Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

Κατεδάφιση χωρίς Ο.Α, αυθαίρετης κατασκευης


VasiPa

Recommended Posts

ειδες  τι γραφει ο πελατης στο Ε9 για αυτη την  "αποθηκη"?

 

υγ

Θα μπορουσε, ομως, να εχει πεσει απο μονο του, ενα βραδυ σκοτεινο και θυελωδες...

 

δεν θα μπορουσε???

Edited by dimitris GM
Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 52
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

  • 3 months later...

Συνάδελφοι με τον 4495 έχει αλλάξει κάτι με τις αυθαίρετες κατεδαφίσεις ; Έχω κι εγώ περίπτωση όπου υπήρχε παλιο κτίσμα στο google earth το 2016 και σήμερα είναι χωραφάκι !!!!!!!. Τι κάνουμε σε αυτή την περίπτωση ; Δίνουμε βεβαίωση ; Γράφουμε κάτι στο πεδίο της τεχνικής έκθεσης ;

Edited by subrosaval
Link to comment
Share on other sites

Δε νομιζω οτι παίζει καποιο ρολο εφοσον δεν κανεις ρύθμιση. Εσυ πας την ημερομηνία αυτοψίας και βλεπεις οτι το οικοπεδο ειναι αδόμητο και το βεβαιώνει ς για 2 μήνες.

 

Στάλθηκε από το SM-A510F μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Link to comment
Share on other sites

Ευχαριστώ , και ποτε δηλαδή πρέπει να τακτοποιήσουμε την αυθαίρετη κατεδάφιση ; Όταν πάμε για οικοδομική άδεια ; Και αν αυτή βγει ας πούμε σε 10 χρόνια μήπως πρέπει να την τακτοποιήσουμε από τώρα για να μην πληρώνει αργότερα ο ιδιοκτήτης υπέρογκα ποσα ;

Link to comment
Share on other sites

Μήπως η συγκεκριμένη ιστορία, αφορά αυιθαίρετες κατεδαφίσεις αυθαιρέτων για τα οποία έχουν 

βεβαιωθεί πρόστιμα από καταγγελίες κλπ?

Link to comment
Share on other sites

Δεν έχεις καμία υποχρέωση να τακτοποιήσεις τίποτα.

Πας σήμερα βλέπεις κενό οικόπεδο και δεν υπάρχει και καμία έκθεση αυτοψίας που να λέει κάτι διαφορετικό.

Δίνεις βεβαίωση, βγάζεις άδεια, ότι θέλεις κάνεις.

Η περίπτωση υπαγωγής κτιρίου που κατεδαφίστηκε αφορά περιπτώσεις αυθαιρέτων που έχουν καταγραφεί από την πολεοδομία και γίνεται ουσιαστικά για να μπορέσεις να αιτηθείς διαγραφή προστίμων.

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Σε οικόπεδο εντός οικισμού, που σήμερα δεν υπάρχει κάποια κατασκευή, κατά την διάρκεια του ελέγχου για άδεια δόμησης, κολλήσαμε γιατί βρήκαν πως σύμφωνα με τα συμβόλαια υπήρχε παλαιά κατοικία 45μ2, που κατά την αυτοψία μας το 2016 δεν υπήρχε. Κατά δήλωση του ιδιοκτήτη, αλλά και σύμφωνα με την αναφορά στα συμβόλαια προκύπτει πως ήταν ερειπωμένο και μισογκρεμισμένο παλιό κτίσμα.

 

Ποιά η διαδικασία με τον Ν.4495/2017? Έχει αλλάξει κάτι?

Link to comment
Share on other sites

Ποίο το πρόβλημα της Υδομ;

 

Το ακίνητο υπάρχει βάσει τίτλου και αυτό ακριβως εξετάζεται. Έχουν ένα αδόμητο οικόπεδο. Προσκομίζονται φωτογραφίες, τοπογραφικό κλπ. Ενδεχομένως και στο Ε9 του ιδιοκτήτη να δηλώνεται από την κατεδάφιση (ίσως και πιο πριν) ως αδόμητο  και όχι ως κτίσμα. Από τις αεροφωτογραφίες google earth ενδέχεται να φαίνεται ότι το οικόπεδο είναι αδόμητο.

Μετά από ακραία καιρικά φαινόμενα το ερειπωμένο κτίσμα κατέρρευσε. Μήπως θέλουν να τακτοποιηθεί και η θεομηνία που έπληξε τον οικισμό;

Edited by Pavlos33
Link to comment
Share on other sites

  • 2 months later...

Συνάδελφοι θα ήθελα την γνώμη σας σε ένα θέμα. Σε ένα οικόπεδο υπάρχει ενα κτίσμα προ του 1955 με μία προσθήκη  το 1965. Έπειτα απο καταγγελία απο γείτονες μπλέξαμε σε δικαστήρια. Έβγαλα άδεια κατεδάφισης για το μετά του 1955 κτίσμα και το κατεδάφισα. Για το προ του 1955 αιτήθηκα απο την αρχιτεκτονική επιτροπή έγκριση ωστε να προβώ σε αδεια κατεδάφισης και να το κατεδαφίσω και αυτό. Η αρχιτεκτονική επιτροπή δεν ενέκρινε την κατεδάφιση. Μετά απο αυτές τις ενέργειες στο δικαστήριο αθωώθηκε ο πελάτης μου μιας και προέκυψε οτι έκανε ότι ενέργειες του επέτρπε ο νόμος. Τώρα θέλει να παέι να το κατεδαφίσει μόνος του χωρίς άδεια και έπειτα να κτίσει εκεί νέο σπίτι με άδεια φυσικά. Πιστεύεται υπάρχει περίπτωση να βρω κάπου μπροστά μου την αυθαίρετη κατεδάφιση...?

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.