Μετάβαση στο περιεχόμενο
Newsletter: Ημερήσια τεχνική ενημέρωση από το Michanikos.gr ×

Πιστοποιηση ελεγκτη ΙΚΤΕΟ


Vellios

Recommended Posts

Γεια σας

 

Έχω πτυχίο Μηχανοτεχνιτη Αυτοκινήτων του μηχανολογικου κλάδου απο ΟΑΕΔ ΚΕΤΕΚ (1994)

και Άδεια Ασκήσεως Επαγγέλματος Μηχανοτεχνιτη από το Υπουργείο Μεταφορών (1996)

 

Μπορώ να πάρω πιστοποίηση ελεγκτή ΙΚΤΕΟ?

 

Μου είπαν ότι χρειάζεται απολυτήριο λυκείου!!

 

Ισχύει κάτι τέτοιο?

 

Ευχαριστώ.

Link to comment
Share on other sites

Αν και δεν έχω ασχοληθεί εδώ και ένα χρόνο περίπου με το θέμα, από ότι θυμάμαι ελεγκτές μπορούσαν να γίνουν μηχανολόγοι, ηλεκτρολόγοι, ναυπηγοί μηχανικοί απόφοιτοι ΑΕΙ/ΤΕΙ, απόφοιτοι τεχνικών λυκείων και ΙΕΚ ειδικοτήτων μηχανικών αυτοκινήτων και απόφοιτοι του ΟΕΕΚ. Για σχολή ΟΑΕΔ ΚΕΤΕΚ δεν ξέρω να σου απαντήσω.

 

Όλα τα παραπάνω βέβαια προϋποθέτουν το απολυτήριο λυκείου.

Link to comment
Share on other sites

Αν και δεν έχω ασχοληθεί εδώ και ένα χρόνο περίπου με το θέμα, από ότι θυμάμαι ελεγκτές μπορούσαν να γίνουν μηχανολόγοι, ηλεκτρολόγοι, ναυπηγοί μηχανικοί απόφοιτοι ΑΕΙ/ΤΕΙ, απόφοιτοι τεχνικών λυκείων και ΙΕΚ ειδικοτήτων μηχανικών αυτοκινήτων και απόφοιτοι του ΟΕΕΚ. Για σχολή ΟΑΕΔ ΚΕΤΕΚ δεν ξέρω να σου απαντήσω.

 

Όλα τα παραπάνω βέβαια προϋποθέτουν το απολυτήριο λυκείου.

Εκτος και αν εχει αλλαξει κατι τελευταια, ολοι οι παραπάνω παρακολουθουν σεμινάρια 4εβδομάδων περιπου. Η διαφορά είναι ότι οι αποφοιτοι ΠΕ/ΤΕ δεν εδιναν εξετάσεις, ενώ οι αποφοιτοι λυκείου έδιναν

Link to comment
Share on other sites

  • 1 year later...

Ενημερώνω το θέμα.

 

Έχει βγεί νέα νομοθεσία όπου για ελαφρά οχήματα όλοι οι ελεγκτές δίνουν εξετάσεις. Εξετάσεις δίνουν και οι ελεγκτές για βαρέα οχήματα εφόσον έχουν κριθεί επιτυχόντες στα ελαφρά. Μπορείτε να τα δώσετε και τα δύο ταυτόχρονα μιας και οι εξετάσεις των ελαφρών είναι πρωί και των βαρέων το μεσημέρι και ενδιάμεσα ανακοινώνονται οι επιτυχόντες των ελαφρών. 

 

Για να συμμετάσχετε πρέπει να έχετε παρακολουθήσει τα αντίστοιχα σεμινάρια επιμόρφωσης σε κέντρα δια βίου μάθησης ή σε άλλο οργανισμό μπλα μπλα μπλά που τα παρέχει. Το κόστος διαφέρει κατά πολύ οπότε βασικό να ψαχτείτε στην αρχή ενδεικτική τιμή για ελαφρά είναι 400 ευρώ αλλά μου είχαν ζητηθεί μέχρι και 700 (αυτά τα 300 επιπλέον δεν κατάλαβα που πάνε).

 

Για ΜΟΤΟ δεν χρειάζεται εξετάσεις για πιστοποίηση ελεγκτή μόνο η βεβαίωση παρακολούθησης του σεμιναρίου ΜΟΤΟ (κόστος περίπου 100 ευρώ) και δίπλωμα απεριορίστου για μοτοσυκλέτα. 

 

Επιπλέον για να πάρετε πιστοποίηση σε κάποια κατηγορία πρέπει να έχετε το αντίστοιχο δίπλωμα οδήγησης. 

 

Τα σεμινάρια είναι άκρως βαρετά, και σας προτείνω να βρείτε σχολή ώστε να κάνετε ότι τα παρακολουθείτε μέσω skype. Το επίπεδο για μηχανικούς είναι αστείο αν έχετε γνώση του που είναι η ρόδα και που το τιμόνι. Από την άλλη οι εξετάσεις δεν είναι αστείες, θα πρέπει να διαβάσετε διότι οι ερωτήσεις είναι λες και θέλει κάποιος να αποτύχετε, η εκφώνηση είναι γενική, οι απαντήσεις πολλές φορές γενικές ενώ έχει και ερωτήσεις παγίδα, επίσης έχει ερωτήσεις νομοθεσίας .

 

Κυκλοφορεί μια σειρά ερωτήσεων την οποία είθισται να διαβάζει κάποιος για να περάσει και εγώ από εκεί διάβασα, αλλά προσοχή δεν είναι ενημερωμένη με την τελευταία νομοθεσία οπότε μπορεί στις εξετάσεις να βρεθείτε προ εκπλήξεως και να δείτε ερωτήσεις που δεν έχετε ξαναδεί, οπότε διαβάστε και την νομοθεσία των τελευταίων 3-5 ετών. Στις εξετάσεις δίνετε 40 ερωτήσεις πολλαπλής επιλογής, και έχετε δικαίωμα 5 λαθών και ναι σοβαρά κόβουν κόσμο. 

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

  • 6 months later...

Καλημερα.

 

Ειμαι μηχανολογος μηχανικος Τ.Ε

 

Ενδιαφερομαι για να παρω την πιστοποιηση για ελεγκτή Ι.ΚΤΕΟ, δεν καταλαβα τι ειναι η βεβαιωση επιμορφωσης.

 

Για να τα κανω πρωτα θα πρεπει να χω βγαλει τα διπλωματα;

 

Αν ξερει κανεις καποιο κεντρο για Θεσσαλονίκη; να παρω να ρωτησω τιμες, τι χρειαζεται

Link to comment
Share on other sites

κανεις σεμιναριο και δεινεις εξετασεις .. ρωτα καποιο κεκ που κανει τα σεμιναρια ... θελεις καμια 800ευρω και για τα τρια ιχ μοτο και βαρεα..

Link to comment
Share on other sites

agoratos θα σου πρότεινα να μην το κάνεις, εκτός αν πας για Τεχνικός Διευθυντής σε κάποιο ΙΚΤΕΟ (που και αυτό δεν είναι και καμία φοβερή θέση), ή αν δεν έχεις καμία άλλη επαγγελματική επιλογή.

Τα 3.5 χρόνια που που δούλεψα σε ΙΚΤΕΟ τα θεωρώ χαμένα επαγγελματικά.

  • Upvote 2
Link to comment
Share on other sites

Απο έναν γνωστό στα ΙΚΤΕΟ σε ξεσκίσουν στη δουλεια και παιρνεις μισθό πείνας. Δεν θα το εκανα και ας μην ειχα κατι αλλο, θα προτιμούσα σουπερμάρκετ παρα αυτο

 

 

Sent from my iPhone using Tapatalk

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Να σου πω και εγώ την πικρή μου εμπειρία, πλήρωσα κοντά τα 2000 ευρώ για πιστοποιήσεις, εξετάσεις, διπλώματα για να πάω ως τεχνικός διευθυντής.
Ανάλυση 700 σεμινάρια κόστος για ΙΧ & ΜΟΤΟ, 300 ευρώ για ξενοδοχείο διότι τα σεμινάρια γίνονται σε συγκεκριμένα κέντρα, εξετάσεις μόνο Αθήνα, 300 για δίπλωμα ΜΟΤΟ απεριορίστου κυβικών και επειδή βιαζομουνα και δεν έπρεπε να κοπώ επειδή άνοιγε το κτεο +250 σε λάδια και σαλάτες.Αν βάλεις το κόστος μεταφορικών, φωτογραφιών, φωτοτυπιών και λοιπών βλακειών που απαιτούνται πάμε στα 2.000 ευρώ. 

Πριν τα σεμινάρια είχαμε συμφωνήσει άλλα λεφτά, καθαρά 850 ευρώ (+φπα, + ασφάλιση, +την αναλογία δώρων κλπ αν πάω με μπλοκάκι και δεν τα δικαιούμαι)
για εξαήμερο, οχτάωρο και επειδή πήγαινα με μπλοκάκι ανοιχτό το ωράριο να πεταχτώ να δω καμιά δουλειά έξω.

Μετά τα σεμινάρια και τις πιστοποιήσεις μου τα γυρνάει, ότι είναι πολλά, επειδή είχα ήδη πληρώσει τα 2.000 είπα δεν πειράζει μιας και ήταν δίπλα από το σπίτι μου και συμφώνησα. 

Περάσαμε πιστοποίηση στο ΚΤΕΟ, έστησα όλα τα αρχεία κλπ ανοίξαμε και 1η μερά εργασίας μου φέρνει την σύμβαση 800 μεικτά. ΜΕΙΚΤΑ... Μ Ε Ι Κ Τ Α όπως λένε ΣΥΝΟΛΟ ΜΕΣΑ ΜΕΧΡΙ ΚΑΙ Ο ΦΠΑ γιατί με ήθελε με μπλοκάκι. Αρνήθηκα εννοείται, μου φέρνει άλλη σύμβαση 900 μεικτά, ξαναλέω όχι, μου φέρνει άλλη σύμβαση, είχαμε πέρα δώθε καμιά εβδομάδα δώσαμε τα χέρια για 900 στο χέρι + ΦΠΑ και πολύ ανοιχτό ωράριο εργασίας μετά από τον 1ο μήνα ώσπου να στρώσει  η δουλειά. 1 μήνα μετά αποφάσισε ότι είναι καλή κίνηση να με απειλήσει ότι έχω υπογράψει σύμβαση που λέει χρέη τεχνικού διευθυντή για Χ λεφτά και αυτά περί ανοιχτού ωραρίου δεν θυμάται τίποτα, οπότε από το άνοιγμα μέχρι το κλείσιμο 365 μέρες εγώ πρέπει να είμαι εκεί. Ακόμα μετανιώνω που απλά του είπα που να βάλει την σύμβαση και δεν του την έβαλα.

Γενικώς επειδή οι καιροί είναι δύσκολοι, και υπάρχουν πάρα μα πάρα πολλού ειδικά στα ΚΤΕΟ μη επαγγελματίες και κακοί ανθρώποι, όταν μιλήσετε για λεφτά, θα τα ρωτήσεις αναλυτικά λες και μιλάς με 7χρονο, 1+1=2, 2+2=4, τέτοιο επίπεδο. Διότι τα λεφτά που θα ξοδέψεις είναι αρκετά. 

Edited by MechanicSilk
  • Upvote 2
Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.