Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

Έρχεται τσουχτερό χαράτσι για φωτοβολταϊκά σε στέγες


Samdreamth

Recommended Posts

Όσο ζούμε σε ένα κράτος που δεν εμπνέει καμία εμπιστοσύνη (ακόμα και σε "βάθος" εβδομάδας), είναι λογικό ο πολίτης το πρώτο πράγμα που "κοιτά" σε μια επένδυση είναι, τουλάχιστον, το πότε θα πάρει τα χρήματά του πίσω.... Άλλωστε δεν είναι οι εποχές για ρίσκα..... Γιατί "λεφτά ΔΕΝ υπάρχουν".... Οπότε το να λες σε κάποιον βάλε (τυχαία νούμερα)  16.000€  για ένα 10άρι ώστε να κερδίζεις 16.000*0,125= 2.000€ / έτος, άρα απόσβεση σε .....10 έτη.... και περίμενε να δεις κέρδος στον τραπεζικό λογαριασμό σου το 2024.... μάλλον μοιάζει με κακόγουστο αστείο...... Και για αυτό δεν φταίει ο Έλληνας πολίτης!!!!

 

Κατά τα λοιπά.... το έχω ξαναγράψει.... η ηλεκτρική ενέργεια είναι ένα πολύτιμο αγαθό και δεν κάνει κατά τους "μεγάλους" να παίζει μπάλα η "μαρίδα"...

Link to comment
Share on other sites

Γνωρίζει κάποιος τί γίνεται με όσους έχουν υπογράψει σύμβαση συμψηφισμού, με την προηγούμενη τιμή και δεν έχει συνδεθεί ακόμα? Μπορεί να συνδεθεί με την τιμή της Σύμβασης ή θα τον πιάσει η νέα τιμή βάσει της υπουργικής απόφασης που δημοσιεύτηκε με το ΦΕΚ Β 1103/2 Μαϊου 2013?

Link to comment
Share on other sites

Όσοι έχουν υπογράψει σύμβαση συμψηφισμού οριακά προλαβαίνουν να συνδεθούν με τις τρέχουσες τιμές. Το ΦΕΚ δεν έχει δημοσιευθεί ακόμα οπότε η υπό συζήτηση απόφαση δεν ισχύει προς το παρόν.

 

Η όλη υπόθεση με τα ΦΒ είχε μόνο ένα καλό.

 

Σε ελάχιστα χρόνια η Ελλάδα απέκτησε τόση τεχνογνωσία τον κλάδο που σε κανονικές συνθήκες θα χρειαζόταν δεκαετίες για να την αφομοιώσει. Όχι πως όλες οι εγκαταστάσεις είναι τέλειες, αλλά υπάρχουν πλέον αρκετοί που από μεράκι μάθανε να κάνουν αξιοπρεπείς μελέτες και εγκαταστάσεις. Λέω από μεράκι γιατί όποιος δεν το έχει το πιθανότερο είναι να κάνει δουλειές φασόν .

Edited by sdim
Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...
  • 2 weeks later...

την εποχη που το συστημα κοστιζε 40 φευγα επρεπε να εχεις ειτε αγνοια κινδυνου ειτε πολυ θρασσος να βαλεις λεφτα για φβ σε στεγη. 

το να εμπιστευεσαι τυφλα ενα συμβολαιο με το ελληνικο κρατος ειναι ρισκο απο μονο του.

 

την εποχη που επεσε στα 18 ηταν ομως καλη περιπτωση

ακομα και αν σου αλλαζανε συμβολαια σου βαζανε φορους κλπ εβγαζες λεφτα με τα 48 λεπτα. ασε που πλεον το ποσο ηταν εφικτο να μπει χωρις τραπεζικη βοηθεια.

 

τωρα με την τιμη εκει που επεσε, θεωρω οτι ειναι ευκαιρια να δουμε τις τιμες να πεφτουν (λογικο μετα απο τοσα χρονια παραγωγης) τις αποδοσεις να ανεβουν και τα συστηματα πλεον να ειναι χαμηλου ρισκου

με την εννοια οτι στη χειροτερη περιπτωση δε θα πληρωνεις την δικη σου καταναλωση.

 

θα μπορουσε να αποτελει ευκαιρια κιολας να μαθουμε να διαχειριζομαστε την ηλεκτρικη ενεργεια ωστε ενα 10αρι η ακομα μικροτερο συστημα να καλυπτει πληρως τις αναγκες μας.

 

το οτι θα φορολογουν οτι βρουν πλεον ειναι δεδομενο, για αυτο πιστευω οτι οι επενδυσεις μας πρεπει να της μορφης να ελαχιστοποιησουμε το κοστος διαβιωσης μας (μικροτερες αναγκες σε ρευμα , καυσιμα κλπ σε συνδιασμο με δυνατοτητα καλυψης με ιδια μεσα) παρα να ψαχνουμε τον τροπο που θα βγαλουμε λεφτα για να τα πληρωσουμε γιατι εκει δεν θα ειμαστε ποτε σιγουροι. 

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

το εντελως παρανομο 1% ως φορος κοινωνικης αλληλεγγυης που μπηκε αθορυβα στις δηλωσεις το ανακαλυψατε? Δηλωνεις τα εισοδηματα απο τα φωτοβολταικα σου (και αυτα των στεγων...) κ σου ρχεται 1% στο συνολο των εισοδηματων σου. Αυτο δεν ειναι καραπαρανομο αφου υπαρχει ο νομος περι του αφορολογήτου της επένδυσης? 

 

Μεγαλη λαμογιά παντως, πιο ύπουλο δεν παει. Βεβαια το ποσό δεν ειναι μεγαλο αλλα αν δεν φωναξεις θα προχωρήσουν κ αλλο αυτοι !!  :ph34r:

  • Upvote 2
Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.