Μετάβαση στο περιεχόμενο
Newsletter: Ημερήσια τεχνική ενημέρωση από το Michanikos.gr ×

Έκτακτη εισφορά και στα οικιακά Φ/Β


Romanos

Recommended Posts

Σε μια χωρα με 2 εκατομμυρια ανεργους, με κατωτατο μισθο της πεινας, με φορολογηση, τεκμηρια και χαρατσια παντου, δεν ειναι δυνατον να πουλανε καποιοι ρευμα στο δικτυο, σε τιμη 5 πλασια απο οτι το δικτυο το πουλαει στον τελικο καταναλωτη, την διαφορα να την επομιζεται ολος ο κοσμος, εχει δεν εχει, μπορει δεν μπορει. Μιλαμε δηλαδη για μια επενδυση-φουσκα με μηδενικο ρισκο και σιγουρη, εξασφαλισμενη αφορολογητη αποδοση πουλοντας απλα αερα. Οποιος θελει κερδος απο φωτοβολταικα, να το πουλαει στο δικτυο στην ιδια τιμη που αυτο παει στον τελικο καταναλωτη, αναλαβανοντας ταυτοχρονα και το αντιστοιχο ρισκο. Απλα, σοβαρα και αυτονοητα πραγματα.

Edited by karavlaxos
  • Upvote 1
  • Downvote 1
Link to comment
Share on other sites

Οταν υπογραφεις μια συμβαση με οποιονδηποτε συμβαλλομενο, 'αντρικιο' ειναι να την τηρεις.

Μετα κλαιγομαστε οτι δεν γινονται επενδυσεις στην Ελλαδα.Με ποια σταθεροτητα, οικονομικη, φορολογικη, νομοθετικη, να γινουν αυτες?

Ας μην ξεχναμε οτι με τους ιδιους ορους ξεκινησανε τα οικιακα σε πολλες ευρωπαικες χωρες.Δεν ειναι πρωτογνωρη επενδυση που εκανε την εμφανιση της μονο στην Ελλαδα.

Να μου επιτρεψεις συναδελφε να προσθεσω οτι ουτε μηδενικο ρισκο εχει, αλλα ουτε και 'πουλας αερα'.

Το να πουλας το ρευμα στην ιδια τιμη που το αγοραζεις, δεν ειναι επενδυση. Ειναι βλακεια.

Link to comment
Share on other sites

αποσύνδεση απο την ΔΕΗ,μπαταριούλες και πάπαλα η ιστορία.και κάνεις κ απόσβεση.

 

οπότε τέλος και τα τέλη,μελη,σελη του κράτους,τέλος και η φορολογία και τέλος και η τρομακτική άνοδος των λογαριασμών που θα έρθει μετα την ιδιωτικοποίηση της.

 

και για τον χειμώνα βαζεις και μια μικρή ανεμογεννήτρια και δεν έχεις κανένα πρόβλημα

 

υ.γ αν θέλουν ΑΜΕΣΑ € υπάρχουν και τα ΔΙΣ € των πολιτικών που έκλεψαν απο τα δημόσια ταμεία.Πολύ πιο απλό απο την φορολογία των πάντων

Edited by streetas
Link to comment
Share on other sites

@karavlaxos κι εσύ να πουλάς τις υπηρεσίες σου στην ίδια τιμή που πέρνεις τις πατάτες και τις ντομάτες από την λαϊκή αγορά.Δεν συμφωνώ με τη λογική σου.Θα μπορούσαν πριν μπουν στην εύκολη διαδικασία της φορολογίας να αρχίσουν τους ελέγχους(φορολογικούς-νομικούς) για όλα τα οικιακά Φ/Β και να επιβληθούν πρόστιμα.

Link to comment
Share on other sites

@karavlaxos κι εσύ να πουλάς τις υπηρεσίες σου στην ίδια τιμή που πέρνεις τις πατάτες και τις ντομάτες από την λαϊκή αγορά.

 

Romane, μην τα ισοπεδώνεις όλα τόσο εύκολα κ να τα βλέπεις ''ελαφρά την καρδία'', δεν μπορεί ένας διπλωματούχος ή ένας πτυχιούχος να πουλάει τις υπηρεσίες στου όσο ένας λαϊκατζής την πραμάτεια του , άσχετα εάν έχουμε φτάσει σε αυτό το σημείο ένεκα των καιρών εάν δούμε τις τιμές των ΥΔΕ κ των ΠΕΑ

 

 

Σε μια χωρα με 2 εκατομμυρια ανεργους, με κατωτατο μισθο της πεινας, με φορολογηση, τεκμηρια και χαρατσια παντου, δεν ειναι δυνατον να πουλανε καποιοι ρευμα στο δικτυο, σε τιμη 5 πλασια απο οτι το δικτυο το πουλαει στον τελικο καταναλωτη,.............Απλα, σοβαρα και αυτονοητα πραγματα.

 

 

Karavlaxe, ξέρεις πόσο στοιχίζει η παράγωγη της 1 kw/h στον ΔΕΔΔΗΕ στα μεγάλα μη διασυνδεδεμένα νησιά (ΜΔΝ) , σχεδόν 1 ευρόπουλο ενώ στα μικρά ΜΔΝ ακουμπά τα 2 ευρόπουλα , άρα, ποιον συμφέρει το 0,55 ?

edit

Μην το συνεχίσεις άλλο, γιατί θα πούμε λόγια που δεν κάνει κ θα βγούμε off the topic

  • Upvote 1
  • Downvote 1
Link to comment
Share on other sites

Νίκο θα συμφωνήσω απόλυτα μαζί σου και θα προσθέσω οτι πολλοί που δεν μπόρεσαν τόσο καιρό είτε να ασχοληθούν είτε να κάνουν δικό τους φωτοβολταϊκό Γουστάρουν τρελά με την όλη κατάσταση και δυστυχώς για ακόμη μία φορά ισχύει η γνωστή παροιμία με την κατσίκα του γείτονα...Και για να μην μακρηγορούμε η βουλή κάθε χώρας είναι ο καθρέφτης της κοινωνίας της και να μην μας κακοφαίνεται....

  • Upvote 1
  • Downvote 1
Link to comment
Share on other sites

Το οτι θα μου κανανε επιθεση οσοι κονομανε απο αυτην την υποθεση το ηξερα πριν γραψω το μνμ μου. Οποτε αφηστε τις ανοησιες με τις κατσικες του γειτονα, γιατι οταν ειμαι αναγκασμενος εγω να πληρωνω το καπελο για κατι που δεν χρησιμοποιω και οταν ενα κρατος δημιουργει διακρισεις αναμεσα στους πολιτες (εσυ βγαζεις 5000 σαν ελ.επαγγ. ή μισθωτος ή οτιδηποτε και φορολογησε, εσυ βγαζεις τα ιδια αλλα απο φωτοβολταικα δεν φορολογησε), βαλτε το μυαλο σας για το ποιανου κατσικα ψωφαει. Αντε μπραβο

  • Upvote 1
  • Downvote 5
Link to comment
Share on other sites

Γεγονότα:

 

1. Τα φ/β ξεκίνησαν στη χώρα με τρομερά μεγάλες επιδοτήσεις, δυσανάλογες σε σχέση με όλα τα άλλα κράτη, ειδικά αν σκεφτεί κανείς τον ήλιο που έχουμε.

2. Αυτό έγινε γιατί ο έλληνας είναι επιχειρηματικά αμόρφωτος και άσχετος οπότε δεν θα υπήρχε ενδιαφέρον χωρίς χοντρή κονόμα.

3. Ενδιαφέρον έδειξαν και όλοι οι πολιτικοί, οι χρηματοδότες τους και τα τσιράκια τους, γεγονός που κράτησε το παιχνίδι λίγο παραπάνω.

4. Αναμφισβήτητα ο κόσμο επιβαρύνθηκε από ένα μικροποσό αλλά είναι γελοίο να το συγκρίνουμε με τα πρόστιμα από ρύπους, με την επιβάρυνση του περιβάλλοντος... και να ασχολούμαστε με αυτό το "φιλοδώρημα" όταν μας τα παίρνουν για τόσες άλλες βλακείες και με τόσο πρόστυχο τρόπο... π.χ Τέλη κυκλοφορίας.

5. Οποιος γνωρίζει την ανάλυση του χρέους του ΛΑΓΗΕ θα βεβαιώσει ότι το μεγαλύτερο μέρος είναι από τις ENERGA κλπ... και το δημόσιο... το οποίο δεν αποδίδει ούτε το 50% από το τέλος ΑΠΕ που σχολιάζετε...

6. Τα αυτόνομα είναι και οικολογικά; Εγώ τρομάζω με τη μοίρα όλων αυτών των μπαταριών.

7. Ο ήλιος είναι δωρεάν και υπερ-εθνικός οπότε σε καμία περίπτωση δεν επιτρέπεται να φορολογηθεί κάτι που δεν παρέχεται από το κράτος!

8. Η διαμόρφωση πολιτικής επενδύσεων δεν γίνεται από κλέφτες και ανέντιμους και ασυνεπείς...

9. Τα Φ/Β πρέπει να στηριχτούν με πλήρη ενσωμάτωσή τους στα κτίρια, με άρση νομικών κωλυμάτων και με σωστή παιδεία των νέων πολιτών...

10. Τουλάχιστον οι μηχανικοί και όσοι άλλοι σέβονται την ύπαρξή τους, να κοιτάξουν να πρωτοστατούν σε κινήσεις που ωφελούν το περιβάλλον ακόμη και αν πρέπει να κοντραριστούν με κάποια συστήματα που μεταφράζουν την οικολογία σε ευρώ. Δεν μπορεί να δέχονται π.χ. το ΠΕΑ χωρίς προγραμματισμένες επεμβάσεις στο κτίριο γιατί έτσι συμμαχούν στην ονομασία "χαράτσι". Το ίδιο και στα φ/β

  • Upvote 2
Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.