Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

Κατεδάφιση χωρίς Ο.Α, αυθαίρετης κατασκευης


VasiPa

Recommended Posts

 

  •  Κατά την αυτοψία σε ακίνητο για βεβαίωση νομιμότητας έχουν αυθαίρετες κατασκευές μετά το ν.4178/13. Οι ιδιοκτήτες θέλουν να το κατεδαφίσουν αλλά ζητάνε άδεια κατεδάφισης για να μην έχουν θέματα με την αστυνομία. Στην πολεοδομία αν καταθέσω άδεια κατεδάφισης τι πρόστιμο θα πληρωθεί για το αυθαίρετο αφού δεν μπορεί να υπαχθεί στον νόμο ή δεν θα πληρωθεί καθόλου γιατί ζητάμε οικιοθελώς την κατεδάφιση του

 

Συμφωνώ με τα γραφόμενα του Βασίλη (και +1)  στην παραπάνω δημοσίευση. Εξέτασε το πρόστιμο να δεις πως μπορείς να κινηθείς.

Edited by Pavlos33
Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 52
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Αν οι αυθαιρεσίες είναι προ του 11 και έχουν δικαίωμα να τα υπαγάγεις στον 4178 τότε τσέκαρε αν τους συμφέρει κι από οικονομική άποψη αλλά και από πιο άμεση και εύκολη διαδικασία να κάνεις τα

  • Υπαγωγή στον 4178
  • Πατάς το κουμπάκι για εκδώσει άδειας οπότε πληρώνουν μόνο το όποιο παράβολο.
  • Βγάζεις άδεια κατεδάφισης. Δεν πληρώνουν άλλο πρόστιμο κατασκευής και διατηρησιμότητας για τα χρόνια που το είχαν.
  • Με την άδεια κατεδάφισης εφαρμόζει την κατεδάφιση
  • Οριστική υποβολή του 4178 με υλοποιημένη τελική και άνευ αυθαιρέτων κατασκευή.

Άρα θα έχουν κόστος μόνο το παράβολο + άδεια κατεδάφισης + φυσικά το κόστος υπαγωγής το δικό σου.

Θα έχουν και 3 χρόνια περιθώριο να τα υλοποιήσουν όλα.

  • Like 1
  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

εχουν μία αυθαίρετη αποθήκη η οποία κατασκευάστηκε το 2012. Θέλουν να την κατεδαφίσουν γιατί δεν μπορεί να υπαχθεί στον ν.4178/13 και επίσης να μην πληρώσουν πρόστιμο ανέγερσης και διατήρησης. Το πιο εύκολο έιναι να την κατεδαφίσουν άμεσα χωρίς άδεια, αλλά είναι εκτεθημένοι σε καταγγελίες για την κατεδάφιση

 

 

Σημειώνω ότι έως σήμερα δεν τους έχει γράψει η πολεοδομία για την αυθαιρεσία, απλά τους ενημέρωσα για να εκδώσω βεβαίωση για συμβόλαια

Edited by Manolis gon
Link to comment
Share on other sites

.. Το πιο εύκολο έιναι να την κατεδαφίσουν άμεσα χωρίς άδεια,...

 

Και φυσικά να παρανομούν.

 

Σημειώνω ότι έως σήμερα δεν τους έχει γράψει η πολεοδομία για την αυθαιρεσία,...

 

Συνάδελφε το πιο εύκολο όταν δεν έχω χρήματα είναι να μπω σε ένα μαγαζί και να του πω δώσε ότι έχεις στο ταμείο… (λέμε τώρα).

Φυσικά είναι παρανομία όπως υπάρχουν δεκάδες ή και εκατοντάδες άλλες «το πιο εύκολο» άλλα παράνομο.

 

Το κακό είναι ότι η πολεοδομική αυθαιρεσία είναι τόσο μα τόσο δεδομένη και είχε μπει τόσο στο μεδούλι όλων (και των μηχανικών) που το θεωρούμε κάτι λιγότερο από πλημμέλημα να κάνεις κάτι το αυθαίρετο κι όχι μόνο αυτό άλλα να το λες και σε δημόσιο φόρουμ μηχανικών….

 

Και λάθος είναι αυτό και λάθος σε εμάς τους ίδιους κάνουμε και μόνο να το λέμε σαν να μη τρέχει τίποτα με μόνο πρόβλημα μη τους καρφώσει κάποιος…

Λογικά θα έπρεπε ο ίδιος ο μηχανικός τους να τους το κόβει εξ αρχής και να μη εξηγά καν τα υπέρ και τα κακά … (που και αυτό κάνουμε)

 

Οπότε το πιο εύκολο είναι κάνε τις προβλεπόμενες διαδικασίες.

Είναι απλή περίπτωση. Προβλέπεται από τις διαδικασίες. Είναι αντικείμενο εργασίας σου η διαδικασία και ας φρόντιζε να μη είχε κάνει το αυθαίρετο (το πιο εύκολο με τον μάστορα τότε)

Link to comment
Share on other sites

Χωρις παρεξηγηση αλλα ειναι απο τις πιο αστειες υποθεσεις που εχω διαβασει. Αναφερομαι στον OP. Φυσικα δεν φταις εσυ αλλα η Πολεοδομια που εχει μπερδευτει... Καταρχας οτιδηποτε δεν εχει Εκθεση Αυτοψιας Αυθαιρετων Κατασκευων δεν θεωρειται αυθαιρετο(αθωος μεχρι να αποδειχθει το αντιθετο δηλαδη). Εξαιρεση ειναι οι περιπτωσεις εθελοντικης δηλωσης αυθαιρετων των ιδιοκτητων με τις αντιστοιχες τεχνικες εκθεσεις απο τους μηχανικους τους(εθελοντικη παραδοχη του εγκληματος). Αν λοιπον δεν πας εσυ ο ιδιος με την αντιστοιχη μελετη/τεχνικη εκθεση που να δηλωνεις ποιο ειναι το αυθαιρετο(προφανως που θες να νομιμοποιησεις) τοτε ειναι δουλεια της Πολεοδομιας να το κανει. Στη συγκεκριμενη περιπτωση προφανως εσυ δεν θες να το δηλωσεις( δεν υπαρχει κατι να δηλωσεις ετσι και αλλιως καθως εχεις ξεφορτωθει το πτωμα). Αρα εφοσον η Πολεοδομια πιστευει οτι κατι αυθαιρετο υπαρχει εκει ας παει να κανει εκθεση αυτοψιας. Το οτι υπαρχει στον οικισμο κατι, (κανεις δεν ξερει τι) δεν αποδεικνιει κατι. Οι οικισμοι χρησιμοποιουνται για συγκεκριμενα πραγματα και μονο ως συπληρωματικα  δικαιολογητικα. Σε καμια περιπτωση δεν χρησιμοποιουνται απο μονοι τους για εκδοση πραξης καθως δεν θεωρουνται επαρκη δικαιολογητικα. Αλλα σε καθε περιπτωση δεν ειναι δουλεια σου να προσκομιζεις αποδεικτικα στη πολεοδομια για αυθαιρετα απο τη στιγμη που αρνεισαι την υπαρξη τους. Ειναι δουλεια της Πολεοδομιας να κανει την καταγραφη. Πραγματικα δεν καταλαβαινω γιατι εχουν μπερδευτει ετσι οι υπαλληλοι της Πολεδομιας.

Link to comment
Share on other sites

Καλησπέρα . Πιστεύω ότι είναι πάρα πολυ σοβαρή υπόθεση. Γιατί δεν δίνεται η δυνατότητα σε ιδιοκτήτες που εθελοντικά θέλουν να κατεδαφίσουν αυθαίρετες κατασκευές (μετά το 2011) γιατί 

1. δεν μπορουν να ενταχθούν στον ν.4178/13

2. Ενημερώθηκαν ότι σε περίπτωση διατήρησης των αυθαιρέτων τα προστιμα είναι δυσβάστακτα.

 

Το ερωτημα είναι σαφές. Αν ο ιδιοκτήτης θέλει να  το κατεδαφίσει για να μην παρανομεί, πια είναι η λύση για την νομιμότητα της κατεδάφισης. Αν ήθελε να πληρώσει πρόστιμα 30% της ΤΖ προφανώς θα κρατήσει και το αυθαίρετο. Το οτι θέλει να το κατεδαφίσει είναι γιατί  μετάνιωσε και δεν θέλει κάποια στιγμή να τον γράψει η πολεοδομία.

Οι λύσεις που καταλαβαίνω από την συζητηση είναι πρακτικά δύο

 

1.Να το γκρεμίσει νύκτα

2.Να το δηλώσει στην πολεοδομία, να πληρώσει πρόστιμο ανέγερσης και διατήρησης και να το γκρεμίσει.

 

Η δεύτερη λύση αν την προτείνει οποισδήποτε μηχανικός ναι μεν είναι ηθικά κια νομικά σωστή αλλά από την άλλη θα μας κοροιδεύει και το παρδαλό κατσίκι

Link to comment
Share on other sites

N-4258-2014

αρθρο 22

13. Τροποποιείται το πρώτο εδάφιο της παρ. 4 του άρθρου 23 του ν. 4178/2013 (Α΄ 174) ως εξής: «4. Αυθαίρετες κατασκευές προ 28.7.2011, που έχουν κατεδαφιστεί υπάγονται στις διατάξεις του παρόντος κατά παρέκκλιση της παραγράφου 2 του άρθρου 2 του παρόντος με την καταβολή παραβόλου ποσού πεντα− κοσίων (500) ευρώ.»

Link to comment
Share on other sites

  • 1 year later...

Να υποθέσω βέβαια Σλάρτιμπαρτφαστ ότι τα δικαιολογητικά παραμένου ίδια όπως αναφέρονται στον Ν 4178 αρ. 23, παρ 4 "Για την υπαγωγή υποβάλλεται αίτηση, τεχνική έκθεση μηχανικού και αποδεικτικά στοιχεία για την κατεδάφιση, δεν απαιτούνται πρόσθετα στοιχεία και σχέδια και εφαρμόζεται η διαδικασία διαγραφής ανείσπρακτωνβεβαιωθέντων προστίμων κατά τις διατάξεις του παρόντος νόμου". Διότι στον 4258 δεν κάνει αναφορά στα απαιτούμενα δικαιολογητικά.

Link to comment
Share on other sites

  • 1 year later...

Καλησπέρα σας,

 

σε οικόπεδο εντός οικισμού πρόκειται να γίνει μεταβίβαση και έπειτα να εκδοθεί οικοδομική άδεια.

Αυτή τη στιγμή, στο οικόπεδο δεν υφίσταται κτίσμα.

Όμως στο google earth, φαίνεται ένα κτίσμα μέχρι και το 2016, το οποίο ήταν μια αποθήκη απο ελενίτ, την οποία κατεδάφισε πρόσφατα ο ιδιοκτήτης.

 

Προχωράω κανονικά τις διαδικασίες καθώς εγώ δεν βρήκα κάτι στο οικόπεδο, ή πρέπει να πληρωθεί 500ρικο και άδεια κατεδάφισης για το ήδη κατεδαφισθέν?

 

Ποιά είναι η γνώμη σας?

Link to comment
Share on other sites

Αφού η σημερινή αποτύπωση σου είναι αδιαμφισβήτητα  αληθής 

προχωράς κανονικά μόνο στην έκδοση α.δ

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.