Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

Αποτυχία δόνησης


 
sotimo

Recommended Posts

καλημερα παιδια σε ολο το forum.Aρχιζω αμεσως με το θεμα γιατι καιγομαι....πριν λιγες μερες στην δικη μου οικοδομη ιδιοκτητη ριξαμε κολωνες υπογειου.Σε ολη τη φαση του εργου ημουν ''απικο'' και συνεχως πανω απο τους εργατες.τελως παντων μολις ξεκαλουπωσα 2 τοιχοια επαθα εγκεφαλικο :shock: κοιτατε τις φωτο και πεστε μου τι μπορω να κανω τωρα και ποσο ασχημη ειναι η κατασταση...να ριξω τις κολωνες τωρα που ειναι νωρις?η να τις επισκευασω με κανα emaco s55 για παραδειγμα?και ποσο επηρεαζει τη στατικοτητα του κτηριου?να σημειωσω οτι το σκυροδεμα ειναι κατηγοριας c30/37.Οπιοαδηποτε απαντηση θα την εκτιμουσα ιδιαιτερα ευχαριστω εκ των προταιρων!

Παρατήρηση: Οι τίτλοι των θεμάτων πρέπει να είναι με σωστή ορθογραφία και με τόνους.

Παρακαλώ διαβάστε τους Κανόνες Συμμετοχής του forum.

Ευχαριστώ. acnt

Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 70
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Θεωρώ πως η λύση της καθαίρεσης είναι υπερβολικά τραβηγμένη... Όπως είπες κι εσύ, τα επισκευαστικά είναι η πρώτη (και ίσως και η μοναδική) γραμμή άμυνας. Κάνε όμως τοπική καθαίρεση μπετού (φώτο 3-φαίνεται ένα κομμάτι έτοιμο να φύγει), ώστε να καλύψεις μεγάλα κενά. Μάλλον την πάτησες στις αναμονές, καθώς βλέπω πως επάνω η κατάσταση είναι κατά πολύ καλύτερη.

 

Θεωρώ όμως πως πρόβλημα στατικότητας δεν έχεις...

Link to comment
Share on other sites

ΟΧΙ δεν ειναι η πρωτη ειναι η 14η!!! απλα η πρωτη που ειχα τετοιο σοβαρο προβλημα !τα στατικα τα εχω κανει εγω περιλαμβανουν 32αρια σιδερα, c30/37 και πολλα μα πολλα τσερκια τα ανοιγματα στην οικοδομη ειναι εως 10 μετρα η μελετη εχει γινει με πεπερασμενα και οι προδιαγραφεε ειναι αυστηροτατες....απλα εκατσε!!!και εκατσε στο δικο μου....!!!! :-x η δικη μου εξηγηση ειναι εκτος απο τη δονηση για τις ανωμαλιες ,γιατο κομματι που πηγε να φυγει και φαινετε σαν ξεκολημενο οτι ειχε πολυ επιβραδυντη το σκυροδεμα και το αργησε να πηξει ετσι στο ξεκαλουπομα...εγινε κ....ς.

Link to comment
Share on other sites

Καλα θα κουφαθουμε??????32αρια????c30/37????Υπερβολικα μου φαινονται....δεν εχει σχεση οτι η μελετη εγινε με Πεπερασμενα....Και το οτι τα ανοιγματα ειναι 10μ μαλλον πως "δεν επηρρεαζει" τον οπλισμο διατμησης των υποστυλωματων .....επιβραδυντη γιατι χρησιμοποιησες???

Link to comment
Share on other sites

νομιζω οτι η αιτια δεν ειναι ο επιβραδυντης αλλα η υπερβολικη δονηση με συνεπεια το σκυροδεμα να χασει τα ζουμια του...στο πόδι του υποστυλώματος υπογείου; εκει που θέλεις την πλαστική άρθρωση? c30/37? Φ32? σπίτι ή γεφυρα είναι?

 

Για εμένα λύσεις, ειδικά αν είναι το σπίτι σου..

Α)Ινες FPR με ρητινη εκει που εχεις τη ζημια ή

Β)Ρητινες με λάμες περιμετρικά και περισφυγξη (εχω ανοιξει καπου θεμα με φωτος) ή

Γ)Ξυσιμο μεχρι εμφάνιση υγειούς σκυροδεματος και νεες φωτογραφιες εδω για νεες απαντησεις

Φ32?

Link to comment
Share on other sites

Παιδιά μην τον κρίνετε τον άνθρωπο... Καλύτερα μεγάλη διατομή και λίγα σίδερα παρά πολλά σίδερα με μικρότερο Φ...

kostassid, αν και αυτό που λες μπορεί να ισχύει, δεν νομίζω να έγινε εδώ... Μάλλον το αντίθετο. Στην πρώτη φωτο βλέπω καθαρά το 1ο τμήμα σκυροδέτησης του τοιχίου. Αυτό μου λέει πως το μπετό που έπεσε εκεί ήταν πολύ σφιχτό και δεν δονήθηκε (αν δείτε στην φωτο υπό φωνια-την 2η δηλ.- η σκυροδέτηση πέφτει πολύ χαμηλά όσο πλησιάζει στη μιά γωνία).

Ερώτηση: μεταλλότυπο δούλευε ο τύπος; Οι τρύπες τί είναι;;;;

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.