Μετάβαση στο περιεχόμενο

Αλλαγή χρήσης σε υπόγειο με 4014/11 υπολογισμός προστίμου


Recommended Posts

Αγαπητέ μου φίλε τουλάχιστον προσωπικώς ένα πράγμα γνωρίζω πολύ καλά και είμαι απολύτως βέβαιος γι' αυτό, το "....καθείς εφ' ω ετάχθη"!!!

Link to comment
Share on other sites

Και όταν λανθάνουν οι αρμόδιοι; Την πληρώνουν οι αναρμόδιοι; Το λανθάνειν ανθρώπινον, αλλά το να ομολογείς την πλάνη ανώτερο κάθε πολιτισμού και ανδρισμού!

Edited by tasos teacher
Link to comment
Share on other sites

Βεβαίως και υπάρχει, απλώς δεν έχει ενεργοποιηθεί ακόμα. Δες εδώ: http://www.prasinotameio.gr/index.php/el/anakoinoseis/nea-prasinou-tameiou/72-epistrofi-hmiypaithrioi-afthaireta

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Άρα δάσκαλε, όλα καλά! Και επειδή άνθρωποι είμαστε, και

το λανθάνειν ανθρώπινον

όπως είπες, μην προβληματίζεσαι. Θα πάρεις πίσω τα επιπλέον χρήματα που από λάθος εδόθησαν. Όλα καλά!

Μπράβο και στον άλλον δάσκαλο (τον ΙΑΣΟΝΑ), που βρήκε την λύση!

Link to comment
Share on other sites

Ο συγκεκριμένος Πολιτικός Μηχανικός έχει κάνει το ίδιο λάθος σε όλους τους πελάτες του. Εννοείται πως δεν ενημερώνεται από τις ερωτοαπαντήσεις του ΥΠΕΚΑ, προφανώς διάβασε το Νόμο, όταν δημοσιεύτηκε και τελείωσε!! Σήμερα βρήκα και του έστειλα τη σχετική ερώτηση με την απάντησή της (Η, 4) και έμεινε άφωνος. Ιδού η απορία, θα ενημερώσει και τους υπόλοιπους πελάτες του, ώστε να πάρουν εν καιρώ, θεού θέλοντος και καιρού επιτρέποντος τα χρήματά τους πίσω; Ή θα πρέπει και αυτοί να ενημερώνονται από εσάς;

Οφείλω να ομολογήσω πως η απορία μου αυτή δημιουργήθηκε παρακολουθώντας τις σχετικές γνώμες των μηχανικών για το νέο αυθαιρετονόμο (άλλαξε ο Μανολιός και τα διατύπωσε αλλιώς!)μέσα από το forum σας. ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΟΛΟΥΣ ΟΣΟΥΣ ΑΣΧΟΛΗΘΗΚΑΝ ΜΕ ΤΟ ΘΕΜΑ ΜΟΥ.

Edited by tasos teacher
Link to comment
Share on other sites

Μια ερώτηση (επ' ευκαιρίας):

Μετά την τακτοποίηση-νομιμοποίηση του υπογείου, οι φόροι (ΦΑΠ,ΕΕΤΗΔΕ,κλπ) θα αφορούν και την νομιμοποιημένη επιφάνεια του υπογείου, άρα θα έρχονται αυξημένοι?

Μάλλον ναι, αλλά ρωτάω...

Link to comment
Share on other sites

  • 2 months later...

Η πρόστιμο για τη συγκεκριμένη αυθαιρεσία, δηλαδή, την αλλαγή χρήσης υπόγειου βοηθητικού χώρου σε κύριο χώρο κατοικίας, υπολογίζεται για τον 4014, ως Υπέρβαση Δόμησης Βοηθητικού Χώρου (αφαιρώντας από το εμβαδόν αυτού τους περιμετρικούς τοίχους).

Ιάσονα για δές λίγο το σχετικό post μου σε άλλο θέμα και πες μας τη γνώμη σου!

http://www.michanikos.gr/topic/25592-%CE%A5%CF%80%CE%BF%CE%BB%CE%BF%CE%B3%CE%AF%CE%B6%CE%B5%CF%84%CE%B1%CE%B9-%CF%84%CE%BF-%CE%B5%CE%BC%CE%B2%CE%B1%CE%B4%CF%8C%CE%BD-%CF%84%CF%89%CE%BD-%CE%B5%CE%BE%CF%89%CF%84%CE%B5%CF%81%CE%B9%CE%BA%CF%8E%CE%BD-%CF%84%CE%BF%CE%AF%CF%87%CF%89%CE%BD/page-2

 

και #19

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.