Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

Λανθασμένη βεβαίωση που χρησιμοποιήθηκε...


Recommended Posts

  • Απαντήσεις 55
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Ευχαριστώ πολύ όλους για τις απαντήσεις.

Έχω επικοινωνήσει και με το ΤΕΕ για περαιτέρω κατευθύνσεις.

@Faethon11 όχι, είναι ξεχωριστή οριζόντια ιδιοκτησία

Link to comment
Share on other sites

Και αν περιμένεις επίσημη-γραπτή απάντηση από το ΤΕΕ δεν θα την πάρεις καμιά φορά. Δηλαδή και απ' αυτό απλά θα ακούσεις μια άλλη προσωπική γνώμη, σαν αυτή που προείπαμε όλοι μας

Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...

Τυχαία έψαχνα κάτι και είδα το θέμα. Εσείς λάθη δεν κάνετε? Εύκολα να το παίζετε έξυπνοι. Επίσης είναι νομικά θέματα που δεν έχετε την γνωση να αντιληφθείτε. Δεν διαφωνω σε κάτι αλλά όταν κάνω μια νομιμοποιήση δεν είμαι σίγουρη ότι τα κανω όλα σωστά και μου έτυχε περιπτωση που υπολόγισα παραπάνω πρόστιμο. Δηλάδη δύλωσα 4 τμ παραπάνω.

 

Φαίνεται ότι ήταν λάθος εκ παραδρομής..μέτρησα μία πλευρά λάθος. Μετά από χρόνια ήθελε να το μεταβιβάσει σε συγγενη του και έδωσα βεβαίωση..(δεν ήξερα τότε το λάθος)

Η μία πλευρά ήταν 10μέτρα και την έβγαλα κατά λάθος 10,1, υπέβαλα τα σχέδια με 10,1 μέτρα και δεν είχα χρόνο και ανέλαβε άλλος συνάδελφος την δουλεια...Μου έβαλε τις φωνές πως είναι απαράδεκτο να συμβαίνει σ εμηχανικο

Μου φώναζε είσα μηχανικος εισαι μηχανικός είναι παραδέκτο Ο νόμος έχει 2% όριο και λοιπά, Και είπα κάτι που μου λέει η λογική μου ως μηχανικός γιατί τα άλλα είναι επι των πλειστων νομικά που οι περισσοτεροι δεν εντιλαμβάνονται και στα νομικά συμβαίνουν περίεργα πάντα που δεν συμβαδιζουν με την λογική γιατί ένας νόμος λέει το ένα και ένας άλλος άλλο.

 

Είπα λοιπόν κακώς έκανα λάθος αλλά εδώ αυτός ο νόμος υπαρχει για να πληρώσει κάποιος πρόστιμο επειδη έκτισε αυθαίρετα και να του παρεχει το κράτος το δικαιίωμα να το διατηρήσει. Πλήρωσε λοιπόν στο κράτος 100 ευρώ παραπάνω. Υπέπεσα σε τόσο τεράραστι σφάλμα που να ρεζιλεύομια ως μηχανικός?? Η μήπως ο άλλος συνάδελφος ήταν υπερβολικά ανθρωποφάφος. Με τις δηλώσεις να είναι ανοικτές και να μπορώ να υποβάλω ένα διορθωτικό σχέδιο.

 

Ήταν ένα εντελώς αυθαίρετο κτίριο και έδωσα βεβαίωση οτι είναι νομιμο αφού ειχε αποπληρωθεί το πρόστιμο. Το 2% που περιλαμβάνει η βεβαίωση είναι σε σχέση με την οικοδομική άδεια και όχι σε σχέση με το μέτρημα.

Τι προυποθέτει ο νόμος?? νομιμοποιήση εγινε?? ναι επίσης να υποβάλω μία κάτοψη που να λέει ότι βεβαιώνω ότι αυτή έχω ανιβάσει στο πληροφοριακό σύστημα??ειπα ψέματα?? όχι

 

οπότε τι τρομερό λάθος έγινε?? κανενα απλά το κράτος εισέπραξε 100 ευρώ παραπάνω. Κακώς είμαι μηχανικός και πρέπει να είμαι ακριβης αλλά έκανα λάθος στο μέτρημα θα πορουσα να έχω μετρησει και σωστα και να έκανα λάθος στο σχέδιο μετα στο autocad

 

Έκανα ένα τόσο επικυνδινο σφάλμα που να κινδυνεύω?? Όταν έξω γίνονται τα απίστευτα με τις νομιμοποιήσεις και τα αυθέρεται

 

Είπα λοιπόν στον συνάδελφο είσα υπερβολικο΄ς και τσακωθήκαμε. Μου φώναζε έχεις δώσει βεβαίωσει. Ναι έδωσα βεβαίωσει ότι νομιμοποιηθεί και έχει!! Δηλαδή αν πήγαινε η υπόθεση στο δικαστηριο και τα έλεγα όλα αυτά θα υπήρχε δικαστής που θα μου ελεγε ότι έκανα λάθος ή δημιουργησα πρόβλημα??

Καταρχήν ζήτησα να μην χρησιμοποιηθεί η βεβαίωση αφού υπάρχει λάθος αλλά και να χρησιμοποιούνταν για μένα δεν υπαρχει θέμα είναι ένα εκ παραδρομής λάθος που απλά πληρώθηκε παραπάνω πρόστιμο. Δηλαδή ως μηχανικοί τον συντελεστή ασφαλείας δεν τον ξέρετε???

Με είχε ενοχλήσει το ύφος του και ήταν παράλογο όλο αυτό. Όταν εξηγώ ότι έγινε ένα λάθος που δεν δημιουργει θέμα και για μένα δεν δημιουργεί θέμα βάση νόμου..

Έδωσα βεβαίωση ότι το κτίσμα έχει υπχθει στον νόμο και έχει αποπληρωθεί το πρόστιμο θα αποτελούσαι θέμα αν δήλωνα λιγότερα εκεί το λάθος μου θα είχε θέμα..ευτυχώς δήλωσα παραπάνω

 

Εγώ όπως διαβάζω τον νόμο δεν αντιλαμβάνομαι κάτι που να έχω κάνει αντίθετο παρόλο που έκανα λάθος και κακώς το έκανα αλλά ήταν λάθος όχι από δόλο κατά λάθος. Και είμαι μηχανικός και οφείλω να είμαι ακριβής το γνωριζώ αλλά όκ...... Είχα διαβάσει και μία περίπτωση με έναν συνάδελφο που είχε το ίδιο θέμα. Για μένα η βεβαίωση μπορεί να χρησιμοποιηθεί χωρίς κανένα θέμα και στο μελλόν διορθωνεται και εύκολα

 

Εκ παραδρομης δηλώθηκε παραπάνω φαίνεται ότι δεν γκρεμιστηκε ούτε κτίστηκε κάτι άλλο με πολλά α΄΄αλ στοιχεία και δικαιολογητικά..

Στο κτηματολογιο όταν παίρνεις συμβόλαιο που λέει παραπάνω μέτρα αλλά εν τέλη είναι λιγότρεα το γραφουν εύκολα και  γρήγορα και ρώτησα 3 δικηγόρους για αυτό και το έχω διαβάσει κιόλας. Δεν λέω ότι δεν έκανα λάθος αλλά είστε μηχανικοι και όχι δικηγόροι.

Στο κτηματολόγιο όταν πάνε τι έλεγχουν και γιατί?? τα μέτρα για να δουν αν το κράτος εισέπραξε λιγότερα από αυτά που έπρεπε τα περισσότερα δεν πείραξαν ποτέ κανέναν. 

Οπότε οκ αλλά μην είστε υπερβολικά ανθρωποφάγοι..Ναι ο καθένας οφείλει να κάνει απόλυτα σωστά την δουλειά του νομικά όμως όσοι παρανομούν δεν πληρώνουν. 

Μια υπόθεση που είχατε αναιβάσει εδώ υπήρχε συμβόλαιο που δεν δηλώθηκε το κτίσμα με αυθαίρετο και ο αρειος πάγος το έκρνε νόμιμο και μάλιστα υπήρχαν ποστ συναδέλφων από κάτώ ότι ηταν απαράδεκτο..Ο άρειος πάγος το έκρινε νόμιμο..Γιατί? Βασίζεται σε άλλους νόμους και νομικά ένα συμβόλαιο δεν ακυρώνεται έτσι.

Ο δε νόμος είναι πολύ αόριστος για το αν πράγματι το συμβόλαιο ακυρώνεται και πως Για παράδειγμα αν περάσουν δέκα έτη ακυρώνεται ή έχει κάνει τακτική χρησικτησία?

 λαμβάνεται υποχρεωτικά και αναλογικά υπόψη η αξία της αυθαίρετης κατασκευής.-->οπότε για μία ασήμνατη παράβαση υπάρχει όντως πρόβλημα?

β) Στους μηχανικούς της περίπτωσης α΄, ανεξάρτητα από την ποινική τους δίωξη, επιβάλλεται και προσωρινή ή οριστική απαγόρευση άσκησης του επαγγέλματος από τα αρμόδια πειθαρχικά όργανα του φορέα του οποίου είναι μέλη, ανάλογα με τη βαρύτητα της παράβασης. Με απόφαση του Υπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας ρυθμίζεται η διαδικασία επιβολής της διοικητικής ποινής και κάθε άλλο σχετικό θέμα.

Γενικά πάντα είχαμε ευθύνη και έχουμε και δυστυχώς οι αμοιβές ειναι υπερβολικά μικρές για τις ευθύνες που έχουμε και όταν πες κάτι στον πελάτη πάει σε άλλον. Όμως επειδή υπάρχουν τετοιοι μηχανικοί ΄μην γίνεστε ανθρωποφάγοι με όλους.

Δεν έχω πάρει μία άδεια που να είναι σωστή..αυτοί οι μηχανικοί δεν έχουν ευθύνες?? Αφού εν γνώση τους αλλάζονταν οι άδειες και γίνονταν οι αυθαιρεσίες..οι μεγαλύτεροι μηχανικοί δεν μπορεί να αγνοείετε τι γινόταν στην αγορά τα προηγούμενα χρόνια. Έλεγαν στον πελάτη θα κτίσεις τόσο μετά θα κάνεις αυτό. Σπούδαζα ακόμα με τον νόμο των ΗΧ. Που έλεγαν οι μηχανικοι θα κόψω από εδώ για να χεις λιγότερο πρόστιμο και όποιος μηχανικός ήταν αυστηρός έμενε στα αζήτητα.

 

Ναι υπάρχει αυτσηρο πλαίσιο γιατί αν όχι ο καθένας θα κάνει ότι θέλει και φυσικά δεν γινόταν να μηνα ναφέρετε και όχι δεν είπα να είμαστε έτσι..αλλά θα χάσω την άδεια ου επειδή μέτρησα 15 εκατοστά παραπάνω κατά λάθος??

 

Αν ο ιδιοκτητης μετά το έπαιζε εκβιαστικα και αρχιζε να έχει παράλογες απαιτησείς από εμένα πχ στατική ενισχυση και αλλά...πόσο ακριβά θα πλήρωνα τα 15 cm παραπάνω??

 

Που για μενά δεν έιναι λάθος έδωσα βεβαίωση ότι νομιμοποιήθηκε και έχει πληρωθεί το πρόστιμο.

 

Τώρα δεν ξέρω..

 

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

  • 2 months later...

Συνάδελφοι καλησπέρα, σε γεωττεμάχιο με  μοναδικό κτίσμα μια αποθήκη προ του ετους 1975 , έγινε απο άλλο συνάδελφο λανθασμένη δηλωση οριστικής υπαγωγής στον 4495/17.Τα τετραγωνικά που δηλωθήκανε είναι τα σωστά, όμως επιλέχθηκε κατηγορία 1 που είναι για επικρατούσα χρήση κατοικίας και οχι κατηγορία 2 που θα ήταν το σωστό με λίγο μεγαλύτερο πρόστιμο.Ο ιδιος συνάδελφος έδωσε και βεβαίωση όπου έγινε μετα έγινε και μεταβίβαση του ακινήτου.Για να είναι καλυμένος ο τωρινός ιδιοκτήτης και πελάτης μου  και μη δημιουργώντας σοβαρό προβλημα στο συνάδελφο ποια νομίζεται οτι είναι η σωστή διαδικασία:

Α)Ανοιγμα της δηλωσης απο τον συνάδελφο και διορθωση στην σωστη κατηγορία 2 μιας και τα τετραγωνικά δεν αλλάζουν όπως περιγραφονται στα συμβόλαια πληρώνοντας το υπόλοιπο πρόστιμο?

Β)Το δύσκολο σενάριο εως αδύνατο , ακύρωση των συμβολαίων και επανάληψη με μια καινόυργια δήλωση στην σωστή κατηγορία και νέα συμβόλαια.

Στην Α περίπτωση ο συνάδελφος θα έχει καποιο πρόβλημα για την βεβαίωση που προηγήθηκε με την σύνταξη των συμβολάιων και την μεταχρονολογημένη διορθωμένη υπαγωγή?

Link to comment
Share on other sites

30 λεπτά πριν, teo_sur said:

....Στην Α περίπτωση ο συνάδελφος θα έχει καποιο πρόβλημα για την βεβαίωση που προηγήθηκε με την σύνταξη των συμβολάιων και την μεταχρονολογημένη διορθωμένη υπαγωγή?

Εμ εκεί είναι όλο το θέμα. Οι πιο πολλοί ζητάνε ακύρωση συμβολαίου. 

Εγώ πάλι δεν καταλαβαίνω αν ξεκλειδώσεις τη δήλωση και την κάνεις Κ2 ποιος θα καταλάβει ότι η αρχική δήλωση ήταν λάθος. Πρέπει να πάει στο αρχείο του παλιού συμβολαιογράφου να  ψάξει τη δήλωση και να δει τι κατηγορία ήταν. Για μένα αυτά είναι χαζομάρες. Η ουσία είανι ότι οι αυθαιρεσίες τακτοποιήθηκαν και δεν μεταβιβάστηκε κάτι αυθαίρετα.

Βέβαια θα σου πει και κάποιος αν το κάνουμε ξέφραγκο αμπέλι θα κάνει ο καθένας ό,τι να ναι. Για μένα τέτοιες περιπτώσεις μετά από μεταβίβαση θα πρέπει να ελέγχονται από κάποια επιτροπή τύπου ΣΥΠΟΘΑ και να δίνεται ένα έγγραφο που να θεωρεί τη μεταβίβαση έγκυρη και ότι μπορεί να γίνει μικρή διόρθωση στη δήλώση που δεν επηρεάζει την ουσία αυτής.

Edited by nik
Link to comment
Share on other sites

  • 1 year later...

Συνάδελφοι Καλησπέρα,

τον Σεπτέμβριο του 2013 συντάχθηκε γονική παροχή σε οριζοντια ιδιοκτησια όπου συνάδελφος έδωσε βεβαίωση μη ύπαρξης αυθαιρεσιών.

Σήμερα κλήθηκα εγώ να δώσω εκ νέου βεβαίωση καθώς το ακίνητο πωλείται.

Το πρόβλημα είναι πως μετά από έλεγχο στην υδομ  δεν υπάρχουν αρχεία για την λόγω άδεια. Το ακίνητο έχει κατασκευαστεί το 80 και έχει συσταθεί τότε συμβόλαιο σύστασης οριζόντιων ν ιδιοκτησιών.

Σε επικοινωνία με τον συνάδελφο, δήλωσε πως δεν γνώριζε τι έπρεπε να κάνει καθώς ο νόμος ήταν καινούργιος (και η ανασυσταση ήταν αδύνατη τεχνικά και οικονομικά)και καθώς το εμβαδόν ήταν ίδιο με των συμβολαίων την έδωσε.

Το ερώτημα μου είναι το εξής: Εγώ σκοπεύω να το τακτοποιήσω ως κατηγορία 2. Θα χρειαστεί να γίνει Τροποποιητικό συμβόλαιο από την συμβολαιογράφο; Θα υπάρχει γενικά κάποιο πρόβλημα με το νέο και το παλαιό συμβόλαιο;

Edited by Pavlos33
Link to comment
Share on other sites

Τι να πρωτοσχολιάσει κανείς. Την δήλωση συναδέλφου  περί  άγνοιας νόμου, την ευκολία με την οποία χορήγησε βεβαίωση; 

Από τη στιγμή που δεν υπάρχουν εγκεκριμένα σχέδια είναι προφανές ότι δεν μπορεί να γίνει έλεγχος αυθαιρεσιών. Συνεπώς, με την σειρά σου, πως θα  τεκμηριώσεις το έλεγχο αυθαιρεσιών χωρίς να διαθέτεις εγκεκριμένα σχέδια; 

Το θέμα όπως αντιλαμβάνεσαι δεν είναι καθόλου απλό και θα πρέπει να το λύσει ο προηγούμενος που χορήγησε ψευδή βεβαίωση σε συνεργασία με το συμβολαιογράφο για να δουν τις εναλλακτικές υπάρχουν, αν δηλαδή μπορεί να γίνει ακύρωση συμβολαίου ή κάποια άλλη νομική λύση. 

 

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

@Pavlos33 ο προηγούμενος συνάδελφος έχει πλέον συνταξιοδοτηθεί ο ίδιος. 

Εγώ αυτό το σκέφτηκα καθώς έχω οριζόντια ιδιοκτησία χωρίς σχεδια οπότε θα δηλώσω όλο το διαμέρισμα ως αυθαιρετο κατ'.2. Δεν παραβιάζονται οι κοινόχρηστοι χώροι.

Όταν ζήτησα το e9 οι ιδιοκτήτες μου έφεραν και το συμβόλαιο...εκει είδα την βεβαίωση το 2013.

 

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.