Μετάβαση στο περιεχόμενο

Χρειάζεται νομιμοποίηση κτίσμα προ του 1955;


Recommended Posts

έχω συμβόλαιο πώλησης του ακινήτου με ημερομηνία 1939, όπου περιγράφεται το ακίνητο.

δεν περιγράφεται τόσο αναλυτικά, ίσως είναι καλύτερο να το βάλω προ 75, χωρίς άδεια, για να μην ψάχνω αεροφωτογραφίες?

Link to comment
Share on other sites

Αν το κτίριο έχει κατασκευές μεταγενέστερες του 55 αυτές οφείλουν να ρυθμιστούν διότι δεν υπάγονται στις εξαιρέσεις.

Έχεις δυο επιλογές

ή θα το υπάγεις ολόκληρο ως προ 75 ή θα τεκμηριώσεις το προ 55 στην τεχνική έκθεση και θα υπάγεις αυθαιρεσίες-εργασίες αναλυτικού (1 ΛΠ).

Το συμβόλαιο αποτελεί μια ισχυρή ένδειξη παλαιότητας. Σίγουρα όμως έχει ελλιπή περιγραφή και δεν μπορείς να κάνεις απόλυτη ταύτιση με το υφιστάμενο.

Link to comment
Share on other sites

  • 1 year later...

Σε τριώροφο κτίριο το ισόγειο κατασκευάστηκε το 1954, ο α' όροφος το 1965 και ο β' όροφος το 1977. Για κάθε όροφο είχε εκδοθεί οικοδομική άδεια και ο πελάτης διαθέτει το στέλεχος καθεμιάς από αυτές, αλλά εγκεκριμένα σχέδια δεν έχει ούτε ο πελάτης ούτε και η αρμόδια πολεοδομία η οποία μάλιστα έδωσε βεβαίωση ότι έχουν χαθεί. Σε κάθε όροφο υπάρχει υπέρβαση 20τ.μ. και ο πελάτης θέλει να το τακτοποιήσει με τον 4495. Τι πρέπει να γίνει στην περίπτωση αυτή;

Μπορώ

α) για τις αυθαιρεσίες του ισογείου να υποβάλλω το στέλεχος της αντίστοιχης άδειας και σαν προ του 1955 να υποστηρίξω ότι το αυθαίρετο τμήμα στον όροφο αυτό είναι νόμιμο, και

β) τις αυθαιρεσίες του α' ορόφου να τις εντάξω στην Κατηγορία 1 (αυθαιρεσίες πριν το 1975) και τις αυθαιρεσίες του  β' ορόφου στην Κατηγορία 2 (αυθαιρεσίες πριν το 1983);

Ευχαριστώ πολύ!

 

Link to comment
Share on other sites

  • 1 year later...

Καλησπέρα,

σε ακίνητο προ του 55 όπου το πραγματικό περίγραμμα διαφέρει λίγο από των σχεδίων (δεν υπάρχει άδεια, μόνο σχέδια από συμβολαιογραφική πράξη) καθώς και ο κοιν/στος φωταγωγός και εφ'όσον φαίνεται ότι όλα έχουν γίνει από κατασκευής, το δέχομαι ως υφίσταται, σωστά? επίσης έχουν γίνει 2 παράθυρα, τα οποία φαίνεται ότι είναι από τότε, έχει παλιά κουφώματα, τα δέχομαι και αυτά ως υφίστανται?

Επίσης έχει γίνει μια πέργκολα αλλά δεν ξέρω χρονολογία, δεν βρίσκω αποδεικτικό. Να βάλω τελευταία κατηγορία? αν έχει γίνει μετά από τον 4495 επιτρέπεται ούτως ή άλλως η πέργκολα μέχρι 50τμ χωρίς άδεια, άρα μήπως δίνω απλά βεβαίωση?

Link to comment
Share on other sites

Θα έλεγα να το περάσεις από 4495. Αφενός μεν για την πέργκολα, αφετέρου δε για να "νομιμοποιήσεις" την προ 55 κατάσταση. Η υπαγωγή αυτή, επέχει θέση νομιμοποιητικού εγγράφου για οποιαδήποτε μεταγενέστερη ενέργεια.

  • Like 1
  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Συμφωνώ κι επαυξάνω! Η υπαγωγή στον 4495 δίδει τη δυνατότητα στο ακίνητο ν' αποκτήσει "εγκεκριμένα σχέδια ΚΑΙ τοπογραφικό" (ανεξαρτήτως αν δεν είναι προαπαιτούμενο), τα οποία θα χρησιμοποιηθούν στην οποιαδήποτε μελλοντική μεταβίβαση κ.λπ. Είναι απολύτως νόμιμη, γρήγορη και "φτηνή" σε κόστος διαδικασία (λύση), για όποιον βλέπει μακρυά.....

 

Edited by ΙΑΣΟΝΑΣ
Link to comment
Share on other sites

Πρόκειται για ένα ακίνητο που πωλείται αυτές τις μέρες και 'καίγεται' ο ιδιοκτήτης να τελειώσουμε και δεν έχει άλλα λεφτά αυτή τη στιγμή, θέλει απλά να υπογράψει.

1. τι εννοούμε ότι νομιμοποιείται? αφού θα βγει η ταυτότητα του κτιρίου θα αποκτήσει ούτως ή άλλως σχέδια.

2. οπότε με την πέργκολα, τα παράθυρα να βάλω μια λοιπή παράβαση με αναλυτικό προ 75 αφού δεν παίζει ρόλο η ημερομηνία, είναι ένα 500άρικο?

Link to comment
Share on other sites

Πες στον ιδιοκτήτη να ρωτήσει τον συμβολαιογράφο για το τι ακριβώς χρειάζεται για να κάνει τη μεταβίβαση... Τα λέμε μετά....

 

Link to comment
Share on other sites

έχω μιλήσει με την συμβολαιογράφο θέλει μόνο βεβαίωση και κάτοψη.

να κάνω μια ερώτηση, αν περάσω την δήλωση στον 4495 πληρώνει ο πελάτης πάλι παράβολο ή μόνο το τέλος υπαγωγής?

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.