Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

Dubai (μετανάστευση)


Krisos

Recommended Posts

Καλημέρα μια κατασκευαστική απο Dubai με ρωτα ενδεικτικό μισθό που θα ειμουν ικανοποιημένος.Τι ποσό να βαλω; Ειμαι σχετικα νεος στο χορο με μικρη εργασιακη εμπειρια .Πως ειναι οι μισθοι κάτω για νέους;Γενικοτερα τι χρηματα χρειαζεται κανεις κατω για να επιβιωσει;ευχαριστω για τον χρόνο σας.

Link to comment
Share on other sites

Με 2000 καθαρά πας?? Σπίτια πληρωμένα, 1-2 εισιτήρια πήγαινε-έλα, μεταφορικό....Ασφάλειες κτλ πληρωμένα....2000 στην τσέπη, ότι φας....

Link to comment
Share on other sites

Δεν παίζουν αυτά τα λεφτά πλεόν....από 7ης τάξης κατασκευαστικής Κυπριακής, για αμπου ντάμπι 1500 καθαρά....με προυπηρεσία...Γι'αυτό σου λέω με 2Κ παίζει, παραπάνω θα σε γειώσουν.

Link to comment
Share on other sites

Παιδία σας ευχαριστώ για την αμεση ανταποκριση δηλαδη συζηταμε για 2000 Ντιρχαμ με ολα πληρωμενα η 4000 και πανω εφοσον δεν με καλυπτει σε διαμονη κλπ κλπ.Κατι ακομα εκει δεν υπαρχουν συνταξεις ασφαλιες κλπ κλπ θα πρεπει να κανω εξηγηση για ασφαλεια (ιατροφαρμακευτικη); Τελος εφοσον "κατσει" με ολα αυτα που ακουγονται για τραπεζες που θα πρεπει να ανοιξω καπου λογαριασμο;Τι κανω σε αυτη την περιπτωση;Με τα βιβλια τα κλεινω εδω Ελλαδα ;(αν σε περιπτωση φυγω) ΤΕΒΕ να συνεχισω να πληρωνω;Μου ετσειλαν καποιο μηνυμα οτι θελουν μια πρωτη επαφη μεσω skype ...τωρα δεν μου εχει ξανα τυχει κατι αναλογο το ψαχνω 3 μηνες περιπου.Γενικα θελω οτι χρησιμο εχετε να αναφερετε εχω στιλει πανω απο 200 βιογραφικα ανα τον κοσμο

Edited by Krisos
Link to comment
Share on other sites

Krisos,

 

2000 dirham είναι περίπου 400 ευρώ… Μάλλον δεν κατάλαβες καλά, διότι τόσο δεν παίρνουν ούτε οι Ινδοί…

 

Οι συνάδελφοι σου μιλάνε για ευρώ, και πρόσεξε τι σου λέει ο ikaros13 περί των ποσών που παίζουν πλέον στις μέρες μας. Υποθέτω ότι, βάση του ότι έχεις μικρή εμπειρία, το νούμερο των 2000€, συν σπίτι και αυτοκίνητο πληρωμένα, είναι λογικό. Άντε να πάς στα 2500€ με 3000€. Εξαρτάται φυσικά από ποια εταιρία αναφέρεσαι: αν είναι Ελληνική 2000€, αν είναι ευρωπαϊκή 3000€. Για τα αεροπορικά εισιτήρια για το τόπο σου, πλέον το ένα εισιτήριο το χρόνο είναι το σύνηθες, αν τους ζορίσεις λίγο μπορεί να πάρεις και δεύτερο.

Από ότι καταλαβαίνω δεν έχεις προσφορά στα χέρια σου, αλλά σε έχουν καλέσει σε συνέντευξη μέσω Skype. Και τώρα υπάρχει το κλασικό δίλλημα: αν τους πεις λίγα ή πολλά, δεν θα τους φανεί καλό. Κοίτα να τους πεις ένα νούμερο λίγο πιο πάνω από τον μέσο όρο. Δηλαδή, ζήτα 2750 για να πάρεις σίγουρα τα 2500. Στο ξαναλέω, εξαρτάται από την εταιρία και φυσικά από την θέση που συζητάς. Μερικές εταιρίες (όχι οι Ελληνικές) σου δίνουν ένα νούμερο που περιλαμβάνει τα έξοδα σπιτιού, αυτοκινήτου. Σου λένε δηλαδή: 5000 ευρώ το μήνα all inclusive, που σημαίνει ότι πρέπει να έχεις μια ιδέα του πόσο κοστίζει το αυτοκίνητο (500 με 800 για ένα μεσαίου μεγέθους) και πόσο ένα διαμέρισμα (800 με 1500 για ένα δυάρι επιπλωμένο χωρίς λογαριασμούς) αλλά τα πληρώνουν εκείνοι. Είναι ένα ακόμα τρόπος για να διαπραγματευτούν τις αμοιβές, σου δίνουν δηλαδή το budget που μπορούν να διαθέσουν για εσένα. Το νου σου μην μπερδευτείς, πάντα να ξέρεις για το τι μιλάς, τι περιλαμβάνει και σε ποιο νόμισμα (ευρώ ή δολάρια).

 

Από εκεί και πέρα, όλες οι εταιρίες παρέχουν ιδιωτική ιατροφαρμακευτική περίθαλψη βάση νόμου, οπότε δεν χρειάζεται να ανησυχείς για αυτό. Εφόσον έχεις ΤΕΒΕ τότε είναι στο χέρι σου τι θα κάνεις. Οι Ελληνικές εταιρίες, συνήθως, θα σου καλύψουν το ΤΕΒΕ (συν την ιδιωτική ασφάλιση που θα σου κάνουν), αν μιλάς με ευρωπαϊκή εταιρία όμως δεν θα έχουν ιδέα για το τι μιλάς. Γνώμη μου είναι να κλείσεις βιβλία στην Ελλάδα, για να μην πληρώνεις έκτατες εισφορές και φόρο για το «μπλοκάκι».

 

Για το που θα μπαίνει ο μισθός σου, εξαρτάται πάλι αν είναι Ελληνική ή ξένη εταιρία. Οι ξένες εταιρίες θα σου ανοίξουν εκεί λογαριασμό για να σου βάζουν τον μισθό, αφορολόγητος φυσικά. Οι Ελληνικές, θα σου στέλνουν κάποια λεφτά σε ελληνικό λογαριασμό (για δικούς τους φορολογικούς λόγους) και κάποια σε λογαριασμό στο Dubai. Σε κάθε περίπτωση, το να ανοίξεις λογαριασμό εκεί είναι κάτι που δεν πρέπει να σε αγχώνει. Εφόσον υπάρχει διακρατική συμφωνία αποφυγής διπλής φορολόγησης, μεταξύ Ελλάδος και ΗΑΕ, ότι λεφτά φέρνεις στη χώρα από το μισθό σου δεν φορολογούνται. Αυτό γίνεται μέσω πιστοποιητικών εμβάσματος από την τράπεζα στην οποία θα στείλεις τα λεφτά. Στη δήλωση θα τα βάλεις στο πεδίο των εισοδήματα από την αλλοδαπή που έχουν φορολογηθεί στην βάση παραγωγής τους. Αλλά αυτό είναι ένα θέμα που δεν πρέπει να σε αγχώνει ακόμα.

 

 

ΥΓ. Το γεγονός οτι αναφέρεσαι σε μισθό ανά μηνά, σημαίνει οτι είναι ελληνική εταιρία. Οι σοβαρές εταιρίες σου δίνουν ετήσιο νούμερο όταν διαπραγματεύεσαι για μια θέση.

Edited by Topap
Link to comment
Share on other sites

Επίσης, θα το ξαναπώ:

Αλλιώς διαπραγματεύεσαι όταν είσαι εκεί, στο Dubai, και έχεις έστω και 1 χρόνο προϋπηρεσία... Οπότε, ακόμα και με 2,000 EUR για ένα νέο συνάδελφο, εγώ θα έλεγα να πάει. Και σε 1-2 χρόνια να χτυπήσει μια μεταγραφή.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.