Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

Ασυμφωνία διανομής με όρια φράχτη


Recommended Posts

Πώς ακριβώς μπαίνουν τα όρια σε περιοχές με διανομή, χωρίς πράξη εφαρμογής; (κλασικό σε χωριά της Β. Ελλάδας).

Τα εξής βήματα είναι σωστά;

 

1. Κάνω την αποτύπωση, τη ρίχνω στο AutoCAD και την "κλειδώνω"

2. Σκανάρω τη διανομή

3. Με scale τη φέρνω στη σωστή κλίμακα

4. Με move και rotate φέρνω τη διανομή όσο γίνεται να ταιριάζει με τα όρια φραχτών.

Σωστά;

 

Τι γίνεται όταν όσο και να κουνάω τη διανομή έχει σημαντικές αποκλίσεις από τα αποτυπωμένα όρια; Τελικά σαν όρια παίρνω της διανομής ή τα αποτυπωμένα;

Κανονικά είναι της διανομής αλλά εφόσον την κουνάω εγώ, δεν μπαίνει ένα ποσοστό αυθαιρεσίας;

 

βεβαίως θα μπορούσα να χρησιμοποιήσω και συν/νες οροσήμων, αλλά

 

1) Είναι σε Ηatt

2) Πολλές φορές δεν έχουν στοιχεία οι υπηρεσίες.

Link to comment
Share on other sites

Η μέθοδος που σκέφτεσαι να χρησιμοποιήσεις είναι λάθος.

Αν πρόκειται για διανομή με ορόσημα και πρόκειται για κληροτεμάχια και όχι αποτυπωμένες ιδιοκτησίες ΠΡΕΠΕΙ να λάβεις υπόψη σου τα ορόσημα για να εφαρμόσεις τη θεωρητική διανομή. Δεν είναι επιλογή σου το αν θα το κάνεις. Η διανομή είναι τίτλος και υλοποιείται από τα ορόσημα. Φυσικά αν είναι κάποιο ορόσημο λάθος ή δεν υπάρχουν καν τιμές συντεταγμένων είναι άλλο θέμα. Επίσης, αν κάποιος ιδιοκτήτης επιμένει "Οχι! Εκεί είναι το όριό μου εδώ και χρόνια!" είναι άλλο θέμα. Ας τα βρούνε (με το καλό ή με το κακό) με τους γείτονες.

Πρέπει να εφαρμόσεις τη διανομή σε ΗΑΤΤ και να την μετασχηματίσεις μετά σε ΕΓΣΑ, κατά προτίμηση με χρήση τριγωνομετρικών για τα οποία έχεις τιμές και σε hatt και σε εγσα. Μη μετασχηματήσεις με coord.gr, θα είσαι 5-10 μέτρα παραδίπλα.

Αφού μετασχηματίσεις τη διανομή σε ΕΓΣΑ τότε θα μπορέσεις ίσως να βγάλεις κάποιο συμπέρασμα για το τι συμβαίνει με τα υλοποιημένα όρια, αν δηλαδή έχουν μπει σωστά ή όχι, ή αν η διανομή στην περιοχή έχει ματατοπιστεί συνολικά, και γενικά τί συμβαίνει. Αν και μετά έχεις αμφιβολίες για το τι συμβαίνει αποτύπωσε και ευρύτερη έκταση.

Να επαναλάβω, τα παραπάνω ισχύουν αν πρόκειται για κληροτεμάχια.

Edited by gez
  • Upvote 2
Link to comment
Share on other sites

Αν μπορεις να βρεις κοντινα οροσημα, παρε εξαρτηση απο εκει. Επειδη ομως τα περισσοτερα ειναι κατεστραμμενα, ψαξε για τα κυρια κ δευτερευοντα τριγωνομετρικα της ιδιας διανομης. Καποιο ξεχασμενο θα υπαρχει σε καποιο βουνο,λοφο,δασος απειραχτο. Αυτα που πεφτουν μεσα σε χωραφια δεν υπαρχουν.

Αν δεν μπορεις να βρεις στοιχεια ρωτησε καποιον τοπογραφο της περιοχης. Να σου δωσει τιμες ΗΑΤΤ δυο στασεις ή οροσημα κλπ κ μετα να τα παρεις εσυ σε ΕΓΣΑ κ να τα μετασχηματισεις. Οπως λεει ο απο πανω μου θα πεσεις χιλιομετρα με μετασχηματισμο τυπου coords κλπ γιατι οι τιμες ΗΑΤΤ δεν ειναι απολυτες.

 

ΥΓ. την διανομη δεν την κουνας κ δεν την στρεφεις. Την εφαρμοζεις αυστηρα. Αν ειχες τιμες οροσημων κ τριγωνομετρικων ουτε θα πηγαινες να αποτυπωσεις υφισταμενα. Θα οριοθετουσες βασει διανομης κ οπου επεφταν. Κ ασε τον γειτονα να τραγουδαει. Αν αμφισβητει τα ορια, βαζει αλλο μηχανικο να τα ελεγξει. Αν εχετε διαφορα το συζητατε για να βρειτε λυση.

Γενικα αν δεν εχεις στοιχεια ρωτησε.

  • Upvote 2
Link to comment
Share on other sites

Οταν υπάρχει διανομή, ακολουθείται ως...βίβλος.

 

Το πρώτο που κάνεις είναι το εξής: αλώνεις το χωριό για να βρείς αν υπάρχουν ορόσημα επι του εδάφους. Αν βρείς κάποια καλώς. Αν δε εχουν ορατότητα μεταξύ των, ακόμη καλύτερα, άμεσος έλεγχος. Αν οχι, κάνεις δοκιμές με οπισθοτομίες. Ελέγχεις αν κάθονται καλά, που είναι το σύνηθες για ορόσημα σε οικισμό.

Ελέγχεις μπας και υπάρχουν και αξονικά επι του εδάφους, αν και σχετικά σπάνιο...

Επίσης, παίρνεις απ'τη τοπογραφική τα αρχικά τριγωνομετρικά του οικισμού, που αναλόγως τη μορφολογία μπορεί, αλλά και οχι, να υπάρχουν. Συνήθως σε "βουνίσιους" οικοισμούς υπάρχουν.

 

Αν πάλι ΔΕΝ βρείς τίποτε απο αυτά, θα αναγκαστείς να απευθυνθείς σε τοπικό συνάδελφο, για να σου δώσει στάσεις, τουλάχιστο 2. Ετσι αποτυπώνεις σε hatt.

 

Οπως αναφέρθηκε, ζητάς ευγενικά στοιχεία απ'τον τοπικό...ΑΝ δεν σε εξυπηρετήσει, ακολουθείς αυτά που ειπώθηκαν.

 

Υ.Γ. για ποια περιοχή μιλάς; μπάς και έχουμε τπτ να σε εξυπηρετήσουμε.

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Συνάδελφοι έχετε δίκιο, υποψιαζόμουν τις απαντήσεις, αλλά ποιος πληρώνει τώρα τέτοιες δουλειές;

Ο ένας μου έδωσε μια προκαταβολή και είπε ότι για περισσότερα να απευθυνθώ...στη μάνα του (!) και ο άλλος μου έδωσε μπόλικες υποσχέσεις ότι ΘΑ μου βρει πολλούς πελάτες για οριοθέτηση χωραφιών....

Kane, ενδαφέρομαι για για δύο περιοχές: Κίτρος Πιερίας και Πλάτανος Ημαθίας.

Edited by Julius Caesar
Link to comment
Share on other sites

Αν δεν σε παίρνει να κάνεις σωστή δουλειά με τα χρήματα που δίνουν οι πελάτες μη κάνεις τη δουλειά. Αν ριχνουμε την ποιότητα σε μη αποδεκτό επιπεδο για να ρίξουμε τις τιμές μην παραπονιόμαστε μετά που οι πάντες άσχετοι παριστάνουν τους τοπογράφους.

  • Upvote 3
Link to comment
Share on other sites

Ιούλιε, μετά απο 10 έτη περίπου στα τοπογραφικά, έχω να πώ το εξής. Σχεδόν πάντα, οι πρώτες δουλειές σε μια περιοχή, (ειδικά διανομές) δε "πληρώνονται". Και σίγουρα αν πληρώνονται, (σπάνιο) αξίζουν πολλά παραπάνω.

 

ΟΜΩΣ, σκέψου οτι θα κάνεις σήμερα μια δουλειά που, θα την αποσβέσεις στο μέλλον, όταν έρθει μια άλλη δουλειά στη περιοχή αυτή. Εμείς στο γραφείο πάντοτε έτσι δουλεύαμε. Οπότε αν πάς στο συνοικισμό αυτόν, βρείς τα στοιχεία μια φορά, ιδρύσεις ένα Χ δίκτυο στάσεων με μια κλειστή όδευση για να μοιράσεις και τα σφάλματα κτλ κτλ κτλ, στην επόμενη δουλειά θα τα βρείς όλα εύκολα!

Και τότε θα μπορέσεις να πείς, οτι τα χρήματα ήρθαν "ευκολότερα".

Στη τελική, κάντο για το γαμώτο. Εγώ κυριολεκτικά ντρέπομαι να πω σε πελάτη "δε μετράω εκεί" ή συναφείς δικαιολογίες. Δε μιλάμε βέβαια για τρανταχτά παραδείγματα να με στείλουν για τοπογραφικό στη...Χαλκίδα απ'τη Θεσ/νίκη.

 

Οπότε: Είτε δουλεύεις "τζάμπα" προσδωκόντας επόμενες δουλειές στο μέλλον (αυτό που σου ειπε περί αγρο/χίων, ειναι το κλασσικο παπατζιλίκι των πελατών...)

Είτε απευθύνεσαι σε τοπικό συνάδελφο ( ο φίλτατος zografos αν δεν απατώμαι είναι απο Βέροια, εγώ δεν έχω στοιχεία για εκεί...)

Αφού βέβαια επισκεφθείς την τοπογραφική πριν απ'ολα αυτά.

 

Αν θέλεις μπορώ να σου στείλω τα στοιχεία ενός άλλου ΑΤΜ στη Βέροια για να ρωτήσεις για στοιχεία.

 

Υ.Γ. τώρα πλατιάζω, αλλά προχθές καλέι ΑΤΜ απο θεσ/νικη για μια δουλειά στην έδρα μας. Ζητά στοιχεία (φυσικα εξυπηρετήθηκε με σχεδόν έτοιμη δουλειά...) και εμεινα στήλη άλατος με κάτι που ανέφερε επι λέξη "αν δε θέλετε να μου δώσετε στοιχεία, σας στέλνω το πελάτη απο εκεί".

Και αναρωτιέμαι, τι αντισυναδελφική συμπεριφορά είχε συναντήσει αυτος και είπε κάτι τέτοιο.

  • Upvote 2
Link to comment
Share on other sites

Μια συμπλήρωση να κάνω εγώ ότι υπάρχουν αρκετές περιπτώσεις που και οι διανομές και τα τεχνικά και τα αρδευτικά κλπ. κλπ. δεν εφαρμόστηκαν ποτέ σωστά. Άσε που άλλες διαστάσεις βγαίνουν από συντεταγμένες και άλλες δείχνει το επίσημο απόσπασμα.

Link to comment
Share on other sites

Ιουλιε το θεμα δεν ειναι ποιος πληρωνει για τετοια δουλεια. Αν αντιδρασει ο γειτονας κ πατε στα δικαστηρια τι θα πεις εκει? οτι εκανες rotate τη διανομη?

Διανομη δεν κανεις. Εφαρμοζεις. Πιστα, τυφλα κ κατα γραμμα. Οτι ανωμαλια εβγαλε ο ΜΧ του 1920 εσυ (κ γω κ ολοι μας) πρεπει να το βαλουμε στο εδαφος ακριβως. Το λαθος που εχεις δικαιωμα να εχεις ειναι οσο τα τριγωνομετρικα μεταξυ τους. Αν δε δουλευεις στη περιοχη παιζεις κ με οροσημα που χανουν 2-3μ κ σπανιοτερα 5-6μ αλλα κ παλι εισαι καλυμενος νομικα.

 

 

Επαρχια Ημαθιας δουλευω αλλα δεν εχω στοιχεια για Πλατανο. Στειλε μου ενα πμ αν θελεις να δω τι μπορω να βρω απο γνωστους κ να σου πω.

 

ΥΓ. αν χτισει βιομηχανια στα ''ορια'' του χωραφιου του πηγαινε πες του (οχι εσυ, ολοι οσοι δεν εφαρμοζουν διανομες) οτι εκανα λαθος 3-4-5μ μετα...

ΥΓ.2. ...οπως τα λεει ο Kane. Οι επομενες δουλειες σου βγαζουν την αξια της εργασιας σου κ εισαι κ καλυμμενος νομικα.

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Μια παρομοια περιπτωση εχω και εγω. Σε αγροτική περιοχή της κρητης εχω διανομη του 1950 σε hatt εχω ψαξει στην περιοχη και δεν υπαρχει πουθενα κανενα σταθερο σημειο ουτε τα τριγωνομετρικά της διανομής. Μπορεί να μου πει καποιος πως θα κάνω χάραξη??

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.