Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

Πως θέλουμε να είναι το ΤΕΕ


Recommended Posts

Ξαναεμφανίστηκαν , αυτοί που εμφανίζονται ΜΟΝΟ πριν της εκλογές , με μόνο στόχο της διαφήμιση της παράταξης τους . Μάλιστα τώρα ως χαμαιλέοντες άλλαξαν και όνομα , γιατί οι αμαρτίες των προηγούμενων ήταν πολλές και πρέπει να υπάρξει νέο παραμύθιασμα .

 

Τον υπόλοιπο καιρό δεν εμφανίζονται , αφού είναι απασχολημένοι στις δουλίτσες που τους έχει βολέψει το κόμμα .

  • Upvote 2
Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 85
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Συνάδελφοι, 

Ούτε ήμουν ποτέ υποψήφιος για το ΤΕΕ ούτε καμία σχέση έχω με τις διοικήσεις που αναφέρεστε. Είμαι ελεύθερος επαγγελματίας πολιτικός μηχανικός και δεν έχω καμιά κομματική ή άλλη θέση ...  

Φτιάξαμε μια παράταξη με 40% των υποψηφίων για την κεντρική αντιπροσωπία κάτω των 40  να μην έχουν ξαναεκλεγεί ή συμμετέχει στην διοίκηση του ΤΕΕ. Είναι ένα πράγμα η κριτική στις θέσεις μας και άλλο η ανθρωποφαγία.

Το ΤΕΕ ήταν και είναι  κέντρο διαπλοκής και παραγοντισμού. Λειτούργησε στην ουσία σαν κυβερνητικό όργανο με “πινελιές” ανούσιας διαμαρτυρίας και σαν διαπλεκόμενο κέντρο  “ημετέρων”.

 

Όταν λέμε Το ΤΕΕ σε εμάς δεν εννοούμε σε 5 παράγοντες μιας παράταξης αλλά στους  νέους συναδέλφους να που δεν μπορούν να γραφτούν στο ΤΕΕ και πολλοί να φεύγουν στο εξωτερικό, τους αυτοαπασχολούμενους που  μένουν ανασφάλιστοι αδυνατώντας να πληρώσουν τις εισφορές τους, τους μισθωτούς με ή χωρίς μπλοκάκι να δέχονται απίστευτες περικοπές και τραγικές συνθήκες εργασίας, τα τεχνικά γραφεία που δεν μπορούν να κρατήσουν το προσωπικό τους, τους περισσότερους συναδέλφους τυπικά να είναι ελεύθεροι επαγγελματίες αλλά ουσιαστικά άνεργοι χωρίς καν δικαίωμα για επίδομα ανεργίας.

 

Θα επιτρέψουμε λοιπόν σε αυτούς να ξαναπάρουν τις τύχες του ΤΕΕ;  Είτε με την ψήφο μας είτε (κι αυτό είναι το πιο κρίσιμο) με την αποχή μας;

 

Το ΤΕΕ δεν θα γίνει καλύτερο γιατί είμαστε εμείς ικανότεροι, αλλά επειδή θα ανοίξουμε τις πόρτες του στη συλλογική δύναμη των μηχανικών. Για εμάς οι δήθεν επαΐοντες και οι διαχρονικοί παράγοντες δεν έχουν πλέον χώρο στο ΤΕΕ..... 

 

Σε κάθε περίπτωση είναι καλοδεχούμενη η κριτική και ακόμα περισσότερο από κοντά. 

http://rizoengineers.wordpress.com/159-2/

Link to comment
Share on other sites

Μπας και ανοίξαμε κέντρο πληροφόρησης παρατάξεων για ψηφοφόρους?

Συνάδελφοι καλό είναι να μη εμφανίζεται κάποιος που είχε μηδενική συνεισφορά στο παρόν φόρουμ και να πεταει (δίκαια λέω εγώ) τα λινκ της παράταξης τους και κάποια αποσπάσματα των διακηρύξεων τους (ορθές λέω πάλι εγώ αφού απλά διακηρύξεις είναι).

Και λέω καλό είναι για εσάς… διότι μπορεί μεν να αποκτήσει κάποια hits επισημότητας η σελίδα σας αλλά υπάρχει μεγάλη πιθανότητα συνάδελφοι μηχανικοί να το εκλάβουν αρνητικά…

Δηλαδή τώρα μας θυμηθήκατε πάλι….

Τουλάχιστον σε εμένα και ομολογώ την αμαρτία μου έτσι το εκλαμβάνω παρ ότι είμαι σίγουρος ότι θα υπάρχουν περιπτώσεις με τις καλύτερες προθέσεις και απλά η αδυναμία να ακουστεί η φωνή όπου βρει ότι βρει….

 

(δεν μπήκα να δω την σελίδα σας και όπως κάνω με όσους έχουν κάνει το ίδιο τις βάζω σε λίστα να μη μπω μέχρι να τελειώσουν οι εκλογές. Λέγοντας όμως ότι το 40% των υποψηφίων σας δεν έχει εκλέγει ξανά εννοείς ότι το υπόλοιπο 60% δεν είναι τόσο φρέσκο και αμόλυντο. Δεν το θέτω ως ερώτημα αλλά ως σχολιασμό της προβολής του αμόλυντου που πουλάει)

Link to comment
Share on other sites

@BAS

 

συνάδελφε,αν θες να δεις ποιοί είμαστε πέρνα κάθε Παρασκευή από την ανοιχτή συνέλευση μηχανικών,

για να αποκτήσεις κ ιδία άποψη για τα θέματα με τα οποία απασχολούμαστε.

Όλο τον πρηγούμενο χρόνο καμιά 100στή τρελλοί,τρέξανε μια κινητοποίηση 4 μηνών για ένα θέμα,αυξήσεις εισφορών που βρίσκεται στον σκληρό πυρήνα του μνημονίου,

και τα καταφέρανε. Τα καταφέρανε από τα κάτω και με την μεγάλη μάζα των μηχανικών στα σπίτια τους.

Τώρα όσον αφορά τα περί χαμελαιοντισμού,δεν νομίζω ότι ισχύουν,γιατί κανείς από αυτούς που υπαινίσεσαι δεν βρίσκονται στα ψηφοδέλτια της Ριζοσπαστικής πρωτοβουλίας.

Αυτά για να μην ακούγονται πράγματα του τύπου ''που είσασταν τόσο καιρό''...

Edited by hakim bey
Link to comment
Share on other sites

Μα ακριβώς αυτό είναι που πρέπει να αλλάξει. Η λογική της ανάθεσης και του "τώρα μας θυμηθήκατε? " 

αν δεν ασχοληθούμε όλοι (έστω και λίγο) θα επιτρέψουμε παράγοντες και παραγοντίσκους να συνεχίσουν την ρεμούλα και να μιλάν στο όνομά μας.

 

Υ.Γ.

( Για το αν είναι καλό ή κακό κάποιος να εκφράζει τις απόψεις του σε αυτό το  κομμάτι  του  forum με τίτλο Ειδικότητες-Συλλογικά Όργανα και ότι κρίνεται με βάση τα πόσα ποστ έχει κάνει το αφήνω σε εσάς τους συντονιστές ...) 

όπως και δεν πρόκειται να διαφημίσω την συνεισφορά μου σε αυτό το forum (έστω και με άλλο profile ) για πάνω από 6 χρόνια γιατί προφανώς δεν ενδιαφέρει κανέναν. 

Link to comment
Share on other sites

Εκλογές στο ΤΕΕ

Συντρόφισσες και σύντροφοι,

1.Στις 24 Νοεμβρίου θα γίνουν σε όλη τη χώρα οι εκλογές του ΤΕΕ. Η καταληκτική ημερομηνία για την κατάθεση των ψηφοδελτίων είναι η 15η Οκτωβρίου.

2.Στηρίζουμε την παράταξη «Ριζοσπαστική Πρωτοβουλία Μηχανικών».

3.Με ευθύνη των Γραμματέων των Νομαρχιακών να ενημερωθούν άμεσα οι σ. μηχανικοί (απόφοιτοι Πολυτεχνικών Σχολών όλων των ειδικοτήτων) για την παράταξη και όπου είναι δυνατόν να γίνουν ανοιχτές συσκέψεις μηχανικών.

4.Επαφή με: Πχχχ Πχχχχ 69χχχχχχχχ χχχχχχχχ@yahoo.gr , Πχχχχχχχχ Κχχχχχ 69χχχχχχχχ χχχχχχ@otenet.gr
5. Στις παραπάνω διευθύνσεις να αποσταλούν και τα στοιχεία των σ. μηχανικών (ονοματεπώνυμο, τηλ., email).

6. Ο ιστοχώρος της παράταξης είναι: http://χχχχχχχχ.wordpress.com/

Δημήτρης Βίτσας

Γραμματέας Κ.Ε. ΣΥΡΙΖΑ

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

           

 

@BAS


Όλο τον πρηγούμενο χρόνο καμιά 100στή τρελλοί,τρέξανε μια κινητοποίηση 4 μηνών για ένα θέμα,αυξήσεις εισφορών που βρίσκεται στον σκληρό πυρήνα του μνημονίου,

και τα καταφέρανε. Τα καταφέρανε από τα κάτω και με την μεγάλη μάζα των μηχανικών στα σπίτια τους.

 

Οι υπέρογκες αυξήσεις του ΤΣΜΕΔΕ και οι όψιμοι διεκδικητές της οργάνωσης  των κινητοποιήσεων

 

            Τις τελευταίες ημέρες, λόγω των επικείμενων εκλογών του ΤΕΕ, εμφανίζονται από πολλές κατευθύνσεις του συνδικαλιστικού και πολιτικού φάσματος στο χώρο των μηχανικών τοποθετήσεις για τις κινητοποιήσεις ενάντια στην υπέρογκη αύξηση των εισφορών του ΤΣΜΕΔΕ και την επιτυχία της αναστολής του μέτρου. Οι παραπάνω δυνάμεις προσπαθούν να καπηλευτούν και να οικειοποιηθούν τον αγώνα ενάντια στις αυξήσεις και τα μέχρι σήμερα αποτελέσματα του.

             Οι κινητοποιήσεις για τις εξωπραγματικές αυθαίρετες και παράλογες αυξήσεις, στις εισφορές των ελεύθερων επαγγελματιών μηχανικών στο ΤΣΜΕΔΕ, έγιναν από τις οργανωμένες δυνάμεις, συλλογικότητες και εκφράσεις του χώρου των μηχανικών. Από το ΤΕΕ, τους επαγγελματικούς συλλόγους και τους συλλόγους των εργαζομένων μηχανικών. Δεν έγινε από τις σκόρπιες, ασύνδετες, λαϊκίστικες, σεχταριστικές, διασπαστικές ομάδες του μαξιμαλιστικού, ναρκισσιστικού, μικροαστικού χώρου των αριστεριστών.

                   Από  το καλοκαίρι του 2011, έγιναν και οργανώθηκαν  ενέργειες και δράσεις από την Δ.Ε. του ΤΕΕ, από την Κεντρική Αντιπροσωπεία, τα περιφερειακά όργανα και από άλλους φορείς, με κινητοποιήσεις, διαμαρτυρίες, προσφυγές στο ΣτΕ κτλ. Ειδικά οι κινητοποιήσεις και η πίεση, που ασκήθηκε με τις εβδομαδιαίες συγκεντρώσεις στον χώρο και χρόνο συνεδρίασης του ΔΣ του ΕΤΑΑ, μεθοδεύτηκαν και οργανώθηκαν από τη Διοικούσα Επιοτροπή του ΤΕΕ, με την προσωπική συνεχή παρουσία των μελών της Δ.Ε., με επικεφαλής τον Πρόεδρο και τον Γενικό Γραμματέα. Αυτή η οργάνωση και η παρουσία, μαζί με την κινητοποίηση των μηχανικών και την αξιοποίηση των εκπροσώπων των φορέων στο Δ.Σ. του ΕΤΑΑ (μηχανικοί, συμβολαιογράφοι δικηγόροι), είχαν ως αποτέλεσμα την πρώτη  υποχώρηση για την άμεση ισχύ των υπέρογκων εισφορών του 2012. Και την πρώτη επιτυχία της αναστολής των αυξημένων πληρωμών και την παράταση της πληρωμής των εισφορών του Α εξαμήνου μέχρι 15.09.2013 και του Β εξαμήνου μέχρι 15.12.2013.  Δηλαδή δόθηκε μια παράταση μέχρι την εκδίκαση της προσφυγής του ΤΕΕ στο ΣτΕ. Η μάχη δεν έχει τελειώσει. Αντίθετα ο νόμος εξακολουθεί να ισχύει και μόνο η συνέχεια του αγώνα μας με σχεδιασμό, ενότητα, μαζικοποίηση και κοινή δράση μπορεί να εγγυηθεί τη θετική του έκβαση

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.