Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

Βοήθεια σε σύστημα θέρμανσης


pm4698

Recommended Posts

Καλημέρα σε όλους!

 

Θέλω να τοποθετήσω στο σπίτι μου ένα σύστημα θέρμανσης μίας εταιρείας. Το σύστημα έχει 2 θερμοδυναμικούς συλλέκτες και μία μονάδα που έχει τους συμπιεστές και έχει και αντίσταση 2 kW με αποθηκευτικό χώρο 500 λίτρα.

 

Το σπίτι είναι δυόροφο και θα έχουμε νερό στα δύο σπίτια (συνολικά 10 άτομα). Σε κάθε όροφο έχει 3 μπάνια και 2 κουζίνες.

 

Η μονάδα θα τοποθετηθεί στο μπαλκόνι του επάνω ορόφου για να έχει μικρή απόσταση από τα πάνελ και εκεί θα κουμπωθεί το ζεστό και το κρύο νερό με ένα δοχείο διαστολής και μία βαλβίδα ασφαλείας.

 

Η ερώτησή μου είναι η εξής:

Ο υδραυλικός υποστηρίζει ότι καλό είναι να χρησιμοποιηθούν 2 buffers ένα για τον κάθε όροφο έτσι ώστε να μην υπάρχει αισθητή διαφορά θερμοκρασίας του νερού όταν έχουν ζήτηση 2 ή 3 λουτρά μαζί. Η λογική μου λέει ότι το buffer το χρησιμοποιώ όταν έχω περίσσεια θερμότητας έτσι ώστε να μην χάνω την επιπλέον ενέργεια και να την αποθηκεύω κάπου για χρήση. Επίσης, η λογική μου λέει ότι εάν ένα σύστημα είναι διαστασιολογημένο από την εταιρεία να λειτουργεί με 2 πάνελ και 500 λίτρα, σημαίνει ότι εάν σε αυτό το σύστημα κουμπώσω δύο buffer τότε θεωρητικά το σύστημα που θα θερμάνει τα 500 λίτρα του σε 3 ώρες, τώρα που θα χω 700 λίτρα (εάν έχω 2 χ 100 λίτρα μπάφερ), θα κάνει παραπάνω ώρα να ζεστάνει που σημαίνει ότι μερικές φορές το σύστημα μπορεί να υπολειτουργεί εάν δεν έχει φτάσει σε κορεσμό όλος ο αποθηκευτικός χώρος).

 

Ποια είναι η γνώμη σας για αυτό?Εάν πιστεύετε ότι θα χρειαζόταν buffer τι μέγεθος θα προτείνατε?

 

Ως αποστάσεις έχω τις εξής:

 

1ος όροφος: Από τη μονάδα του συστήματος οριζόντιες διαδρομές που καλύπτουν μπάνια και κουζίνες 30 m. Αυτό είναι μία γραμμή. Μετά κατεβαίνει 3 m για να δώσει στη δεύτερη γραμμή όπου:

Ισόγειο: Από το κατέβασμα από τον 1ο όροφο 30 m οριζόντιες διαδρομές που καλύπτουν μπάνια και κουζίνες και μετά άλλα 4 m κάτω στο υπόγειο όπου έχουμε ξανά 30 m που καλύπτουν μία κουζίνα και δύο μπάνια.

 

Γράφω τις αποστάσεις γιατί μπορεί να είναι μεγάλες και να χω απώλειες επομένως ίσως μου χρειαζόταν αποθηκευτικός χώρος

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.