Μετάβαση στο περιεχόμενο

Ποιμνιοστάσιο και διαχείριση υγρών αποβλήτων


Adavis

Recommended Posts

Για την έγκριση περιβαλλοντικών όρων ποιμνιοστασίου, και σε περίπτωση που δεν υπάρχει κτίριο προσωπικού, στην ΜΠΕ βάζετε απορροφητικό βόθρο; Υποθέτω ότι κατασκευάζεται κοπροσωρός.

 

Βασικά, με ενδιαφέρει αν έχει πάρει άδεια λειτουργίας κάποια μονάδα χωρίς την κατασκευή βόθρου. Γνωρίζετε κάτι;

Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 40
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Νομίζω πως δεν απαιτείται βόθρος γιατί η κοπριά χρησιμεύει για στρώσιμο κάτω από τα ζώα για να πατάνε στα μαλακά (έτσι ήταν μια μελέτη που είχα δει) αλλά δεν είμαι και 100% σίγουρος

Link to comment
Share on other sites

Εαν στο ποιμνιοστάσιο δεν υπάρχει οικίσκος προσωπικού ή αρμεκτήριο δεν χρειάζεται βόθρος.

Έχω πάρει άδεια λειτουργίας ποιμνιοστασίου με τέτοιες προδιαγραφές.

Link to comment
Share on other sites

Γεια και χαρα απο Μυτιληνη! Απο την εμπειρια μου το συστημα βοθρων στην περιβαλλοντική αδειοδοτηση ποιμνιοστασιων απαιτειται στην περιπτωση υπαρξης μηχανικου αμελκτηριου ή/και εγκαταστασης υγιεινης προσωπικου καθοτι το αρμεκτηριο (μονημο ή κινητο) αμεσως μετα τη χρηση πρεπει να ξεπλυθει με καθαρο νερο που συνεπαγεται την παραγωγη υγρων αποβλητων. Σε αλλη περιπτωση η αδειοδοτηση προχωραει μεν χωρις βοθρους αλλα με κοπρολακκο.

Link to comment
Share on other sites

  • 1 year later...

όπως ανέφεραν οι προηγούμενοι συνομιλιτές δεν χρειάζονται βόθροι εαν δεν υπάρχουν αρμεκτήρια ή προσωπικό . Εαν όμως το προσωπικό αποτελείται απο 1 άτομο ( τον βόσκό ) ίσως καλύτερα να ρωτήσεις πρώτα την Δ/νση Υγιεινής εαν ζητάνε άδεια διάθεσης λυμάτων , δεδομένου ότι τα υγρά λύματα -απόβλητα που παράγει ενας άνθρωπος ειναι αμελητέα

Link to comment
Share on other sites

Γειά σας από Καβάλα. Εγώ πρόσφατα που έβγαλα άδεια λειτουργίας για μία μονάδα η οποία δεν είχε αρμεκτήριο μηχανικό αλλά η άρμεξη γινόταν με το παραδοσιακό τρόπο η Δ/ση Υγείας με υποχρέωσε να κάνω μελέτη διάθεσης υγρών αποβλήτων η οποία να περιλλαμβάνει κοπροσορο-στεγανή δεξαμενή-απορροφητικό βόθρο.

Link to comment
Share on other sites

Και τι λύματα καταλήγουν στο σύστημα της σηπτικής δεξαμενής και του απορροφητικού βόθρου; Μόνο τα βρόχινα νερά απόπλυσης της κοπροσωρού;

Link to comment
Share on other sites

Στη στεγανή δεξαμενή καταλήγουν τα ούρα που βρίσκονται στη κοπροσωρό. Έπειτα καθώς η δεξαμενή γεμίζει με ούρα, ο βούρκος των ούρων κατακάθεται και το καθερό νερό υπερχείλίζει και καταλήγει στον απορροφητικό βόθρο.

Link to comment
Share on other sites

  • 9 months later...

Σε μια μελετη διάθεσης λυμάτων τι μέγεθος βάζουμε για λύματα ξέπλυνσης του αμελκτηρίου? Πόσα λίτρα/ημέρα θα ήταν αντιπροσωπευτικα?

Δεν έχω βρεί κάτι σε βιβλιογραφία. Ισως κατι προσεγγιστικό ?

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.