Μετάβαση στο περιεχόμενο
Newsletter: Ημερήσια τεχνική ενημέρωση από το Michanikos.gr ×

Στατική Μελέτη Εφαρμογής


darvinos.gr

Recommended Posts

Το ποιο πιθανό είναι να μην γνωρίζει τι περιλαμβάνει μια μελέτη εφαρμογής.

 

Να υπενθυμίσω ότι είμαστε στην κατηγορία των ιδιωτών.

Edited by georgecv
Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 58
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Ζητησε απο τον μηχανικο να σου δωσει ενα χαρτι που να περιγραφει με λεπτομερεια τις μελετες και τι θα περιλαμβανει ο φακελος που θα καταθεσει στην Υπ.Δομησης για την Αδεια Δομησης που θα σου βγάλει. Και φυσικα την τιμη. Προσοχη στο αν περιλαμβανει και την επιβλεψη. Μετα ζητησε του να σου δωσει ακομη ενα χαρτι που να περιγραφει της επιπλεον μελετες και οτι αλλο θα κανει με την τιμη τους φυσικα. Βρες ενα μαστορα πχ σιδερα που να ειναι καλος (απο καποιο φιλο σου που εκανε προσφατα το σπιτι του και δειξτου την επιπλεον μελετη με τα αναπτυγματα του μηχανικου ωστε να δεις αν πραγματι μπορει να καταλαβει τι γινεται. Προσοχη μην υπογραψεις κατι ουτε εσυ ουτε ο μηχανικος αν δεν ειστε σιγουροι. Αυτην η δουλεια και η συνεργασια ειναι αρκετα δυσκολη και ευκολα μπορεις να ερθεις σε ρηξη..

 

Ακριβώς αυτό πρόκειται να κάνω. Μάλιστα θα μου δώσει ένα παράδειγμα μελέτης αναπτύγματος για να το δώσω στον εργολάβο να το συζητήσει με τον σιδερά του.

 

Υπάρχει κάποιος τρόπος κοστολόγησης της μελέτης αυτής π.χ. με τον όγκο του κτιρίου ή κάτι ανάλογο...;

Link to comment
Share on other sites

Τι δουλεια εχει ο εργολαβος και ο σιδερας με τη μελετη του συναδελφου??

Τι περιμενετε να σας πουν???

Αν ειναι καλη ή καλη???

 

Το πιθανοτερο ειναι να τους φανουν κινεζικα και να φανε μια μερα απλα για να παρουν πρεφα τι συμβαινει.

(εκ πειρας στο λεω, διοτι τρωω περισσοτερο χρονο να εξηγησω τα αναπτυγματα, παρα να τα συνταξω. Για το λογο αυτο, παντα κανω ο ιδιος την παραγγελια του οπλισμου)

Edited by terry
Link to comment
Share on other sites

Δεν εννοούσα αυτό.

 

Ο ίδιος ο μηχανικός το πρότεινε για να έχει ο άνθρωπος που θα κάνει τη δουλειά μια ιδέα του πως θα δουλέψει σε αυτό το έργο και αν μπορεί να το κάνει.

 

Και από τις απόψεις και των προηγούμενων, ιδιαίτερα του gio, κατάλαβα οτι η εφαρμογή αυτής της μελέτης από τα συνεργεία δεν είναι εύκολη δουλειά, γιατί δεν έχουν συνηθίσει να δουλεύουν με αυτό τον τρόπο.

 

Τί νόημα έχει τότε να πληρώσω μια μελέτη η οποια δεν θα μπορεί να εφαρμοστεί...; Αν αυτός που έχω επιλέξει να κάνει τη δουλειά δεν μπορεί να το κάνει, τότε πρέπει να βρω άλλον.

Edited by terry
Link to comment
Share on other sites

Τί νόημα έχει τότε να πληρώσω μια μελέτη η οποια δεν θα μπορεί να εφαρμοστεί...; Αν αυτός που έχω επιλέξει να κάνει τη δουλειά δεν μπορεί να το κάνει, τότε πρέπει να βρω άλλον.

 

Υοu got the point.

 

Δυστυχως οι μελέτες εφαρμογης με πληρη αναπτυγματα και λεπτομερειες ΔΕΝ ειναι ο κανονας στα ιδιωτικα εργα. Δεν ειναι της παρουσης να συζητησουμε τους λόγους (κόστος, εκπτώσεις, οι μηχανικοι δεν ξέρουν να το κανουν, οι μάστορες ζορίζονται, οι εργολάβοι έχουν μικρότερα περιθωρια να "βαλουν" κλπ), αλλα ετσι ειναι.

 

Το θέμα είναι οτι τελικα τα συνεργεια και οι σιδεραδες δεν ειναι μαθημενοι να δουλευουν με σχεδια λεπτομερειων και αναλυτικα αναπτύγματα.

 

Θεωρω πολυ σημαντικο το να επιλεξεις τελικα να λαβεις μελέτη εφαρμογης και πιστευω οτι το οποιο εξτρα κοστος (που δικαια ζηταει ο συναδελφος) θα είναι μικρό σε σχεση με το όφελος στην ποιότητα κατασκευης και το επίπεδο οικονομιας που θα μπορεσεις να επιτυχεις. Βεβαιωσου μονο οτι ο εργολαβος ειναι σε θεση να εκτελεσει σωστα τη μελετη εφαρμογης.

Link to comment
Share on other sites

Επειδή δεν ασχολούμε εδώ και 18 χρόνια με στατικά , δεν έγραψα κάποιο σχόλιο , αλλά νομίζω ότι αυτό που λέει ο συνάδελφος στον ιδιώτη είναι το εξής .

 

Η μελέτη γίνεται με τα δεδομένα που χρησιμοποιούμε γενικά , όπως τάση εδάφους κλπ , αλλά και με μιά αύξηση των υλικών κατά συνέπεια και του εργατικού και του συνολικού κόστους , πάντα υπέρ της ασφάλειας με την χρήση αυξημένων συντελεστών ασφαλείας , ώστε να προλάβουμε τυχόν αστοχίες .

 

Ο πελάτης είπε αρχικά ότι ο μηχανικός του , του είπε ότι θα τροποποιήσει την μελέτη μετά την εκσκαφή , με την λογική ότι θα έχει καλύτερη γνώση της αντοχής του εδάφους , αφού δεν υπάρχει εδαφολογική μελέτη .

 

Αρα με την νέα επικαιροποιημένη τάση εδάφους και με την πλήρη εφαρμογή της μελέτης με την χρήση των αναπτυγμάτων οπλισμού , αλλά και με τροποποίηση της υπάρχουσας λύσης , μπορεί να πετύχει οικονομικότερη κατασκευή .

 

Αυτό πραγματικά μπορεί να γίνει και να θεωρηθεί έξτρα υπηρεσία .

 

Γενικότερα μιλώντας και απευθυνόμενος στον ιδιώτη , θα του πω σαν μηχανικός , αλλά και σαν κατασκευαστής , ότι μιά σωστή μελέτη , εξειδικευμένη και πλήρης , μπορεί να σας κάνει οικονομικότερη την κατασκευή σας .

 

Δεν λέω ασφαλέστερη , γιατί η ασφάλεια είναι ήδη δεδομένη σε κάθε επίπεδο , αλλά είναι σίγουρο ότι ο κάθε ιδιώτης είναι εύκολο θύμα κάθε εργολάβου .

Link to comment
Share on other sites

Να προσθέσω ότι η αλλαγή της θεμελίωσης προϋποθέτει ενημέρωση στην ΥΔΟΜ και έγκριση της νέας λύσης πριν τον ελεγκτή δόμησης.

Αν και νομίζω ότι το πρώτο μήνυμα του georgecv έβαλε το όλο θέμα στη σωστή βάση.

 

Η μελέτη πολεοδομίας διαφέρει από μία μελέτη εφαρμογής.

Η σύνταξη μελέτης εφαρμογής προϋποθέτει έξτρα αμοιβή.

Μιλάμε για ιδιωτικά έργα.

Στα δημόσια έργα, η αμοιβή μελέτης είναι 5-6 φορές μεγαλύτερη.

Link to comment
Share on other sites

Τέρυ με κόστος μπετόν - σιδήρου - εργασίας και ΙΚΑ περί τα 250 €/κμ , μπορεί να έχει απόδοση .

 

Αλλωστε με 80 τμ τουλάχιστον κάλυψη και 100 τμ πλάκα , υπόγειο , ισόγειο , Α' και σοφίτα , νόμιμη πλέον , βγαίνουν κυβικούλια .

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.