Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

Μόνωση ταράτσας - δώματος


Recommended Posts

Καλημέρα και χρόνια πολλά,

Επιθυμούμε να στεγανοποιήσουμε την κοινόχρηστη ταράτσα (35 τμ) σε πολυκατοικία του 1970 στο κέντρο της Αθήνας , τώρα στρωμμένη με τσιμεντοπλακακια και καλές ρήσεις (δεν κρατάει νερά κάπου). Οι αρμοί των πλακων είναι σε καλή κατάσταση. Επιθυμούμε να διατηρήσουμε τη βατότητα της ταράτσας για τις συνήθεις χρήσεις της (άπλωμα ρούχων, τραπεζοκαθίσματα 3-4 ατόμων κλπ) . Καταλήξαμε σε κάποιο επαλειφόμενο και η ερώτηση είναι : πολυουρεθάνη ή σιλανικές ρητίνες ?  Οι περισσότερες εταιρίες μονώσεων προωθούν την πολυουρεθάνη (hyperdesmo) , συγκεκριμμένη εταιρία μονωτικών υλικών ''ορκίζεται'' για τις σιλανικές ρητίνες. Υπάρχει κάποια εμπειρία απο αυτές ?

Link to comment
Share on other sites

Απ΄ ό,τι φαίνεται, πρόκειται για (σχετικά) νέο υλικό.

Όποιο όμως, εκ των δύο, επιλέξεις, με τη χρήση του δώματος που ανέφερες, θα χρειάζεται κάθε χρόνο συντήρηση.

Τοποθετούμε την υγρομόνωση ως τελευταία άνω στρώση, μόνο σε μη βατά (ή ηπίως βατά) δώματα 

Link to comment
Share on other sites

6 ώρες πριν, tetris said:

Απ΄ ό,τι φαίνεται, πρόκειται για (σχετικά) νέο υλικό.

Όποιο όμως, εκ των δύο, επιλέξεις, με τη χρήση του δώματος που ανέφερες, θα χρειάζεται κάθε χρόνο συντήρηση.

Τοποθετούμε την υγρομόνωση ως τελευταία άνω στρώση, μόνο σε μη βατά (ή ηπίως βατά) δώματα 

Σε ευχαριστω ... τι να πω, η χρηση της ταρατσας θα ειναι ηπια ... μπορει να κατσει καποιος να πιει ενα κρασι καποιο καλοκαιρινο βραδυ, μπορει και οχι . Το διαμερισμα του ισογειου που στερειται μπαλκονιου μπορει να απλωσει μια μπουγαδα .Τετοια πραγματα. Πριν τη στεγανοποιηση, θα αλλαξουμε τα καγκελα,θα συντηρησουμε το κουτελο που εχει κατι σαθρα, κατι μαρμαρα,θα αλλαξουμε/διευθετησουμε τους ιστους και τις κεραιες κλπ ωστε να μην γινουν αλλες βαριες εργασιες πανω εκει τα επομενα χρονια που θα μπορουσαν να τραυματισουν τη μεμβρανη. Ηλιακοι / aircon και λοιπα απαγορευονται να τοποθετηθουν πλεον λογω κανονισμου.

Υπαρχει καποια λυση στεγανοποιησης με καλυτερη βατοτητα μενοντας κοντα στα 25-28 ευρω /τμ που εχουμε ορισει ως μεγιστο budget για αρτια εργασια ? (για επαλειφομενα, το κοστος ειναι στα 20-22 ευρω το τμ με ασταρι, hyperdesmo LV δυο χερια + ''βερνικι'' απο πανω) . Μας δινουν γραπτη εγγυηση 9 ετων παροτι τους εχω επισημανει τις επιθυμητες χρησεις του δωματος μετα τη στεγανοποιηση. Αν ομως  προκειται να σπαει η μεμβρανη επειδη καποιος εσυρε μια καρεκλα ή του επεσε ενα τασακι στο δαπεδο , δεν κανουμε δουλεια :)

Link to comment
Share on other sites

Η εγγύηση που σου δίνουν αφορά στην ήπια χρήση που ανέφερα. Δηλαδή:

- όσο το δυνατόν λιγότερη χρήση

- όχι αιχμηρά, και σκληρά αντικείμενα

κι αν θέλεις να κάνεις σουαρέ, φρόντισε να στρώσεις μοκέτες για προστασία  

Link to comment
Share on other sites

On 2/1/2021 at 10:51 ΠΜ, Vasilis Petralwna said:

Καλημέρα και χρόνια πολλά,

Επιθυμούμε να στεγανοποιήσουμε την κοινόχρηστη ταράτσα (35 τμ) σε πολυκατοικία του 1970.......  Οι περισσότερες εταιρίες μονώσεων προωθούν την πολυουρεθάνη (hyperdesmo) , συγκεκριμμένη εταιρία μονωτικών υλικών ''ορκίζεται'' για τις σιλανικές ρητίνες. Υπάρχει κάποια εμπειρία απο αυτές ?

Tα επαλοιφομενα δεν διαρκουν πολυ. Ασχετα με την χρηση ..τα καιρικα φαινομενα κανουν πολυ δουλεια. Θα πρεπει να γινετε συντηρηση αν οχι καθε χρονο αλλα ανα δυο. Κοιτα την λυση hyperdesmo και την εγγυηση σε οτι διαλεξεις τελικα να σου την δοσουν γραπτος οπωσδηποτε γιατι λεν πολλα!!!

 

Link to comment
Share on other sites

  • 3 months later...

Kαλησπέρα παιδιά,

Επανέρχομαι στο θέμα καθώς τώρα που καλοκαιριάζει, λέμε να τελειώσουμε με το θέμα της μόνωσης της ταράτσας. Θυμίζω πως μιλάμε για μικρή κοινόχρηστη ταράτσα (35 τμ) σε πολυκατοικία του 1970 στο κέντρο της Αθήνας , τώρα στρωμμένη με τσιμεντοπλακες και καλές ρήσεις (δεν κρατάει νερά κάπου). Τη λύση των επαλειφόμενων πολυουρεθάνης την εξαντλήσαμε αλλά θέλουμε να υπάρχει βατότητα (επειδή είναι κοινόχρηστη προσβάσιμη και βλέπει Λυκαβηττό δε θέλουμε να κάνουμε και τον αστυνόμο για το ποιός μισθωτής πχ έσυρε κάτι στην ταράτσα ένα βράδυ και τραυμάτισε το hyperdesmo). Καθώς ο ένοικος του δώματος που συνορεύει με την ταράτσα θα προχωρήσει σε ανακαίνιση και θα ρίξει καμμιά 100 τμ πατητή τσιμεντοκονία σε διάφορους χώρους του σπιτιού του (βλ οικονομίες κλίμακας), σκεφτήκαμε μήπως θα μπορούσαμε να πετύχουμε υγρομόνωση και πλήρη βατότητα με ένα συνδυασμό εύκαμπτου, ρητινούχου, επαλειφόμενου στεγανωτικού 2 συστατικών (πχ AQUAMAT ELASTIC και παρόμοια) και από πάνω να έπεφτε μια στρώση πατητής (όλα αυτά πάνω στις τσιμεντόπλακες που ήδη υπάρχουν και είναι σε καλή κατάσταση - οι αρμοί και οι όποιες ρωγμές θα μπορούσαν να περαστούν με μια μαστίχη πριν απο όλα) . Ανάμεσα στις στρώσεις του τσιμεντοειδούς θα μπορούσαμε να ρίξουμε και ένα υαλόπλεγμα για καλύτερη αντοχή... η όποια γνώμη θα ήταν πολύτιμη ...ευχαριστώ !

Link to comment
Share on other sites

Κάποια γνώμη για ψεκασμό πολυουρεθανης - πολυουριας και top coat από πάνω;

Ο μηχανικός μου μου το συστήνει. 

Ο τεχνικός που βρήκα στην περιοχή έχει κάνει καμία δεκαριά δουλειές εδώ γύρω και όλοι είναι ευχαριστημένοι (επαρχία είμαστε και γνωριζόμαστε όλοι).

Φαίνεται "ψειρας" , μεθοδικός και όχι τσαπατσουλης .

Ο μόνος φόβος μου είναι ότι όλες οι δουλειές που είδα είναι σχετικά νέες (το πολύ 5 ετών) και επειδη είναι μια νέα τεχνική (στην περιοχή μου) πάντα το άγνωστο προκαλεί ερωτηματικά. 

 

 

Link to comment
Share on other sites

  • 3 months later...

Καλησπέρα σας. Είμαι ιδιοκτήτης 4ου ορόφου σε τετραόροφη οικοδομή. Απο πάνω μου υπάρχει η ταράτσα της πολυκατοικίας,η οποία είναι κοινόχρηστη βάσει σύστασης, και στην οποία θέλω να κάνω θερμομόνωση. Το πρόβλημα είναι οτι δεν συμφωνούν οι υπόλοιποι ιδιοκτήτες. Δεν υπάρχει κάτι στην ταράτσα πλήν κεραιών και ηλιακών. Θα ήθελα να ρωτήσω αν μπορώ νόμιμα να κάνω αυτή την εργασία χωρίς συναίνεση . 

Link to comment
Share on other sites

16 λεπτά πριν, panagiotis29 said:

... Θα ήθελα να ρωτήσω αν μπορώ νόμιμα να κάνω αυτή την εργασία χωρίς συναίνεση . 

90% θα χρειαστείς συναίνεση και 99% θα έχετε καβγάδες αν δεν συμφωνούν.

Σου συνηστώ (αφού υπάρχει πρόβλημα) να κάνεις εσωτερική την θερμομόνωση του διαμερίσματος σου.

Υγρομόνωση αν δεν υπάρχει μπορεί να γίνει και απαιτητό να γίνει και είναι στα κοινόχρηστα έξοδα.

Link to comment
Share on other sites

2. Έγκριση εργασιών δόμησης μικρής κλίμακας απαιτείται για τις εξής εργασίες :

ιθ)  τοποθέτηση εξωτερικής θερμομόνωσης ή παθητικών ηλιακών συστημάτων στις εξωτερικές όψεις,

Άρθρο 41

1. Τα δικαιολογητικά που υποβάλλονται για τη χορήγηση της Έγκρισης εργασιών δόμησης μικρής κλίμακας είναι τα ακόλουθα:

.... ζ)  δήλωση συναίνεσης των συνιδιοκτητών του ακινήτου, εφόσον οι εργασίες πραγματοποιούνται σε κοινόχρηστους χώρους, όπως ακάλυπτους χώρους οικοπέδου ή γηπέδου ή κοινόκτητα τμήματα του κτιρίου, όπως όψεις, φέροντα οργανισμό, δώμα και στέγη.

Οποτε χωρίς συναίνεση δεν μπορείς να κανεις κάτι.

 

το θεμα ειναι να μπορέσεις να την κυνηγήσεις.

Μπορείς για παράδειγμα να τους ενημερώσεις ότι δεν ενδιαφέρεσαι να παραμείνεις άλλο στο διαμέρισμά σου λόγω ελλιπούς θερμομόνωσης και ότι έχεις σκοπό να το εκμισθώσεις και πολύ πιθανό μία ΜΚΟ να είναι μία καλή λύση για σένα.

Edited by jbosdas
  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.