Μετάβαση στο περιεχόμενο

Χρειάζεται νομιμοποίηση κτίσμα προ του 1955;


Recommended Posts

1 ώρα πριν, patty said:

............. και κάτοψη.

Προφανώς εγκεκριμένη. Που θα τη βρείς; Τοπογραφικό, πως δεν ζήτησε;;;;

Link to comment
Share on other sites

Υπάρχουν σχέδια από κανονισμό-σύσταση του 1939, δεν υπάρχει άδεια, οπότε μου ζήτησε μόνο κάτοψη αποτύπωσης και βεβαίωση, νέο τοπογραφικό δεν θέλει, θα χρησιμοποιήσει της σύστασης του 1939, αν και έχει αποκλίσεις..

Link to comment
Share on other sites

Όπως και να 'χει πάντως, το βάρος της ευθύνης θα πέσει πάνω σου, διότι εσύ θα κληθείς να δώσεις τη Βεβαίωση περί μη ύπαρξης αυθαιρεσιών....

Edited by ΙΑΣΟΝΑΣ
Link to comment
Share on other sites

μια λοιπή παράβαση είναι όλο το ζήτημα, έχει πληρώσει 500Ε ακόμα και να υπάρξει πρόβλημα, ακυρότητα του συμβολαίου δεν προκύπτει μου λέει η συμβολαιογράφος για τέτοιου τύπου παραβάσεις πέργκολα κτλ, θα το διορθώσουμε στην ταυτότητα. Λογικά θα το αφήσουν ανοιχτό το σύστημα με ελαστικότητα σε κάποια πράγματα...αφού έχουν γίνει ότι να ναι δηλώσεις..

το κτίριο είναι σίγουρα προ 55 έχει και πολεμικό καταφύγιο στο υπόγειο!

 

Link to comment
Share on other sites

Πρόσεξε όμως μην πέσεις σε κανα "περίεργο" αγοραστή και σε τρέχει.

Εντάξει, να εξυπηρετούμε τους πελάτες, αλλά όχι σε βάρος μας.

Link to comment
Share on other sites

  • 1 year later...

Καλημέρα, έχω περίπτωση κτίσμα κατοικία προ του 1955 οπου εμφανίζεται σε ΣΕ διόροφο 40+40=80τμ ενω μετρηθέν ειναι 89τμ, έχω βρει το περίγραμμά του σε δ/γμα της περιοχής του 1954 που συμπίπτει με τις μετρήσεις μ με total station στα 89τμ (44,50 η καθε πλάκα). Έχει μια μικρή στροφή αλλα θεωρώ έχει να κάνει με τα μέσα μέτρησης εκείνης της εποχής. Στο κτηματολογικό πίνακα της αποτύπωσης αναφέρει επίσης οικόπεδο με κτίσμα, οπότε θεωρώ είμαι καλλυμένος για τα 89τμ ή όχι; γιατί το ΣΕ αναφέρει 80τμ. Έχει και επεκτάσεις περιμετρικά που θα ρυθμίσω αλλά φαίνεται ξεκάθαρα από το πάχος του τοίχου 0,60μ. πως το περίγραμμα του αρχικού κτιρίου ήταν 44,50τμ. Επίσης βεβαίωση νομ. περιγρ. προ 55 η πολεοδομία δεν δίνει πλεόν έτσι δεν είναι; δεν άλλαξε κάτι. Εγώ πιστοποιώ το περίγραμμα ως σύννομο και ρυθμίζω όλες τις κατασκευές εκτός περιγράμματος.

Link to comment
Share on other sites

Σωστά συνάδελφε. Η ύπαρξη των τοίχων αποδεικνύει αναμφισβήτητα το όριο του παλαιού κτίσματος. Ουσιαστικά εσύ πιστοποιείς το νόμιμο περίγραμμα, τακτοποιώντας τις εκτός αυτού αυθαιρεσίες.  

Edited by Ψηφομάχος
  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

  • 2 months later...

καλησπέρα συνάδελφοι, έχω κτίριο προ του 1900 στο οποίο χρειάζεται να εκδόσω ΕΕΜΚ ή ΟΑ (δεν έχω βγάλει προϋπολογισμό ακόμη) για επισκευή στέγης και εσωτερικές επισκευές και διαρυθμίσεις. Η παλαιότητα θα βεβαιωθεί από τις Εφορεία Αρχαιοτήτων και Υπηρεσία Νεωτέρων Μνημείων και Τεχνικών Έργων. Επικοινώνησα με την αρμόδια ΥΔΟΜ αλλά ο υπάλληλος δεν ήξερε να μου πει αν για την έκδοση της πράξης απαιτείται μελέτη αποτίμησης του φέροντα οργανισμού καθώς δεν υπάρχει κάποιο έγγραφο/άδεια σχετικό με την κατασκευή. Γνωρίζετε πότε ζητείται η στατική μελέτη;

Link to comment
Share on other sites

Οι εργασίες εσωτερικών διαρρυθμίσεων ανήκουν στην περίπτωση της ΕΕΔΜΚ εφόσον μεταξύ των άλλων

ο μηχανικός δηλώσει με Υ.Δ. ότι από τις εργασίες αυτές δεν θίγονται στα στοιχεία του Φ.Ο.

Σε περίπτωση που αυτό δεν ισχύει, δηλαδή θίγεται ο Φ.Ο., τότε χρειάζεται κανονική άδεια.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.