Μετάβαση στο περιεχόμενο

Αμοιβή διαρρύθμισης με αλλαγή χρήσης


Recommended Posts

Συνάδελφοι θα ήθελα την βοήθεια σας γιατι έχω κολλήσει. Έχω μια άδεια εσωτερικών διαρρυθμίσεων και ταυτόχρονα αλλαγή χρήσης από κατοικία σε ενοικιαζόμενα δωμάτια. Όσον αφορά την αλλαγή χρήσης είναι ξεκαθαρο (βάζεις την διαφορά των προϋπολογισμών των δυο χρήσεων εφόσον έιναι θετική), στην αμοιβή της διαρρύθμισης όμως κάνοντας τον αναλυτικό προϋπολογισμο και βάζοντας τα αντίστοιχα ποσοστά στις μελέτες, μου βγάζει μια αμοιβή πολύ μεγάλη (είναι σαν να βγάζεις δυο άδειες για καινούργια οικοδομή), μου διαφεύγει κάτι; Μπορώ να βάλω λιγότερες εργασίες για να μειωθεί ο προϋπολογισμός; Παρακαλώ βοηθήστε.

Link to comment
Share on other sites

Παντα ο αναλυτικος προυπολογισμος βγαζει μεγαλες αμοιβες και γιαυτο να αποφευγεται.

Θα πας με συμβατικο προυπολογισμο. Θα επιλεξεις στις επιφανειες τον κωδικο "επισκευες υπαρχοντων κτιριων" και βασει ενος ποσοστου που με τεχνικη εκθεση θα δικαιολογησεις θα βαλεις καποια επιφανεια που θα αντιστοιχει στις "διαρρυθμισεις". Ετσι θα προκυψουν νορμαλ αμοιβες.

Υποψιν πως πρεπει να ρυθμισεις το προγραμμα να "παρει" συντελεστες χρησης και ειδους χωρου (δεν μας ειπες ποιο χρησιμοποιεις)

Link to comment
Share on other sites

Με αναλυτικό, για μια κάτοψη 130τ.μ. βγάζει ένα προϋπολογισμό περίπου 12.000 ευρώ (πρόγραμμα Civil). Η νέα χρήση του ορόφου θα είναι ενοικιαζόμενα δωμάτια οπότε κατά πάσα πιθανότητα μπορεί να χρειαστεί όλες τις μελέτες. Συνάδελφε tzeno αυτόν τον τρόπο που περιγράφεις τον αποδέχονται στην πολεοδομία; ή είναι στην κρίση του υπαλλήλου;

Link to comment
Share on other sites

Μια φορα που χρειαστηκε να το κανω περασε απαρατηρητο. Ουτε καν το σχολιασαμε καθολου στον ελεγχο.

Φανταστηκα πως επιτρεπεται....

Link to comment
Share on other sites

Μια διόρθωση. Όταν πας με αναλυτικό, δεν υπάρχουν ποσοστά στις επιμέρους μελέτες. Ο προϋπολογισμός του βγαίνει μέσα από τον αναλυτικό προσθέτοντας τις σχετικές εργασίες. (π.χ. στα υδραυλικά αθροίζεις τις αντίστοιχες εργασίες)

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.