Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

Μόνωση ταράτσας - δώματος


Recommended Posts

Για τις πλάκες πεζοδρομίου να προσθέσω σε αυτό που έγραψε ο nik ότι είναι και το αισθητικό το θέμα, αφού μου αρέσουν περισσότερο τα πλακάκια. Απλά θα προσπαθήσω να μην είναι σκουρόχρωμα για να αντανακλάται ένα ποσοστό ακτινοβολίας.
Για την αφαίρεση του ασφαλτόπανου σκεφτόμουν να το κρατήσω για να γλιτώσω το κόστος της αφαίρεσης και λόγω του ότι είναι σε καλή κατάσταση να το χρησιμοποιήσω σαν φράγμα υδρατμών και extra στεγάνωση.
Ούτε εγώ έχω καταλάβει πως μπορεί να δημιουργηθούν υγροποιήσεις.

Επίσης θεωρείτε ότι το επιπλέον κόστος για το 8αρι dow αξίζει? Με δεδομένη και τη γεωγραφική περιοχή που μένω..
 

Link to comment
Share on other sites

Ροδόπουλε για το (2) γιατί να μην περάσει γαλάκτωμα για στεγάνωση και να βάλει εξαεριστήρες ? Δεν κατάλαβα γιατί θα γίνουν υγροποιήσεις. 

 

Επίσης οι πλάκες πεζοδρομίου είναι πολύ βαριές και ήδη έχει φορτώσει το δώμα.

 

διότι το ασφαλτόπανο λειτουργεί σαν φράγμα υδρατμών και τρέχοντας το Glaser μου βγάζει υγροποιήσεις οι οποίες φαίνονται και στην επίλυση του Wufi που έβαλα. Τα πλακάκια και τα κεραμίδια είναι η μεγαλύτερη μακακία ever developed in Greece. Απορροφούν την ηλιακή ακτινοβολία και έχουν μεγάλη θερμοχωρητικότητα. Αν βάλεις στον ΚΕΝΑΚ ΤΕΕ θερμοκρασία επιφανείας 60 βαθμούς που αναπτύσσονται στο πλακάκι θα καταλάβεις το δεύτερο πρόβλημα.  Το πρώτο πρόβλημα είναι οτι οι 60 βαθμοί αυξάνουν τρομερά την πίεση υδρατμών και προσπαθούν να την μεταφέρουν στην χαμηλότερη πίεση ήτοι στην κόλλα και στο γέμισμα και αυτό με την σειρά του στην μόνωση και αυτή με την σειρά της, κλπ.

 

Αν υπάρχει ασφαλτόπανο θα σταματήσει εκεί και θα υγροποιηθεί. Βασικό λοιπόν και επιτακτικό να μην βάζουμε πλακάκια εκτός και αν έχουμε τα χρήματα να πληρώσουμε ψυχρά πλακάκια με ανακλαστικότητα. Αν δεν έχουμε βάζουμε πλάκες πεζοδρομίου με ψυχρή βαφή. 

 

Το συνολικό βάρος που προτείνω είναι κάτω απο 50Kg/m2. Αν θέλουμε να πάμε στα 10 Kg/m2 αναγκαστικά pedestals. Το κόστος είναι γελοίο αν αναλογιστεί κανείς οτι θέλει 8Ε/τμ την στιγμή που ενα ελαφροβαρές γέμισμα με πιστοποιητικά και οχι του μάστορα η μακακία κυμαίνεται στα 15-20Ε/τμ. 

 

Το πρόβλημα στην Ελλάδα ονομάζεται κέρδος εργολάβου ασχέτως ποιότητας και εξηγώ.

 

Τα μαστόρια α) θέλουν να δουλέψουν με καθαρό 30-40%, β) δεν κάνουν μελέτη αλλά κινούνται με το εμείς οι βλάχοι όπως λάχει και γ) εχουν με τα χρόνια δημιουργήσει μια τιμολογιακή εικόνα στην αγορά που θεωρεί την μόνωση καρπούζι και ο ιδιώτης δεν μπορεί να κρίνει ούτε την μελέτη που δεν υπάρχει, ούτε τις τιμές. Τους βγάζω το καπέλο πάντως για το κατόρθωμα.

 

Η Ελλάδα και ας το ακούσουν οι φωστήρες που εκπαιδεύουν ενεργειακούς επιθεωρητές και γράφουν τον ΚΕΝΑΚ, πάσχει από την ηλιακή ακτινοβολία και την υψηλή υγρασία λόγω κλίματος. Η Ελλάδα δεν είναι Αυστρία και άρα δεν μεταφράζουμε απλά τις Ευρωπαϊκές οδηγίες στα Ελληνικά.

 

Το ασφαλτόπανο διαδόθηκε στις Βόρειες Πολιτείες της Αμερικής και στην Βόρεια Ευρώπη. Βέβαια με τα χρόνια τέθηκε εκτός προδιαγραφών εκτός και αν είχε δυνατότητα διαπνοής. Η δυνατότητα διαπνοής δεν συγχέεται με την δυνατότητα αντίστασης μεταφοράς μετακίνησης νερού σε υγρή φάση. Για τον λόγο αυτό ονομάζονται πλέον weather resisting barriers. Οταν περιορίζουν την διαπνοή ονομάζονται vapor resisting barriers. Επειδή στην Ελλάδα μας έκατσε το 10-20Ε/τμ για το ασφαλτόπανο, προφανώς τα weather resisting barriers δεν δούλεψαν διότι είναι σημαντικά ακριβότερα. Αντ' αυτού, πήγαμε πάλι στην Αμερική και φέραμε τα καπέλα (εξαερωτικά). Πάλι δεν τα φέραμε σωστά και επιλέξαμε τα επιφανείας διότι μας βόλευε στην εφαρμογή. Τα βάσεως τα αφήσαμε για καμία δεκαριά χρόνια μετά. Δεν διαβάσαμε όμως οτι κατά βάσει εφαρμόζονται σε ξύλινες σκεπές και όχι σε επίπεδες πλάκες. Προφανώς και δεν μας ενδιαφέρει διότι τα τοποθετούμε για να βρούμε νομικό και εμπορικό άλλοθι όταν το ασφαλτόπανο θα αστοχήσει και θα μας κυνηγάνε. Τα εξαερωτικά εγώ προσωπικά δεν ξέρω να τα υπολογίζω αναλυτικά για να υπολογίσω πόσους υδρατμούς ανα τμ βγάζουν και με τι ροή? μπορεί να είναι δικό μου λάθος αλλά λόγω της τρέλας που με διακατέχει μπορεί και όχι. Αν θυμάμαι καλά την θερμοδυναμική μάλλον έχουν μηδενική ροή σε θερμά κλίματα. Το καπέλο που λέτε διαβάζει την θερμοκρασία εξωτερικής επιφανείας και άρα εκ των πραγμάτων δεν δημιουργεί ροή λόγω πίεσης υδρατμών ενω είναι πολύ κοντό για να δημιουργήσει άλλα φαινόμενα. Επειδή η τρέλα μου είναι γνωστή ανα τον μισό πλανήτη έβαλα μετρητή ροής σε καπέλο και το άφησα για 1 εβδομάδα στην περιοχή της Νάξου. Όπως ήταν φυσικός επακόλουθο δεν έγραψε τίποτα παρά μόνο για 2 ώρες το βράδυ όταν λειτουργούσαμε το κλιματιστικό από κάτω στους 23 βαθμούς. Οταν το βάζαμε στους 25 βαθμούς σταματούσε. Η ροή που καταγράφηκε ήταν προφανώς γελοία αλλα δεν περίμενα και τίποτα παραπάνω.

 

Για να μην το παραξηλώσω με τα γραφόμενα..... τα πράγματα είναι απλά και σχετικά φθηνά.

 

Έχουμε μια πλάκα χωρίς ρύσεις (τραγικό λάθος βέβαια διότι η ρύσεις δίνονται κατά την σκυροδέτηση εκτός και αν αγρό αγοράζουμε ή περιμένουμε το joker για το πανωσήκωμα). 

 

Το μεγαλύτερο κόστος είναι οι ρύσεις τελεία και παύλα. Το πιστοποιημένα υλικά ρύσεων που είναι βάρους <500Kg/m3 κοστίζουν ακριβά. Αν θα χρειαστούμε να πάμε και στους 10 πόντος υψομετρική θα μας πονέσει η τσέπη και δεν θα έχουμε για τσιγάρα for at least a year. 

 

Η σωστή λύση είναι τα pedestals. Βάζουμε λοιπόν τις πλάκες τις θερμομόνωσης, τις περνάμε με ελαστικό τσιμεντοειδές, περνάμε τα pedestals και μετά βάζουμε τσιμεντοσανίδα και απο πάνω τα πλακάκια. Εδω βάζω τα πλακάκια διότι τα pedestals δημιουργούν air layer και άρα δεν υπάρχει πρόβλημα με την θερμοκρασία επιφανείας. Με τα pedestals δίνουμε τις ρύσεις μας. Το κόστος είναι κάτω απο 10Ε/τμ και μας παρέχουν σημαντικά πλεονεκτήματα με βασικότερο οτι το τελικό μας προϊόν θα έχει διάρκεια ζωής >50 χρόνια με φορτίο <10Kg/m2. Ολα τα υπόλοιπα όπως είπα και παραπάνω είναι για τα μαστόρια να κονομάνε εις βάρος του κόσμου. 

 

Τα έχω γράψει αναλυτικά στο

 

http://e-archimedes.gr/component/k2/item/6673-

  • Upvote 7
Link to comment
Share on other sites

Την καλησπέρα μου σε όλους!!!

Ψάχνω για ένα μονωτικό υλικό για να περάσω την ταράτσα (δώμα) του σπιτιού μου στο χωριό. Ενας μπογιατζής μου είχε προτείνει να παω σε καποιο πολυκαταστημα και να ζητήσω ένα της isomat το οποίο είναι πάρα πολύ καλό και πολύ ακριβό, γνωρίζετε ποιο ακριβώς είναι και αν το έχετε χρησιμοποιησει κανει δουλειά??

 

Ευχαριστώ εκ των προτέρων. 

Link to comment
Share on other sites

Η συγκεκριμένη εταιρία έχει τηλεφωνικη υπηρεσία υποστηριξης. Νομίζω είναι στο 2310576002.

Πες τους το θέμα σου και θα σου πούνε μία λύση με τα δικά τους υλικά.

Edited by ssouanis
Link to comment
Share on other sites

Ψάχνω για ένα μονωτικό υλικό για να περάσω την ταράτσα (δώμα) του σπιτιού μου στο χωριό. Ενας μπογιατζής μου είχε προτείνει...

 

Πως και δεν ρώτησες κανέναν τσοπάνη από το χωριό?

  • Upvote 5
Link to comment
Share on other sites

Ο άνθρωπος δεν έχει κάποια μόνωση στην ταράτσα (ούτε καί μελέτη, αλλά καί να είχε δεν έχει τα χρήματα για να την εφαρμόσει) καί αναρωτιέται τι πρόβλημα δημιουργείται εκτός απο την ηυξημένη κατανάλωση για ψύξη θέρμανση .

Link to comment
Share on other sites

Πως και δεν ρώτησες κανέναν τσοπάνη από το χωριό?

 

Καλά δεν είναι και άσχετοι οι μπογιατζήδες από χρώματα. Ήμαρτον...!

 

Ροδόπουλε ωραίο και γλαφυρό ποστ αλλά νομίζω είσαι εκτός θέματος. Ο μάστορας προτείνει ένα γαλάκτωμα πάνω από το υπάρχον ασφαλτόπανο για να σθγουρέψει την μη υγροποίηση υδρατμών στο μονωτικό. Μια χαρά κάνει. Απλή και φτηνή λύση. Γιατί κολλάμε εκεί ? Είναι το πιο απλό από αυτά που θα βάλει. 

Edited by nik
Link to comment
Share on other sites

Συνάδελφε NIKOS ASTROS για να λες ακριβό μάλλον το isoflex σου είπανε (πολυουρεθανικό επαλειφόμενο). Έχε υπόψη σου ότι θα χρειαστείς και αστάρι ανάλογα το υπόστρωμα. Καλύτερα να μας πεις το πρόβλημα μήπως μπορέσουμε να βοηθήσουμε. Έχεις παρατηρήσει υγρασίες και θες να κάνεις υγρομόνωση; 

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.