Μετάβαση στο περιεχόμενο
Newsletter: Ημερήσια τεχνική ενημέρωση από το Michanikos.gr ×

Μόνωση ταράτσας - δώματος


Recommended Posts

On 19/7/2019 at 9:41 ΠΜ, maneni said:

γιατί είναι λάθος η συμβατική μονωση και είναι σωστή η ανεστραμμένη?

τώρα το πρόσεξα

λοιπόν

1. Γιατί μειώνει τη θερμοχωρητικότητα του κτιρίου, και αυξάνει τις απώλειες μέσω θερμογεφυρών

2. Γιατί, για να λειτουργήσει σωστά (ελαχιστοποίηση θερμογεφυρών), θα πρέπει να "ντυθούν" τα πλαϊνά κι οι πάτοι των (εσωτερικών) δοκών. Αν μονωθούν οι πάτοι, υπάρχει πρόβλημα με το σφήνωμα των τούβλων της κάτωθεν τοιχοποιίας (δημιουργία ρωγμών)

συμπλήρωση

Για του λόγου το αληθές, δες (ειδικά το καλοκαίρι) δύο οικοδομές μονωμένες με διαφορετικό τρόπο. Η διαφορά είναι εμφανής.

 

Edited by tetris
Link to comment
Share on other sites

  • 2 months later...

Γεια σας,

Θα ήθελα να ρωτήσω τον κύριο  Ροδόπουλο το εξής:Έχω μια κατοικία σε νησί κατασκευή του 75 και πρόσφατα μέσω του εξοικονομώ θέλω να κάνω θερμομόνωση στην ταράτσα 100 τ.μ .Ο μηχανικός μου μου πρότεινε μια μόνο λύση καθ'ότι δεν θέλουμε να προσθέσουμε βάρος στην πλάκα λόγω παλαιότητας( η πλάκα έχει μια κεντρική κολόνα και άλλη μια της βεράντας του σπιτιού) να κολληθεί η εξηλασμένη πολυστερίνη και από πάνω να περαστεί κόλλα δίχτυ και τέλος κάποιο επαλειφόμενο .Το θέμα είναι ότι άσχετα με το αν γίνονται τέτοιου είδους μονώσεις στο νησί το μόνο πιστοποιημένο σύστημα που βρήκα είναι της kraft το climaroof .Θέλω λοιπόν να ρωτήσω τον κύριο Ροδόπουλο εάν συμφωνεί με αυτή την  μόνωση εφ'όσον είναι η μόνη πιστοποιημένη λύση και δεύτερον η πλάκα είχε περαστεί προ 10 ετίας ίσως και παραπάνω ένα επαλειφόμενο της sika , πριν προχωρήσω την μόνωση θα πρέπει να καθαριστεί η πλάκα με μαρμαρομηχανή η να τριφτεί ώστε να φύγει το επαλειφόμενο και να κλειστούν τυχόν μερεμέτια; Τέλος εάν χρειαστούν ρύσεις ποιο  θα ήταν το καταλληλότερο υλικό?καθώς δεν θέλω να μπω  στην διαδικασία να δώσω ρύσεις με εξηλασμένη διαφορετικών μεγεθών.Ευχαριστώ πολύ για το χρόνο σας !

Πρόσθεσε τονισμό στο κείμενο της δημοσίευσής σου. Επίλεξε "επεξεργασία" και διόρθωσέ το. Διάβασε προσεκτικά τους κανόνες συμμετοχής στο φόρουμ.

Pavlos33

20191025_181546.jpg

 

20191025_183537.jpg

Edited by petrtkhtjhy
τονισμος
Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Θέλω  να λύσω το πρόβλημά  ( θερμομόνωση - υγρομόνωση προβληματικής ταράτσας) μια και καλή  κι από κάτω είναι το σπίτι μου και έχω σοβαρά θέματα. Τι προτείνετε;

Η αναζήτηση μηχανικών και επαγγελματιών μέσω του φόρουμ δεν επιτρέπεται. Mέρος του μηνύματός σου έχει τροποποιηθεί.

Διάβασε προσεκτικά τους κανόνες συμμετοχής στο φόρουμ.

Pavlos 33

Edited by Pavlos33
Link to comment
Share on other sites

Ψάχνοντας απεγνωσμένα να βρω μια λύση να περάσει ο χειμώνας πριν στρώσει ο καιρός και μονώσω ριζικά τη ταράτσα μου, σκέφτηκα να περάσω ένα ελαστομερες επαλειφομενο μόνο τους αρμούς των πλακιδίων της ταράτσας. Παρόλα αυτά η υγρασία είναι μεγάλη και θα ήθελα να ρωτήσω τι είδους ελαστομερες να χρησιμοποιήσω. Μου είπαν για υβριδικό.

Link to comment
Share on other sites

Αγαπητέ gsisr αν είναι μόνο για να βγάλεις τον χειμώνα πάρε κάτι οικονομικό... Η λύση του να περάσεις τους αρμούς από τα πλακάκια μόνο δεν έχει διάρκεια και σίγουρα δεν αποτελεί στεγάνωση. 
Στο στάδιο της "ριζικής μόνωσης" τί σκέφτεσαι να κάνεις... να περάσεις και το υπόλοιπο; Να ξηλώσεις τα πλακάκια; Να αρμολογήσεις πάλι; 
Καλό θα ήταν να απευθυνθείς σε κάποιον επαγγελματία όταν έρθει ο καιρός..και να μην αρκείσαι σε μια καλή ή κακή επιλογή υλικού.

Link to comment
Share on other sites

θέλω μόνο να βγάλω το χειμώνα. θα ξηλώσω όλη την ταράτσα για να φτάσω μέχρι τη πλάκα. τώρα το τι θα κάνω μετά δε ξέρω. έχω αρχίσει να απευθύνομαι σε εργολάβους μονώσεων της πόλης αλλά από τον καθένα ακούω και διαφορετικά πράματα. σε ανεστραμμένη μόνωση θα πάω( δεν θεωρώ πως μπορώ να κάνω κάτι καλύτερο). τώρα άλλοι λένε επαλειφόμενο στη πλάκα, θερμομόνωση, τσιμεντοκονία, επαλειφόμενο στη τσιμεντοκονία, πλακάκι. άλλοι λένε ασφαλτόπανο, θερμομόνωση, τσιμεντοκονία, επαλειφόμενο στη τσιμεντοκονία, πλακάκι. άλλοι λένε για θερμομόνωση προτίμησε εξηλασμένη, άλλοι διογκωμένη πολυστερίνη. άλλοι λένε το ασφαλτόπανο θα φορολογείται έξτρα η οικοδομή από το 2021 γιατί είναι ρυπογόνο. δε ξέρω έχω πελαγώσει προς το παρόν. το σίγουρο είναι πως θα τα ξηλώσω όλα.

Edited by gsisr
Link to comment
Share on other sites

Επειδή και από εμάς εδω απόψεις θα ακούσεις... πλην ελαχίστων εξαιρέσεων που έχουν σημαντική εμπειρία στο θέμα, μπορείς να ξεκινήσεις από τα βασικά...
1. Ολα είναι σωστά και όλα μπορεί να είναι λάθος για την περίπτωσή μου
2. Τα υλικά υπακούουν σε προδιαγραφές οπότε δεν υπάρχει τέλειο υλικό και άχρηστο υλικό, σαφώς υπάρχει καλύτερο και οικονομικότερο...
3. Ο μονωσάς μέχρι προχτές μπορεί να ήταν πλακάς ή μπογιατζής
4. Οι εγγυήσεις των 10ετιών είναι βλακείες γιατί δεν ισχύουν για εφαρμοσμένο υλικό... είναι εκτίμηση πειραματικών δεδομένων και εργαστηριακών δοκιμών...
5. Ο μάστορας αν είναι μάστορας θα σου πει ότι δεν είναι τόσο το υλικό που σε σώζει όσο η σωστή προετοιμασία των επιφανειών και η σωστή εφαρμογή.

ΤΕΛΟΣ... όλες σχεδόν οι εταιρίες έχουν και ολοκληρωμένες λύσεις θερμοστεγάνωσης, μπορείς να δεις από τις ιστοσελίδες τους και ίσως μέσω αυτών να βρεις κάποιον συνεργάτη.

Οπως είπα... Άποψή μου...

Link to comment
Share on other sites

  • 3 months later...

Καλημέρα σε όλους

Θα ήθελα την βοήθεια σας - συμβουλή σας στην επιλογή της βέλτιστης λύσης για την υγρομόνωση - θερμομόνωσης των 2 βεραντών μου.Όπως θα δείτε και στις 2 φωτογραφίες έχει γίνει σιδεροκατασκευή με λαμαρίνα κόντι και γέμισμα από ελαφρομπετό.Έχουν προταθεί 2 λύσεις:

1) Επαλειφόμενη

 - Εφαρμογή 1ου χεριού υγρομόνωσης με υλικό τύπου Mapelastic Mapei επάνω στο ελαφρομπετό(με ερωτηματικό κατά πόσο θα πιάσει επάνω λόγω του ότι φαίνεται σαν σαθρό)

 - Θερμομόνωση DOW μίνιμουμ 4 εκ.

 - Σκυρόδεμα - τσιμεντογωνία για ρύσεις ινοοπλισμένο + πλέγματα 

 - Εφαρμοφή 2ου χεριού υγρομόνωσης με υλικό τύπου Mapelastic Mapei

 - Πλακάκια

2) Πολυουρεθάνη - Πολυουρία

Εφαρμοφή επάνω στο ελαφρομπετό πολυουρεθάνη 4 πόντους για θερμομόνωση

Σκυρόδεμα - τσιμεντογωνία για ρύσεις ινοοπλισμένο + πλέγματα

- Πολυουρία για υγρομόνωση

- Πλακάκια

Ποιά κατά την γνώμη σας θα ήταν η ιδανική επιλογή;

 

Σας ευχαριστώ

 

Screenshot_20200404-111357_Gallery.jpg

Screenshot_20200404-111420_Gallery.jpg

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.