Μετάβαση στο περιεχόμενο
Newsletter: Ημερήσια τεχνική ενημέρωση από το Michanikos.gr ×

Ανίχνευση υγρασίας


tco9998

Recommended Posts

Καλημέρα σας.

 

Μπορείτε να μου πείτε αν μπορώ να χρησιμοποιήσω το plc LOGO της SIEMENS για ανίχνευση υγρασίας αν τοποθετήσω σύρματα στα δάπεδο μεγάλης επιφάνειας;

 

Αν ναι, ποιο τρόπο μπορώ να το προγραμματίσω;

 

Ευχαριστώ.

Link to comment
Share on other sites

Καλημέρα συνάδελφε και χρόνια πολλά.

Έχω ένα σύστημα ειδικό για ανίχνευση υγρασιών σε ενδοδαπέδιες θερμάνσεις. Αποτελείται από ένα ειδικό υδρόφιλο ύφασμα με δύο εσωτερικά χάλκινα σύρματα τα οποία "γεφυρώνοναται" ηλεκτρικά μεταξύ τους μόλις βραχεί στην άκρη ή τη μέση ή όπου αλλού το ύφασμα και μεταφέρουν το ηλεκτρικό σήμα στον ελεγκτή ή στο ρελέ.

Η πατέντα είναι άλλου συναδέλφου και το έχουμε τοποθετήσει σε μερικές δουλειές. Μάλλον σου κάνει.

Για δώσε μου περισσότερες λεπτομέρειες για την κατασκευή σου και θα σου πω και για την επιλογή του αυτοματισμού. 

Π.χ. Γιατί θέλεις να βάλεις PLC, δεν σου κάνει κάτι απλούστερο; Τα σύρματα πως και που σκέπτεσαι να τα τοποθετήσεις;

Link to comment
Share on other sites

το logo στις εισόδους του περιμένει να διαβάσει τάση AC ή DC ή 0-10VDC ανάλογα με την έκδοση, τοποθετώντας απλά καλώδια σε είσοδο δεν μπορεί να ανιχνεύσει αλλαγή αγωγιμότητας πρέπει να μπει ένα ενδιάμεσο κύκλωμα που μετατρέπει την αγωγιμότητα σε κλείσιμο επαφής ή σε αναλογική τάση 0-10V. Υπάρχουν έτοιμα προϊόντα ανίχνευσης διαρροών νερού από απλά σημειακά ως πολύπλοκα γραμμικά που καλύπτουν επιφάνειες και ενημερώνουν για το ακριβές σημείο της διαρροής σε ένα χώρο

Link to comment
Share on other sites

Χριστός Ανέστη και χρόνια πολλά.

 

Ενδιαφέρομαι για περιμετρική ανίχνευση υγρασίας της επιφάνειας. Με τα σύρματα μπορώ να χωρίσω την επιφάνεια σε ζώνες και να έχω έλεγχο υγρασίας στην επιφάνεια.

 

Νομίζω ότι με την χρήση plc θα έχω μία φτηνή λύση ενώ ταυτόχρονα θα μπορώ να έχω και "ψυχρές" επαφές για σηματοδοσίες αλλά και θα μπορώ να ελέγξω και άλλα φορτία μα κατάλληλο προγραμματισμό.

 

Σε κάθε περίπτωση αν υπάρχουν άλλες λύσεις που είναι και φτηνές, σας παρακαλώ πολύ να μου προτείνετε ώστε να τις μελετήσω.

 

Σας ευχαριστώ πολύ.

Link to comment
Share on other sites

Αληθώς Ανέστη, χρονια πολλά και υγεία. 

 

Η ταινία που εισηγήθηκα τυλίγεται γύρω από τις ενώσεις κολεκτέρ και σωλήνων ενδοδαπέδιων θερμάνσεων, ή ,όταν πρόκειται για σωληνώσεις ενδοδαπέδιας που οδεύουν κάτω από ξύλινο δάπεδο, απλώνεται και λίγα μέτρα μετά το κολεκτέρ κάτω από το δάπεδο.

Έχει ρεύμα λειτουργίας 12 V AC (με μετασχηματιστή) και μας ενεργοποιεί μια ψυχρή επαφή (buzer) ή μια επαφή ρελέ. Άν ο ελεγκτής σου δέχεται και είσοδο 12 V AC τότε μπορείς να το ενσωματώσεις στον έλεγχό σου. Αν έχεις P.M. μπορώ να σου στείλω φωτό (Θα αργήσω μια δυο μέρες).

Όσο για τον προγραμματισμό του ελεγκτή δώσε μου τύπο και μοντέλο του να δω αν τον έχω τοποθετήσει στο παρελθόν.  

Link to comment
Share on other sites

Καλησπέρα.

 

Δεν έχω κάτι στο μυαλό μου ή κάτι έτοιμο. Ψάχνω να βρω μία λύση μικρού κόστους αλλά να κάνω και ανίχνευση υγρασίας στην επιφάνεια μου.

 

Ευχαριστώ.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.