Μετάβαση στο περιεχόμενο

Κατεδάφιση χωρίς Ο.Α, αυθαίρετης κατασκευης


VasiPa

Recommended Posts

Ας σου απαντήσει γραπτώς η Υ.ΔΟΜ πως μπορείς να τακτοποιήσεις κτίσμα που δεν υπάρχει. Τι θα δείξεις στα στα σχέδια που απαιτούνται; Στις φωτογραφίες, στις υπεύθυνες δηλώσεις τι θα αναφέρεις; Πως θα υπολογίσεις υπέρβαση δόμησης, κάλυψης ή έστω αναλυτικό προυπολογισμό ανύπαρκτης κατασκευής?

Ο ν. 4014 σχετίζεται με αυθαίρετα κτίρια, αυθαίρετες κατασκευές. Αν αυτές δεν υπάρχουν και δεν είχε ποτέ εκδοθεί νόμιμη άδεια για τα κτίρια αυτά, εκτιμώ ότι οι κατασκευές είναι σαν να μην έγιναν ποτέ (αφού δεν έχει γίνει καταγραφή αυθαιρέτου και επιβολή προστίμου ως τώρα). Άρα νομίζω ότι στη προκειμένη περίπτωση το μόνο χαρτί που μπορείς να προσκομίσεις είναι αυτό που λέει ο Ηλίας.Αν βγάλεις άκρη ενημέρωσέ μας. Έχει πολύ ενδιαφέρον να μάθουμε την τελική απόφαση της ΥΔΟΜ.

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 52
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Ζήτα από την ΥΔΟΜ να σου καταλογίσει την αυθαίρετη εργασία κατεδάφισης συντάσοντας, όπως προβλέπεται από το ΠΔ 267/98, εκθεση αυτοψίας και υπολογισμού προστίμων. Προβλέπεται ΜΟΝΟ πρόστιμο "ανέγερσης" και όχι φυσικά "διατήρησης" (σχετική η εγκύκλιος 85/88), το οποίο πρόστιμο πρέπει να υπολογιστεί με αναλυτικό προϋπολογισμό και τις τιμές του παρτήματος της εγκυκλιου 8/90 (αξία των εργασιών καθαίρεσης). Το πρόστιμο θα προκύψει μικρό.

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Απ όσο ξέρω δεν μπορεί η πολεοδομία να σου αρνηθεί δήλωση πτώσης των κατασκευών από ακραίο φαινόμενο ή ατύχημα ή ... ή ..... γιατί απλά δε μπορεί να το αντικρούσει. Καλά εδώ μιλάμε για την πλήρη παράνοια έτσι, το θέμα είναι φοβερό που το συζητάμε. Είπαμε νομιμότητα αλλά εδώ πηδήξαμε πολύ πέρα από τα όρια. Μόνο η λύση του armenopoulou υπάρχει εάν είναι τόσο τυπικοί. Το πώς θα τους πείσεις όμως αφού είναι τέτοια μυαλά που ζητάνε 4014, είναι άλλο θέμα.

Link to comment
Share on other sites

Μπορείς να τα δηλώσεις τα κτίσματα και σαν απωλεσθέντα. Πήγες στο οικόπεδο μια μέρα και δεν τα βρήκες, τι να κάνουμε τώρα?

Link to comment
Share on other sites

  • 1 year later...
  • 2 months later...

  • Καλημέρα σας και συγνώη αν το θέμα που παρουσιάζω είναι σ΄αυτό το topic. Κατά την αυτοψία σε ακίνητο για βεβαίωση νομιμότητας έχουν αυθαίρετες κατασκευές μετά το ν.4178/11. Οι ιδιοκτήτες θέλουν να το κατεδαφίσουν αλλά ζητάνε άδεια κατεδάφισης για να μην έχουν θέματα με την αστυνομία. Στην πολεοδομία αν καταθέσω άδεια κατεδάφισης τι προστιμο θα πληρωθεί για το αυθαίρετο αφού δεν μπορεί να υπαχθεί στον νόμο ή δεν θα πληρωθεί καθόλου γιατί ζητάμε οικιοθελώς την κατεδάφιση του

Link to comment
Share on other sites

κατά αρχάς δεν μας είπες αν είναι κτίσματα οι

τυχόν άλλες αυτθαιρεσίες

γιατί υπάρχουν και αυθαιρεσίες (π.χ περ χώρου που τα πρόστιμα λογίζονται κάπως αλλιώς)

 

Από τη στιγμή που η ΥΔΟΜ λάβει γνώση των αυθ/σιών

θα συντάξει έκθεση αυτοψίας (με υπολογισμό προστίμων ανέγερσης -διατήρησης)

 

Κάνει αντί ένστασης -αποδοχή των προστίμων των  αυθ/σιών (αυτό για να γλυτώσεις το 30% των προστίμων)

τα πληρώνει 

Κατόπιν οι αυθ/σίες θεωρούνται οριστικά αυθαίρετες και

αντί άδειας κατεδάφισης ζητάς από την ΥΔΟΜ οδηγίες κατεδάφισης (άρθρο 4 παρ 5 ΝΟΚ)

Εκεί μέσα περιλαμβάνονται και τα μέτρα ασφαλείας και η δήλωση επίβλεψης σου

Edited by ΚΑΝΑ
  • Upvote 2
Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.