Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

Πιστοποιηση ελεγκτη ΙΚΤΕΟ


Vellios

Recommended Posts

Να σου πω και εγώ την πικρή μου εμπειρία, πλήρωσα κοντά τα 2000 ευρώ για πιστοποιήσεις, εξετάσεις, διπλώματα για να πάω ως τεχνικός διευθυντής.

Ανάλυση 700 σεμινάρια κόστος για ΙΧ & ΜΟΤΟ, 300 ευρώ για ξενοδοχείο διότι τα σεμινάρια γίνονται σε συγκεκριμένα κέντρα, εξετάσεις μόνο Αθήνα, 300 για δίπλωμα ΜΟΤΟ απεριορίστου κυβικών και επειδή βιαζομουνα και δεν έπρεπε να κοπώ επειδή άνοιγε το κτεο +250 σε λάδια και σαλάτες.Αν βάλεις το κόστος μεταφορικών, φωτογραφιών, φωτοτυπιών και λοιπών βλακειών που απαιτούνται πάμε στα 2.000 ευρώ. 

Πριν τα σεμινάρια είχαμε συμφωνήσει άλλα λεφτά, καθαρά 850 ευρώ (+φπα, + ασφάλιση, +την αναλογία δώρων κλπ αν πάω με μπλοκάκι και δεν τα δικαιούμαι)

για εξαήμερο, οχτάωρο και επειδή πήγαινα με μπλοκάκι ανοιχτό το ωράριο να πεταχτώ να δω καμιά δουλειά έξω.

Μετά τα σεμινάρια και τις πιστοποιήσεις μου τα γυρνάει, ότι είναι πολλά, επειδή είχα ήδη πληρώσει τα 2.000 είπα δεν πειράζει μιας και ήταν δίπλα από το σπίτι μου και συμφώνησα. 

Περάσαμε πιστοποίηση στο ΚΤΕΟ, έστησα όλα τα αρχεία κλπ ανοίξαμε και 1η μερά εργασίας μου φέρνει την σύμβαση 800 μεικτά. ΜΕΙΚΤΑ... Μ Ε Ι Κ Τ Α όπως λένε ΣΥΝΟΛΟ ΜΕΣΑ ΜΕΧΡΙ ΚΑΙ Ο ΦΠΑ γιατί με ήθελε με μπλοκάκι. Αρνήθηκα εννοείται, μου φέρνει άλλη σύμβαση 900 μεικτά, ξαναλέω όχι, μου φέρνει άλλη σύμβαση, είχαμε πέρα δώθε καμιά εβδομάδα δώσαμε τα χέρια για 900 στο χέρι + ΦΠΑ και πολύ ανοιχτό ωράριο εργασίας μετά από τον 1ο μήνα ώσπου να στρώσει  η δουλειά. 1 μήνα μετά αποφάσισε ότι είναι καλή κίνηση να με απειλήσει ότι έχω υπογράψει σύμβαση που λέει χρέη τεχνικού διευθυντή για Χ λεφτά και αυτά περί ανοιχτού ωραρίου δεν θυμάται τίποτα, οπότε από το άνοιγμα μέχρι το κλείσιμο 365 μέρες εγώ πρέπει να είμαι εκεί. Ακόμα μετανιώνω που απλά του είπα που να βάλει την σύμβαση και δεν του την έβαλα.

 

Γενικώς επειδή οι καιροί είναι δύσκολοι, και υπάρχουν πάρα μα πάρα πολλού ειδικά στα ΚΤΕΟ μη επαγγελματίες και κακοί ανθρώποι, όταν μιλήσετε για λεφτά, θα τα ρωτήσεις αναλυτικά λες και μιλάς με 7χρονο, 1+1=2, 2+2=4, τέτοιο επίπεδο. Διότι τα λεφτά που θα ξοδέψεις είναι αρκετά. 

 Στο ΙΚΤΕΟ που ήμουν εγώ Τεχνικός διευθυντής (στο νησί από όπου κατάγομαι), συμφώνησα για 1200 καθαρά, σύνολο 40 ώρες την εβδομάδα μιας και ήταν ανοιχτό 6 μέρες. Είχαμε μία γραμμή ελέγχου και θα βάζαμε μία για ΜΟΤΟ, άρα ήμουν εγώ και δύο ελεγκτές για αρχή.

Τελικά τι έγινε?

600 στα χαρτιά και άλλα 600 μαύρα (άρα δώρα κλπ ήταν τα μισά), έδιωξε τον ένα ελεγκτή και έφερε ένα φίλο του μηχανικό να "δουλεύει" εκεί με μπλοκάκι για 300 ευρώ το μήνα (απλά να φαίνεται ότι υπάρχει τρίτο άτομο) και δούλευα 6 μέρες την εβδομάδα 10 ώρες τη μέρα άρα σύνολο 60 ώρες μαζί με άλλο ένα άτομο.

Μέσα σε όλα, διέκοψε τη συνεργασία με τη συμβουλευτική εταιρεία οπότε έπεσε επάνω μου και όλο το σύστημα ποιότητας και έπρεπε να περάσω ΕΣΥΔ μόνος μου με ένα ελεγκτή φάντασμα, ενώ η συνεργασία του με τον παροχέα του λογισμικού ήταν στην καλύτερη προβληματική οπότε υπήρχαν περιπτώσεις που έπρεπε να γίνει δουλειά στο server και ο παροχέας του λογισμικού δεν το έκανε οπότε το ΚΤΕΟ δεν δούλευε. 

Όταν έφυγα του είπα στην ψύχρα ότι θα ξαναγυρίσω στο νησί όταν μάθω ότι ψόφησε για να χ.... στον τάφο του.

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Στο ΚΤΕΟ που ήμουνα εγώ αυτήν την στιγμή δουλεύει μηχανολόγος μηχανικός Τ.Ε., ως Τεχνικός Διευθυντής, 10ώρο, 6 ήμερο, για 2 γραμμές με έναν ακόμα ελεγκτή διότι και ο ιδιοκτήτης είναι δηλωμένος ελεγκτής για 600 ευρώ στο χέρι. Είναι δηλωμένοι για 5νθήμερο, οχτάωρο με βασικό μισθό στο ΙΚΑ, άρα ένσημα, δώρα κλπ πάνε με αυτά.

Από την άλλη τι να πεις αν δεν ξέρεις αν κάποιοι έχουν τόσο ανάγκη? 

 

Link to comment
Share on other sites

Παιδια σας ευχαριστω ολους τα κοστη ειναι οπως τα λετε.

 

 

Θα το σκεφτω καλα πρωτα.

 

Γιατα διπλωματα θελω καπου στα 950€ μοτο+φορτηγο

 

Συν αλλα χιλια τα σεμιναρια ολα μαζι. Μοτο ελαφρα βαρεα

 

Πανε ελα οσο διαρκεσει το σεμιναριο με αυτοκινητο καπου 140 χιλιομετρα καθε μερα σεμηναριου.

 

Συν οτι πρεπει να κατεβω Αθηνα για τις εξετασεις.

 

Να τα κανω ολα αυτα και να γυρισει να μου πει εξακοσια ευρω μονο ειναι καπως.

 

Η κοπελα μου με τελειωμενο επαλ, δουλευειι σε καφετερια, παιρνει 35€ την μερα συν 10 ευρω μπουρμπουαρ που με θεωρω βλακα που καθομαι και αγχωνομαι για να κανω κατι παραπανω στον τομεα μου. Μου φαινεται θα παω να δωσω το διχιλιαρο να γινω μπαριστας.

Link to comment
Share on other sites

Μπαρίστας λέγεσαι στο Μιλάνο

 

Στην Ελλάδα λεγόμαστε καφετζήδες. 

 

(έκανα και αυτή τη δουλειά κάτι φεγγάρια)

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Μιλαγα με τον παλιό μου Τεχνικό Διευθυντη (απο μεγαλο ΙΚΤΕΟ της Αθήνας). Μου έλεγε οτι πλεον οι ελεγκτες δουλεύουν 12 ωρο 6 ήμερο για 5€ την ωρα (μεικτά). Και δεν είναι οτι δεν έχουν δουλεια. Ειδικα τώρα που τελείωνε η προθεσμία γινόντουσαν ουρές χιλιομέτρων.

Link to comment
Share on other sites

Βασικά δεν επενδύεις το χρόνο αυτό και το χρήμα να ξεκινήσεις στη χειρότερη καμία ξένη γλώσσα ή καμιά πιστοποίηση σε σοβαρά πράγματα πχ κανα solidworks να δεις άσπρη μέρα..

  • Upvote 2
Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.