Μετάβαση στο περιεχόμενο
Newsletter: Ημερήσια τεχνική ενημέρωση από το Michanikos.gr ×

Πρόγραμμα δημοσίων επενδύσεων


ducatista

Recommended Posts

σορρυ εαν κανω λαθος για την ενοτητα αλλα δεν ηξερα που να το τοποθετησω. εχω το εξης θεμα. διατηρω κατασκευαστικη εταιρια με τον αδερφο μου. προσφατα εμαθα για αυτο το πραγραμμα και οτι μπορει να επιδοτησει αρκετα πραγματα.

 

σαν ιδεα σκεφτομαι σε κεντρικο σημειο του βολου οπου υπαρχει παλιο ξενοδοχειο να το μισθωσω και να το ανακατασκευασω και να δημιουργησω ενα προτυπο φοιτητικης εστιας και να νοικιαζω τα δωματια σε φοιτητες. απο θεμα προσωπικου και μισθωτηριου τα εχω βρει με τον ιδιοκτητη. αλλα με προβληματιζει το κοστος της ανακατασκευης (εκανα προχειρο προυπολογισμο) οπου το ποσο θα ξεφευγει λιγο και δεν θα εχουμε τετοιο μπατζετ.

 

εχει ασχοληθει κανεις με το συγκεκριμενο προγραμμα? απο που μπορω να αρχιζω να ψαχνω?

Link to comment
Share on other sites

Το ΠΔΕ συνάδελφε επιχορηγεί τα έργα του Δημοσίου. Δεν νομίζω ότι μπορεί να αξιοποιηθεί από ιδιώτες...

Αν είναι το κτίριο διατηρητέο κλπ, ίσως μπορεί να ενταχθεί σε κάποιο πρόγραμμα ΕΣΠΑ περί αναστηλώσεων. Δεν βλέπω κάτι άλλο...

Link to comment
Share on other sites

να σαι καλα. που μπορω να αρχιζω να μαθαινω τι επιχορηγηση ειναι και να ''μαζεψω'' ενα πρωτο χαρτομανι? δηλαδη απο που να αρχισω?

Link to comment
Share on other sites

Θα πρέπει να συνεργαστείς με κάποιο σύμβουλο επιχειρήσεων, να ετοιμάσετε το business plan, πρόβλεψη οικονομικών στοιχείων, να δείτε ποιές δαπάνες μπορείτε να εντάξετε και να μαζέψει τα δικαιολογητικά κλπ για να καταθέσεις την πρόταση.

 

Για δική σου ενημέρωση (θέλει πολύ διάβασμα αν δεν είσαι εξοικειωμένος) δες τους παρακάτω συνδέσμους, περιέχονται όλες οι διαδικασίες, ο νόμος και οι τροπολογίες :

 

http://www.hellenicparliament.gr/Nomothetiko-Ergo/Anazitisi-Nomothetikou-Ergou?law_id=fef28626-1982-4de2-a113-2813beac446b

 

http://www.ependyseis.gr/sub/nomos3908/n3908.htm

 

Τέλος, υπάρχει και ενα πρόγραμμα του ΕΣΠΑ που τρέχει, όμως νομίζω πως δεν θα καλύψει τον προυπολογισμό σου :

 

http://www.espa.gr/el/Pages/Proclamationsfs.aspx?item=2122

 

Αν θέλεις τη γνώμη μου, κατέθεσε και για τα δυο (δεν αποκλείει το ένα το άλλο). Δεν χάνεις τίποτα αφού έτσι κι αλλιώς business plan κλπ θα συνταχθούν και θα έχει γίνει το όλο τρέξιμο (σίγουρα μικρότερη συνολική αμοιβή και του συμβούλου για τα 2 πρόγραμματα απο οτι μεμονωμένα)

 

Αυτό που πρέπει να προσέξεις είναι οτι και τα δυο απαιτούν και ιδία συμμετοχή. Θα διαβάσεις και θα καταλάβεις. Καλή επιτυχία σου εύχομαι για το εγχείρημά σου!

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Τώρα κατάλαβα σε τι αναφέρεσαι...

Υπόψιν ότι τα ποσά καθυστερούν πάρα πολύ...Μπορεί να χρειαστεί να βάλεις όλα τα χρήματα για την επένδυσή σου και να περιμένεις...

 

ΥΓ Χριστίνα, είσαι τσάκαλος! :)

Edited by Γιάννης
Link to comment
Share on other sites

Ω μερσί Γιάννη :grin: ! Οι αποπληρωμές είναι αλήθεια ότι αργούν (τουλάχιστον παλαιότερα), όμως τώρα έχουν κάνει και πρόβλεψη για προκαταβολή μέχρι και 100% του ποσού (με εγγύηση βέβαια), προφανώς γιατί δεν έχουμε απορροφήσεις και φοβούνται πως θα χαθούν τα κονδύλια. Εγω χάρηκα πάντως που άκουσα μια επιχειρηματική ιδέα. Θέλει ευελιξία η εποχή μας!

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

η αλλη αποψη ειναι να συνεχιζω να κατασκευαζω οικοδομες αλλα πολυ φοβαμαι οτι αυτο το επαγγελμα φτανει στο τελος του.

ηδη εχω κλεισει ραντεβου με εναν συμβουλο επιχειρησεων και περιμενω να δω τι θα γινει

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.