφόρμα Τεχνικού Επιμελητηρίου, με αποτέλεσμα να βρίσκεται στον αέρα η απρόσκοπτη συνέχιση της διαδικασίας τακτοποίησης αυθαιρέτων. Την ίδια στιγμή, στο νέο οργανόγραμμα του Υπουργείου Περιβάλλοντος, καταργείται η θέση γενικού γραμματέα Χωροταξίας και ενσωματώνεται στην Γενική Γραμματεία Περιβάλλοντος.

 

Σε ότι αφορά το Τεχνικό Επιμελητήριο και τον κίνδυνο αναστολής της λειτουργίας του, όπως δήλωσε στο ΣΚΑΪ, ο πρόεδρος του ΤΕΕ, Χρήστος Σπίρτζης, την τελευταία περίοδο έχουν οξυνθεί δραματικά τα οικονομικά προβλήματα, εξαιτίας, κυρίως, της περικοπής του πόρου του 2%, επί των ιδιωτικών έργων και της αδυναμίας των μηχανικών να ανταποκριθούν στην καταβολή των ασφαλιστικών εισφορών τους.

 

Επίσης, ο πάρεδρος δεν εγκρίνει καμιά δαπάνη πέραν της μισθοδοσίας κι έτσι, για μεγάλο διάστημα, παραμένουν απλήρωτοι οι λογαριασμοί ΔΕΗ και ΟΤΕ, οπότε εάν δεν εξευρεθεί άμεσα λύση, το επόμενο βήμα θα είναι η διακοπή των συγκεκριμένων παροχών.

 

Ερωτήματα, όμως, γεννώνται και με αφορμή το νέο Οργανόγραμμα του Υπουργείου Περιβάλλοντος, στο οποίο καταργείται η θέση του γενικού γραμματέα Χωροταξίας κι ενσωματώνεται στην Γενική Γραμματεία Περιβάλλοντος. Κι αυτό, σε μια χρονική στιγμή, όπου πέραν του νόμου της τακτοποίησης, προωθείται σειρά ουσιαστικών παρεμβάσεων, όπως ο χωροταξικός σχεδιασμός που θα αποτελέσει την «αιχμή του δόρατος», στην προσπάθεια αντιμετώπισης της αυθαίρετης δόμησης.

 

Πηγή: http://www.skai.gr/news/environment/article/228012/authaireta-ektos-leitourgias-kinduneuei-na-vrethei-i-platforma-tehnikou-epimelitiriou/

 

Click here to view the είδηση

Link to comment
Share on other sites

Το κράτος μας έχει γρήγορα ανακλαστικά και θα το λύσει το πρόβλημα άμεσα, αν πάει και κόψει η ΔΕΗ το ρεύμα που είναι μήνες απλήρωτο.....

Θα ρίξουν μπαλαντέζα από κάποιο όμορο Υπουργείο να τροφοδοτηθεί με ρεύμα ο χώρος με τους σέρβερ του ΤΕΕ.

 

Εναλλακτικό σενάριο ο Πρόεδρος που έχει και την ανάλογη ειδικότητα θα ανεβάσει την ασφάλεια του μετρητή της ΔΕΗ. Το κάνουν πολλές χιλιάδες νοικοκυριά εδώ και ένα χρόνο παντού σε όλη την Ελλάδα.3ο σενάριο να πληρωθούν οι εισφορές μας ή να ανεβεί η οικοδομική δραστηριότητα στην Ελλάδα για να αποκτήσει πόρους το ΤΕΕ δεν το βλέπω να υπάρχει.

 

Υ.Γ.

.....σε άλλα πιο αξιόπιστα χέρια..
Αξιόπιστα χέρια θα ήταν το κάποιο Υπουργείο του κράτους ή κάποια ιδιωτική εταιρία (Κόκκαλη κλπ) Edited by Didonis
  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Η εφαρμογή να περάσει στο ΥΠΕΚΑ, όπου και ανήκει. Το μαγαζάκι ΤΕΕ πρέπει να τελειώσει επιτέλους, αρκετά έφαγε τόσα χρόνια.

  • Upvote 4
  • Downvote 3
Link to comment
Share on other sites

Κι όμως υπάρχει και 4ο σενάριο...

Να διαλυθεί το ΤΕΕ έτσι όπως είναι σήμερα! Να δημιουργηθεί από τις στάχτες του, ένα νέο ΤΕΕ έτσι όπως αρμόζει σε ένα επιμελητήριο να είναι! Να οργανωθεί, να υποστηριχθεί και από τα μέλη του και από το κράτος και ν' αποκτήσει όλα τα απαιτούμενα και αναγκαία "φόντα" για να μεγαλουργήσει στις επόμενες γενιές!

  • Upvote 3
Link to comment
Share on other sites

Αν δεν ήταν το ΤΕΕ , ακόμα θα στηνόσουν στις πολεοδομίες Alexios για να πρωτοκολλήσεις αίτηση 4014 με ένα πάκο φωτοτυπίες και χαρτιά παραμάσχαλα.

Να σου θυμήσω επίσης ότι όταν το ΥΠΕΚΑ αποφάσισε να κάνει το e-poleodomia πριν λίγα χρόνια τραβήξαμε τα μαρτύρια του Χριστού μέχρι να λειτουργήσει κατ αρχήν το ηλεκτρονικό πρωτόκολλο.......

Μην τα ισοπεδώνουμε όλα.

 

Αλλο τα θέματα επαγγελματικών δικαιωμάτων άλλο αυτό.

Edited by avgoust
  • Upvote 5
  • Downvote 1
Link to comment
Share on other sites

Κι όμως υπάρχει και 4ο σενάριο...

...

Ενδιαφέρον μεν, ακόμα πιο δύσκολο δε (η μπαλαντέζα είναι η βέλτιστη λύση έως τώρα)

 

Για να διαλυθεί θα πρέπει τον ρόλο του επιμελητήριου να μεταφερθεί στους συλλόγους ειδικότητας και ανά ειδικότητα φυσικά.

Είσαι σίγουρος ότι το θέλουν μερικές ειδικότητες αυτό?

Ακόμα όμως κι έτσι μέχρι να γίνουν αυτά (που δεν γίνονται σε λίγες μέρες) τα λεφτά που δεν υπάρχουν (ούτε το κράτος φυσικά τα έχει αφού τα έκαναν μόνοι τους μάνταρα).

 

Φυσικά το πιο ψυχεδελικό σενάριο θα ήταν να τα αναλάβει το ΥΠΕΚΑ (παρ όλο που εκ της αρμοδιότητας θα ήταν το πιο λογικό). Μόνο για να τα μεταφέρει θα χρειαστούν πολλούς διαγωνισμούς πολλές εγκρίσεις και συμβούλια, θα τελειώσει το έργο μετά από μερικά χρόνια και μετά θα ξεκινήσει εξεταστική επιτροπή για μίζες.

Το ΥΠΕΚΑ όταν παραχώρησε την εφαρμογή στο ΤΕΕ δεν το έκανε από αγάπη αλλά από ανάγκη.

Φυσικά μιας και το έφερε η κουβέντα στοίχημα ότι το ΥΠΕΚΑ χρεωστάει ακόμα πιο πολλά στην ΔΕΗ.

 

Υ.Γ.1

Μπαλαντέζα και πάσης Ελλάδος… και ο τελευταίος να κλείσει τα φώτα.

  • Upvote 3
Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.