Μετάβαση στο περιεχόμενο
Newsletter: Ημερήσια τεχνική ενημέρωση από το Michanikos.gr ×

Εμπειροτέχνης Εργολάβος


topomap

Recommended Posts

ΝΟΜΟΣ 3669/2008 - ΦΕΚ 116/Α'/18.6.2008

Αρθρο 105

Εγγραφή στα Νομαρχιακά Μητρώα -Υποχρεώσεις υπηρεσιών

3. Η εγγραφή στα νομαρχιακά μητρώα ισχύει για μια τριετία. Μετά τη λήξη της η εγγραφή αναθεωρείται, με ανάλογη εφαρμογή του άρθρου 97 του παρόντος. Η εγγεγραμμένη επιχείρηση δικαιούται να λαμβάνει μέρος σε διαγωνισμούς και να εκτελεί έργα στο νομό της εγγραφής και σε ένα γειτονικό, που δηλώνεται από την ίδια κατά την εγγραφή ή την ανανέωση. Ως γειτονικοί νομοί για την εφαρμογή της διάταξης αυτής θεωρούνται και οι γεωγραφικά πλησιέστεροι νησιωτικοί ή παραθα­λάσσιοι νομοί.

 

Συνάδελφοι σύμφωνα με το παραπάνω άρθρο έχω την εξής ερώτηση:

Μπορώ να συμμετέχω σε διαγωνισμό - δημοπρασία που θα γίνει στη περιφέρεια αλλά το έργο που θα κατασκευαστεί είναι στο Νομό για το οποίο έχω το Εμπειροτεχνικό Πτυχίο ; Δηλαδή η Δημοπρασία θα γίνει στη Περιφέρεια και οχι στην Περιφερειακή Ενότητα ;;;;

Link to comment
Share on other sites

Το πτυχίο ισχύει για 2 νομούς, όμορους. Σύμφωνα με τα παλαιά δεδομένα. Επειδή εχω ακυρώσει το εμπειροτεχνικό, δε γνωρίζω αν "βγαινει" οπως παλια με νομούς ή περιφερειακή ενότητα πλέον.

 

Αν ισχύει με νομούς ακόμη, πχ Θεσσαλονίκης και Πέλλας. Συνεπώς εφόσον κάποιο έργο κατασκευάζεται σε αυτους τους νομούς, μπορείς να συμμετάσχεις στη δημοπρασία του.

Link to comment
Share on other sites

Παίζει ρόλο που γίνεται η Δημοπρασία ή που θα κατασκευαστεί το έργο ; Δηλαδή εάν η Δημοπρασία γίνει στη Διεύθυνση Τεχνικών Έργων της Κεντρική Μακεδονίας που είναι στη Θεσαλλονίκη και το έργο θα κατασκευαστεί στην Περιφ.Ενότητα Πέλλας εγώ που έχω Νομαρχιακό Εμπειροτεχνικό για Πέλλα και Πιερία μπορώ να συμμετέχω στη Δημοπρασία ;

Link to comment
Share on other sites

Ασφαλως και μπορεις.Δεν εχει σχεση που γινεται η δημοπρασια.

Ο τοπος της δημοπρασιας καθοριζεται στη διακηρυξη.Ο τοπος του εργου καθοριζεται απο τον Κυριο του Εργου.

Το πτυχιο λεει που εχεις δικαιωμα να εκτελεσεις εργο οχι σε ποιον τοπο εχεις δικαιωμα να συμμετασχεις σε δημοπρασια.

(Φαντασου δηλαδη ολες οι δημοπρασιες των Περιφερειακων Ενοτητων να γινοταν στην Εδρα της Περιφερειας και να μην μπορουσαν να συμμετεχουν παρα μονο οι εργοληπτες που εχουν δηλωση και την Εδρα!!!!)

Edited by KF
  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.