Μετάβαση στο περιεχόμενο
Newsletter: Ημερήσια τεχνική ενημέρωση από το Michanikos.gr ×

Επείγον: Αποστολή ένστασης κατά της αύξησης ασφ. εισφορών


abouts

Recommended Posts

Συνάδελφοι, εγώ προσωπικά αυτή την στιγμή διαθέτω τα σχεδόν 2.000 ευρώ του ειδοποιητηρίου για να το εξοφλήσω. Είμαι ήδη σε διακανονισμό για προηγούμενες οφειλές μέχρι τον Ιανουάριο του 2015. Παρόλο που για την ώρα μπορώ να είμαι συνεπής και στον διακανονισμό και στο τρέχον εξάμηνο, δεν θέλω να τους τα σκάσω, και να συμμετάσχω σε όποια αντίδραση εναντίον των πρόσφατων ή μελλοντικών αυξήσεων. Θα ήθελα να μου απαντήσετε εφόσον γνωρίζετε:

1) Οι ασφαλιστικές κατηγορίες του νέου νόμου για τους ελεύθερους επαγγελματίες και όχι μισθωτούς μηχανικούς σταματούν στην 5η ή ανεβαίνουν έως και την 14η (όπως έχω βρει στο συνημμένο nees_eisfores_hroma.xls);

2) Αν κάνω την ένσταση και δεν πληρώσω το τρέχον εξάμηνο θα παύει να έχει ισχύ ο διακανονισμός που έχω ήδη κάνει;

3) Στην περίπτωση ηλεκτρονικής αποστολής της ένστασης χρειάζεται και σφράγισμα/υπογραφή της τελευταίας σελίδας ή αρκεί η αναγραφή των στοιχείων μου;(λόγω μη ύπαρξης φαξ η αποστολή της ένστασης προς όλες τις κατευθύνσεις θα κοστίσει πάνω από 35 ευρώ)

Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 67
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Το [email protected] μάλλον έχει κάποιο όριο μεγέθους στα attachments που προφανώς δεν το αναφέρει πουθενά το εταα και μάλλον θα είναι κάποια kb

Link to comment
Share on other sites

Ενσταση και ειδοποιητήριο μόνο....Τι 25 σελίδες και kb λέτε? Μπαμ, μπαμ δεν θα το κάνουμε επιστήμη. Απλά να σκάνε τα e-mail αυτό είναι το θέμα να μαζεύεται κόσμος.... Δεν θα περάσει από καμιά επιτροπή, ούτε θα σου κόψουν το κεφάλι, χαλαρώστε... Είναι μία κίνηση για να μετρηθούμε....

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Συνάδελφοι καλησπέρα.......έχουμε κανά νεότερο με το θέμα της ένστασης? ήρθε σε κάποιον από εσάς νέο ειδοποιητήριο με τις περσινές-"μειωμένες" εισφορές?

 

Αν δεν μας έρθει το νεο ειδοποιητήριο (και θέλουμε-μπορούμε) να πληρώσουμε τι πληρώνουμε? (περσινές ή προσαυξημένες εισφορές)

Link to comment
Share on other sites

Δεν ηρθε ειδοποιητήριο σε κανέναν. Ακουγεται οτι δεν θαρθουν κιολας. Στα γραφεία του ΤΣΜΕΔΕ αν ρωτήσεις κανένας υπάλληλος δεν ξέρει τιποτα και μαλιστα μερικοι θα σε προτρέψουν να πας να πληρώσεις με τις νέες τιμές για να μην πληρώσεις προσαύξηση. Αποψη μου ειναι να μην πληρώσεις μέχρι 29 του μήνα μπας και υπάρχει κατι νεότερο.Το ΤΕΕ μαςδολεύει και αυτο είναι πλέον πασιφανές.

Link to comment
Share on other sites

Ετσι είναι, και μάλιστα σε διάφορα υποκαταστηματα λένε αυτό ακριβώς καθώς και ότι αν μειωθούν (!!! ???? :grin: )  θα γίνει συμψηφισμός στο επόμενο ειδοποιητήριο.

Link to comment
Share on other sites

Καλημέρα και σας ευχαριστώ για τις απαντήσεις σας....δυστυχώς μου επιβεβαιώσατε αυτό που φοβόμουν (τώρα γιατί εγώ ο μ@κ@κας....περίμενα ότι θα γίνει κάτι είναι άλλη κουβέντα) 

 

Κουράγιο & καλή συνέχεια σε όλους/ες 

Link to comment
Share on other sites

Συνάδελφοι, όπως και να έχει, φαίνεται ότι όταν όλοι μαζί πολεμάμε για κάτι έχουμε πολύ πιο πολλές πιθανότητες να το πετύχουμε.

Όσοι τελικά απομείνουμε μηχανικοί (δηλαδή μείνουμε Ελλάδα και ασκούμε το επάγγελμα) θα πρέπει να το βάλουμε καλά στο μυαλό μας.

Όσοι πάλι φύγουμε, να μην ξεχνάμε από που ήρθαμε και που είμασταν κάποτε, και όταν συναντάμε έναν από τα παλιά, τότε να του

λέμε μπράβο που πολέμησες το θηρίο που λέγεται ελληνικό δημόσιο, το "τέρας" της γραφειοκρατείας!

Που βλέπει μηχανικό και τον πατά σα μυρμήγκι! 

 

Θα πώ κάτι που είναι λίγο off-topic, αλλά εμμέσως συνδέεται με όλα όσα ζούμε και τις εισφορές. Φαίνεται από τη αιφνιδιαστική υποχώρηση

της Gasprom για τη μη αγορά της ΔΕΠΑ Α.Ε, ότι έχουν κάποιοι προυπολογίσει ότι η κρίση και η φτώχεια στην Ελλάδα θα οδηγήσει τις τιμές στο

πάτο, ειδικά για εταιρείες και ορισμένα αγαθά που ίσως να ήταν υπερτιμημένα κάπως. (γιατί να πάρουν την ΔΕΠΑ τώρα, όταν μπορούν να την έχουν μετά από 2-3 χρόνια στο 40-50% της σημερινής της αξίας, έχοντας μας χρεώσει 2-3 χρόνια ακριβά το αέριο;

Φέτος θα είναι βαρύς ο χειμώνας.. και το αέριο ακριβό, για να βγάλει η Gasprom τα σπασμένα που ασχολήθηκε μαζί  μας, να με θυμηθείτε...)

 

Μήπως θα ήταν καιρός και για υποτίμηση των εισφορών; Μιας και πέσαν οι μέσες τιμές υπηρεσίας μηχανικών στην αγορά, λόγω αναδουλειάς, δεν θα ήταν λογικό αντί να γυρίσουμε στα παλιά, να μας αφήσουν για μερικά χρόνια, εξ'επιλογής ρε παιδί μου να πληρώνουμε π.χ 30% μικρότερες εισφορές;

Αν τα πράγματα πάνε καλα, θα μπορέσουμε να δώσουμε παραπάνω, αν όχι τι είχανε τι χάσανε οι υπεύθυνοι του ΤΣΜΕΔΕ... (έτσι και αλλίως από το 2016 το μαγαζί που λέγεται ΕΤΑΑ θα έχει κλείσει..)

Πιστέψτε με.. δεν ψηφίζω ΚΚΕ... :wink: αν και υπάρχει ένας είδος αλτρουισμού ή ευγένιας στην σκέψη τους...πάντως όταν μια φορά σε μια συγκέντρωση σήκωσα ένα πανό, γύρισα τη μισή Θεσ/νίκη και συμμετείχα σε μια ειρηνική διαδήλωση που είχανε κλείσει όλους τους δρόμους, πιστέψτε  το συναίσθημα ότι σε υπολογίζουν και ότι πετυχαίνεις κάτι για το δημόσιο καλό όλων είναι απερίγραπτο..

 

Αυτό και συγνώμη για την πολυλογία...και το ολίγο off-topic.. 

Edited by abouts
Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.