Μετάβαση στο περιεχόμενο

Aδειοδότηση μοναδας 700kw


LeftLane

Recommended Posts

Αν και δεν δεχονται νεες αιτησεις πλεον, εχω αναλαβει με συναδελφο προσφορά για τις γραφειοκρατικες διαδικασιες (οταν και αν ανοιξει ξανα η διαδικασια...) για εγκατασταση φ/β παρκου συνολικης ισχυος 700kw σε 4 κτιρια τα οποια εγιναν με 1 οικ.αδεια με εμπορικη χρηση. Διαβαζοντας τις τελευταιες νομοθετικες αλλαγες και οχι μονο, ηθελα να επιβεβαιωσω τις απαιτουμενες αδειοδοτησεις και τους εμπλεκομενους φορεις. Το υπο συζητηση εργο ειναι εντος σχεδιου στην Ξανθη και θα εκτιμουσα παρα πολυ γνωμες συναδελφων με παρομοια εργα σε αυτη την περιοχη ή και σε αλλες. Λοιπον θα χρειστουμε:

  1. αδεια μικρης κλιμακας απο πολεοδομια (ποσο χρονοβορο και τι ειδικη αντιμετωπιση υπαρχει, εαν υφισταται...)
  2. αδεια εγκαταστασης/λειτουργιας (...?) απο αρμοδιο τμημα περιφερειας
  3. εγκρ.περιβ ορων απο την περιφερεια (εργο κατηγοριας Α)
  4. ΕΠΑΕ απο πολεοδομια ?

Επειδη δεν εχω ασχοληθει με παρκα παρα μονο για φ/β στεγων θα εκτιμουσα καθε βοηθεια... :smile:

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Μην αναλίσκεσαι με νέες αδειοδοτήσεις ΦΒ γιατί απ΄ ότι φαίνεται δεν θα ανοίξει το σύστημα.Πάντως αυτές οι αδειοδοτήσεις που αναφέρεις είναι πιο σύντομες σε σχέση με την αντίστοιχη που τρέχεις σε ΔΕΔΔΗΕ-ΛΑΓΗΕ.Αυτό που μπορείς να κάνεις είναι να ελέγξεις τη νομιμότητα του κτιρίου κι ότι όντως μπορείς να εγκαταστήσεις αυτά τα 700KWp που έχεις θεωρήσει αρχικώς.

Πάντως εάν ο πελάτης σου επιμένει να σε πληρώσει για κάποιες αδειοδοτήσεις που μπορεί να είναι άχρηστες ή και ακόμη όταν να βγει με το καλό η έγκριση των όρων σύνδεσης να έχει λήξει η ισχύς των,τότε συμβουλέψου το νόμο 3851/2010 και πήγαινε στις αντίστοιχες κατά τόπους υπηρεσίες να ρωτήσεις.

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Εχουμε ελεγξει την νομιμοτητα. Οι αρμόδιες υπηρεσιες ειναι καπως μακρυα και οτι πληροφορια περνω ειναι απο το τηλ. (δεν ειναι καιρος να δινουμε αρκετα σε καυσιμα ενω δεν εχουμε πληρωθει...) . Με τις εν λογω υπηρεσιες βεβαια δεν εχουμε και την καλυτερη επικοινωνια/συνεννοηση γι αυτο και προσπαθω να συλλεξω και αλλες πληροφοριες και απο αλλου.

Όπως ανεφερα, θα δωσουμε προσφορά για μια σειρα γραφειοκρατικων διαδικασιων/μελετων όπου ο πελατης ευελπιστεί ότι θα μπορει να εκμεταλευτει οταν και "αν" ανοιξει το συστημα...

Link to comment
Share on other sites

θα σου πρότεινα να μην δώσεις προσφορά, διότι αν και εφόσον από το 2014 "ανοίξει" η διαδικασία.... ίσως ο "φάκελος" να μην έχει σχέση με ό,τι ισχύει σήμερα... άρα και η προσφορά να είναι "άλλα αντί άλλων" και εσύ "δεσμευμένος"....

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.