Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

Πως θέλουμε να είναι το ΤΕΕ


Recommended Posts

Ακόμα και τις εκλογές ξεχάσαν να τις προκηρύξουν για 7 μήνες μπας και γυρίσει ο κόσμος στο ΠΑΣΟΚ ΝΔ. (Η δημοκρατία για αυτούς είναι μόνο ένα επίθετο που μπαίνει μπροστά στους τίτλους των κομμάτων τους) 

 

 

ΝΟΜΟΣ ΓΙΑ ΤΟ ΤΕΕ ΟΠΩΣ ΕΧΕΙ ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΘΕΙ

άρθρο: 16

"1. Η εκλογή για την ανάδειξη των αιρετών μελών των οργάνων του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδος (Τ.Ε.Ε.) διενεργείται εντός του μηνός Νοεμβρίου κάθε τρίτου έτους, σε μία ή δύο συνεχόμενες ημέρες, που καθορίζονται με απόφαση της Διοικούσας Επιτροπής του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδος (Τ.Ε.Ε.),ταυτόχρονα στις έδρες όλων των νομαρχιών και επαρχιών της Χώρας, κάθε δε μέλος μπορεί να ψηφίζει στον τόπο που βρίσκεται την ημέρα της εκλογής."

Η εντός " " παρ. 1 τίθεται όπως αντικαταστάθηκε με την παρ. 1 του άρθρου 10 του ν. 2833/2000 (Α΄ 150/30.6.2000

 

 

Ακόμα και στα ζητήματα που όλα είναι απλά και καθαρά προβάλετε θέματα που δεν ισχύουν και αρχίζετε να οικοδομείτε καταγγελίες, κατηγορίες, κριτικές κτλ. Το ίδιο κάνετε και με τις κινητοποιήσεις για τις αυξήσεις του ΤΣΜΕΔΕ και σε πολλά άλλα ζητήματα.

 

Πως έχετε μπλεχτεί τόσο πολύ. Γιατί δεν ρωτάτε τους παλαιότερους. Το ΤΕΕ είναι επιμελητήριο, είναι ΝΠΔΔ, ασχολείται με άδεια άσκησης επαγγέλματος, με κανονισμούς και προδιαγραφές, συμμετέχει σε επιτροπές διαγωνισμών μελετών και έργων, εκφράζει με νομοθετικές ρυθμίσεις γνώμη ή σύμφωνη γνώμη σε πολλές κανονιστικές και νομοθετικές διατάξεις, διοικεί ως ένα βαθμό το ΤΣΜΕΔΕ, ελέγχει την Τράπεζα Αττικής, για την προστασία του περιβάλλοντος έχει μεγάλη συνεισφορά, έχει μόνιμους υπάλληλους και διοικητικό μηχανισμό, ηγείται στο συντονισμό των επιστημονικών φορέων σε πανελλαδικό επίπεδο. Δεν είναι ένα απλό σωματείο, δεν είναι συνδικάτο, δεν είναι σύλλογος. Υπάρχουν χιλιάδες προβλήματα, ελλείματα, αστοχίες, λάθη κτλ

 

Να κάνετε κριτική και να αγωνιστείτε για τις απόψεις σας και τις θέσεις σας. Αλλά με γνώση για τον χώρο που δράτε.  Με αντίστοιχη μελέτη των ιδιαιτεροτήτων. Ρωτήστε τις Συσπειρώσεις που δρουν 30 χρόνια στον χώρο με τις δικές τους θέσεις και αντιλήψεις αλλά χωρίς εξωπραγματικές και παράλογες πρακτικές. Ρωτήστε τον Γιάννη Αλαβάνο που οκτώ χρόνια ήταν πρόεδρος του ΤΕΕ. Στην προεκλογική περίοδο πολλές φορές μπορεί να γινόμαστε υπερβολικοί. Αλλά οι εκλογές θα τελειώσουν. Μετά η συνεργασία, η συμμετοχή, η κοινή δράση και η πορεία σε οριοθετημένο νομικό πλαίσιο θα είναι αναγκαία και μονόδρομος. Αν πριν αναφέρετε γεγονότα που δεν έχουν γίνει ή κατηγορείτε συναδέλφους άδικα πως θα προχωρήσετε.

Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 85
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Δηλαδή το 2010 η παράταξή σου ξέχασε να εφαρμόσει τον νόμο και τις έκανε τέλη Απριλίου 2010 επειδή το 2009 (4 Οκτωβρίου) είχε βουλευτικές  ? 

 

Ο σκυλοκαβγάς μεταξύ παρατάξεων και οι  "υπερβολές' είναι χαρακτηριστικό άλλων. Η ριζοσπαστική Πρωτοβουλία δεν ασχολείται με τις παραταξιακές μικρότητες χαράζει δρόμο μπροστά για την Ανατροπή, που είναι και αυτό που ενδιαφέρει την μεγάλη μάζα των συναδέρφων που τόσα χρόνια βλέπει την κατρακύλα στο ΤΕΕ, και όχι μόνο, και δεν συμμετέχει.

Θα ήταν ίσως χρήσιμο να το αντιληφθούμε όλοι αλλιώς το ΤΕΕ δεν μας χρειάζεται και ο μηχανισμός του μπορεί να βρει κάτι άλλο να κάνει από να ζητάει μέσω εκλογών να μιλάει στο όνομα μας (στο όνομα των μηχανικών. Το εξηγώ γιατί η φράση το ΤΕΕ σε εμάς παρεξηγήθηκε. Εμείς μιλάμε για αυτούς που δεν έχουν φωνή ...) 

 

και αφού συνάδερφε αποφάσισες να έχεις τον ρόλο του υπερασπιστή της διοίκησης του Τ.Ε.Ε. και των μηχανισμών - κομμάτων  (μνημονιακών ΝΔ ΠΑΣΟΚ ΔΗΜΑΡ ) γιατί δεν βάζεις αυτό:

Ανακοινώνεται η υπ’ αριθμ. Γ.Δ.849/2012/29.11.2012 

γνωμοδότηση του Νομικού Συμβούλου του ΤΕΕ κ. Θεόδωρου 
Σχινά: 
 «Προς τον Πρόεδρο του Τ.Ε.Ε. 
 κ. Χρήστο Σπίρτζη 
 
 Επί του αριθμ. Πρωτ. 40342/23-11-2011 εγγράφου σας 
 
 Αγαπητέ Πρόεδρε, 
 
Με το υπ’ αριθμ. πρωτ. 40342/23-11-2012 έγγραφό σας, ζητάτε να σας γνωστοποιήσω την άποψή μου σχετικά με την ημερομηνία των επόμενων εκλογών για την ανάδειξη των αιρετών μελών των Οργάνων του Τ.Ε.Ε., προκειμένου να εκδοθεί η προβλεπόμενη από το θεσμικό πλαίσιο του Τ.Ε.Ε. απόφαση της Διοικούσας Επιτροπής. Επί του ερωτήματος αυτού, εκθέτω τα ακόλουθα: 
 
Νομοθετικό Πλαίσιο 
 
1) Ο χρόνος διενέργειας των εκλογών για την ανάδειξη των αιρετών μελών των οργάνων του Τ.Ε.Ε. ορίζεται στο άρθρο 16 § 1 του από 27-11/14-12-1926 Π.Δ. «Περί κωδικοποιήσεως των περί συστάσεως του Τ.Ε.Ε. κειμένων διατάξεων», όπως έχει τροποποιηθεί με την § 1 του άρθρου 10 του Ν.2833/2000 (ΦΕΚ 150Α) και ισχύει, στην οποία ορίζεται ότι: «1. Η εκλογή για την ανάδειξη των αιρετών μελών των οργάνων του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδος (Τ.Ε.Ε.) διενεργείται εντός του μηνός Νοεμβρίου κάθε τρίτου έτους, σε μία ή δύο συνεχόμενες ημέρες, που καθορίζονται με απόφαση της Διοικούσας Επιτροπής του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδος (Τ.Ε.Ε.), ταυτόχρονα στις έδρες όλων των νομαρχιών και επαρχιών της χώρας, κάθε μέλος μπορεί να ψηφίζει στον τόπο όπου βρίσκεται την ημέρα της εκλογής». 
 
2) Τα ειδικότερα θέματα διεξαγωγής των εκλογών ρυθμίζονται με το Π.Δ. 7/2010 (ΦΕΚ 9Α), το οποίο έχει εκδοθεί κατ’ εξουσιοδότηση της § 6 του άρθρου 16 του από 27-11/14-12-1926 Π.Δ., όπως τροποποιήθηκε και ισχύει. Στο άρθρο 1 Π.Δ. 7/2010 προβλέπεται ότι: «Κατά τις εκλογές για την ανάδειξη των αιρετών μελών των οργάνων του Τ.Ε.Ε. εκλέγονται με άμεση εκλογή τα μέλη της Αντιπροσωπείας του Τ.Ε.Ε., της Αντιπροσωπείας κάθε Περιφερειακού Τμήματος, των Πειθαρχικών Συμβουλίων και του Ανώτατου Πειθαρχικού Συμβουλίου και τα μέλη των Επιστημονικών Επιτροπών Ειδικοτήτων. Η απόφαση της Διοικούσας Επιτροπής του Τ.Ε.Ε., η οποία προβλέπεται από την § 1 του άρθρου 16 του Π.Δ. της 27-11/14-12-1926 “Περί κωδικοποιήσεως των περί συστάσεως του Τ.Ε.Ε. κειμένων διατάξεων”, όπως τροποποιήθηκε από την § 1 του άρθρου 10 του Ν. 2833/2000, για καθορισμό της ημέρας ή των ημερών διενέργειας των εκλογών για την ανάδειξη των αιρετών μελών των οργάνων του Τ.Ε.Ε., εκδίδεται το αργότερο μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου του προηγούμενου έτους από το έτος διενέργειας των εκλογών. Η απόφαση αυτή ανακοινώνεται στη Γενική Γραμματεία Δημοσίων Έργων του Υπουργείου 
 
Θα ήθελα να μου στείλεις την ανωτέρω απόφαση με ημερομηνία πριν τις 31 Δεκεμβρίου 2012. Επίσης χρήσιμο είναι να αναρωτηθούμε γιατί χρειάστηκε νομικός σύμβουλος για να οριστούν οι εκλογές.
Και επειδή βλέπω ότι έχεις αγωνία για το αν η Ριζοσπαστική Πρωτοβουλία έχει θέσεις σε παραπέμπω εδώ  
 
 
Υ.Σ.1 Οι επιθέσεις ειδικά  από ανθρώπους που διοίκησαν για πολλά χρόνια και δεν αντιλαμβάνονται ούτε το βασικό για έναν θεσμό σαν το ΤΕΕ και την δημοκρατία που είναι η κατ' ελάχιστο η εναλλαγή προσώπων προκειμένου να λειτουργεί έστω και λίγο υγιώς είναι κάτι μας κάνει πιο δυνατούς και σίγουρους για το εγχείρημα μας.  
Υ.Σ.2 Η πρόσκληση για την από κοντά συζήτηση ισχύει πάντα για όλους ακόμα και για αυτούς που μας πολεμούν. 
 

 

Edited by kostiscv
Link to comment
Share on other sites

Και κάτι τελευταίο το Τ.Ε.Ε. δεν είναι μουσικές καρέκλες σήκω εσύ να κάτσω εγώ!!!

Ήμαρτον εργαζόμενοι και άνεργοι μηχανικοί τα βλέπουν και γελάν (ή μάλλον κλαιν) . 

Η κρίση δεν αφήνει πλέον ψευδαισθήσεις οι λογικές λίγο παραγοντιλίκι λίγο μηχανισμός, λίγο κάπου να βολευτώ, μας τελείωσαν !  

Ήρθε η ώρα το Τ.Ε.Ε να γίνει κάτι ουσιαστικό για τους μηχανικούς και ακόμα πιο πολύ για την κοινωνία. 

Link to comment
Share on other sites

Συνάδερφε Κωστή, συνδικαλιστή του ΣΥΡΙΖΑ.

Κατάλαβε πως ούτε εσύ, ούτε οι συνδικαλιστές-Μηχανικοί που εξαρτάστε από τα κόμματα θα εκφράσετε τα συμφέροντα των Μηχανικών. Τα μόνα συμφέροντα που εξυπηρετείτε είναι τα συμφέροντα των κομμάτων σας. Για αυτά δουλευέτε από το Α' έτος στο Πολυτεχνείο, για αυτά θα δουλευέτε πάντα.

Πρέπει να ρίξουμε μαύρο στις παρατάξεις που εκπροσωπούν τα κόμματα. Είτε είναι το ΠΑΣΟΚ του Σπίρτζη, είτε ο ΣΥΡΙΖΑ, είτε η ΝΔ, είτε το ΚΚΕ. Τα κόμματα δεν πρέπει να έχουν θέση στις εκλογές του ΤΕΕ.

Αυτή είναι η κατάντια των Μηχανικών. Θέλουμε λύση στα προβλήματα μας και την θέλουμε από τους πρωην φοιτητοπατέρες και νυν μεγαλοσυνδικαλιστές, οποιουδήποτε κόμματος.

Link to comment
Share on other sites

Ε όχι και σας πολεμάμε τους κομματικούς ?  Απλά διασκεδάζουμε με την νοοτροπία της ορχήστρας του Τιτανικού που έχετε , ενώ το καράβι είναι ήδη κάτω από την επιφάνεια .

Link to comment
Share on other sites

Ατελείωτα κατεβατά από τους κομματικούς πράκτορες... Κατά τα άλλα ένας επαγγελματικός χώρος είναι αμολυντος. Παντου κόμματα και παρατάξεις με ωραία λόγια, αυτοί είμαστε..

ΥΓ οποίος πιστεύει ότι θα κυβερνήσει ποτέ ο ΣΥΡΙΖΑ πρέπει να πιστεύει και στην επιστροφή της πόλης στην Ελλάδα

Link to comment
Share on other sites

Έξω τα κόμματα,όλοι ίδιοι είστε (κόμματα του δικομματισμού που 30 χρόνια σκυλεύανε την κοινωνία και το κράτος, με τα κόμματα της αριστεράς).

Απολίτικες απόψεις,απότοκα της περιόδου του λαιφσταιλ ελληνικού επαρχιωτο-καπιταλισμού,που έκανε τους έλληνες να σκέφτονται μόνο τις διακοπές

στη Μύκονο,τα εορτοδάνεια,την ισχυρή Ελλάδα (τρομάρα τους),το μεγάλο άλμα(40 δις) των ολυμπιακών και χιλιάδες άλλα.

Από την άλλη όσοι στεκόταν κριτικά απέναντι σ'όλα αυτά,ήταν γραφικοί,οπισθοδρομικοί,καμμένοι αριστεροί κτλ.

Τώρα όμως λέτε ''ολοι ίδιοι είστε'',ίσως γιατί ψηφίζατε όπως και το 80 % του πληθυσμού τους πασοκο-νδ και αισθάνεσθε άβολα με τον εαυτό σας..

οπότε τι μένει? ο συμψηφισμός βρε κουτά!!!

 

Τώρα διασκεδάστε ελεύθερα,με την κατάντια της κοινωνίας, κάθε μέρα στα δελτία των 8 από τους καναπέδες σας..

Edited by hakim bey
  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

ΑΡΘΡΟ 16 ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΤΕΕ ΟΠΩΣ ΙΣΧΥΕΙ

"7. Ο χρόνος διενέργειας των εκλογών που ορίζεται στην παρ. 1 αυτού του άρθρου μπορεί να μετατίθεται μέχρι πέντε μήνες κατ' ανώτατο όριο σε περιπτώσεις που ο χρόνος αυτός ή το προηγούμενο απ' αυτόν δίμηνο συμπίπτει με το χρόνο διενέργειας βουλευτικών εκλογών ή συντρέχουν άλλοι σοβαροί λόγοι που καθιστούν αδύνατη ή δυσχερή τη διενέργεια των εκλογών των οργάνων του ΤΕΕ κατά το χρόνο που ορίζεται στην παρ. 1 αυτού του άρθρου. Η μετάθεση του χρόνου των εκλογών σύμφωνα με τα παραπάνω γίνεται με απόφαση του Υπουργού Δημοσίων Έργων, με την οποία μετατίθενται ανάλογα και όλες οι προθεσμίες οι σχετικές με τις εκλογές και ρυθμίζονται όλες οι υπόλοιπες αναγκαίες σχετικές λεπτομέρειες".

Το παρόν άρθρο αντικαταστάθηκε με το άρθρο 15 του ν. 1486/1984

 

Στις 26/11/2006 έγιναν εκλογές  του ΤΕΕ.

Οι επόμενες έπρεπε να γίνουν  στις 26/11/2009.

Στις 4/10/2009 έγιναν βουλευτικές εκλογές και οι εκλογές του ΤΕΕ μετατέθηκαν  5 μήνες μετά.  Στις 25/4/2010. Και έγιναν τότε πράγματι.

Από το 2010 τρίτος χρόνος είναι το 2013 και γίνονται εκλογές στις 24/11/2003.

Τι δεν καταλαβαίνεις;

 

Στη διοίκηση του ΤΕΕ μετέχουν εκτός από τις δύο μεγάλες παρατάξεις και η ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ, η Συνεργασία Αριστερών Μηχανικών, Η Συσπείρωση Αριστερών Μηχανικών και η ΕΛΕΜ.  Γνωρίζουν να υπερασπίζονται από μόνοι τους τα συμφέροντα των μηχανικών. Εγώ ούτε υπερασπιστής κανενός είμαι ούτε πρόσβαση στον μηχανισμό έχω. Τους νόμους παραθέτω. Εσύ όμως, αντίθετα από αυτά που λες, μια χαρά πρόσβαση έχεις σε έγγραφα του νομικού σύμβουλου του ΤΕΕ.

 

Αναφέρεις ότι είσαστε άνεργοι  ή  εργαζόμενοι. Εμείς οι υπόλοιποι τι νομίζεις ότι είιμαστε εισοδηματίες;

 

Παραπέμπεις στο κείμενο σας «Τι ΤΕΕ θέλουμε»

1. Υπάρχει κάποιος μηχανικός που δεν του αρέσει ένα τέτοιο ΤΕΕ;

2. Υπάρχει κάποια παράταξη που συμμετέχει στις εκλογές, που να διαφωνεί;

3. Το ζήτημα όμως δεν είναι ποιός λέει κάτι στα λόγια, αλλά γιατί το λέει και εάν το εφαρμόζει στην πράξη. Και εσείς στη πράξη έχετε σοβαρό πρόβλημα.

Link to comment
Share on other sites

Ούτε κομματικό στέλεχος είμαι, ούτε συνδικάλιστής του Σύριζα , ούτε φοιτητοπατέρας του κομματικού σωλήνα υπήρξα, ούτε σε κάποιο κόμμα , ούτε έχω καμιά διάθεση να γίνω .... 

Η δυσπιστία λογική και κατανοητή ! Είμαι ένας μηχανικός ελεύθερος επαγγελματιάς που αν τον ρωτούσες πριν από ένα χρόνο για το ΤΕΕ θα σου έλεγε να κλείσει το μπουρδ.... 

όχι ορχήστρα του Τιτανικού αλλά στην σχεδία είμαστε όλοι ! 

 

Δώσαμε έναν αγώνα στο ΕΤΑΑ για τις εισφορές ... Βρεθήκαμε με πολλούς και αποφασίσαμε ότι οι παρατάξεις/κόμματα, τα ψέματα  , οι παραγοντισμοί , οι λαμογιές πρέπει κάποτε να τελειώσουν !

 

Φτιάξαμε μια καινούργια παράταξή ! Είπαμε τέλος στην ανάθεση όλοι μέσα, όλοι για ότι καλύτερο μπορούμε ! Δεν θα τους κάνουμε την χάρη να τους δίνουμε (έστω και μέσω της αποχής) την δύναμη να μιλάν και να καθορίζουν τις ζωές μας ! 

 

 

Υ.Σ. @ 2016

1.  Πως το έχουμε το πρόβλημα συνάδερφε  ? Εσύ στην πράξη φάνηκες λίγος ! Εμείς στην πράξη θα φανούμε ! (στο μέλλον!)  ε το ΤΕΕ συγνώμη αλλά δεν είναι για χόρταση ! 

2. Διαύγεια λέγεται ! βάζεις ένα νόμο στον google και σου βγάζει απόφαση. Δεν χρειάζεται το 2013 να πάρω τηλέφωνο τον νομικό σύμβούλο για να κάνω τα  κομπρεμί που έχεις συνηθίσει ! 

Link to comment
Share on other sites

Εγώ θέλω να είναι παραλιακό, να έχει τσάμπα καφέ και μπυρίτσα το απόγευμα, να με πληρώνει με την ώρα και όποτε το χρειάζομαι να έρχεται όπου θέλω εγώ.

Θέλω να υποβάλω ερώτημα ηλεκτρονικά και σε 5 λεπτά να μου έχουν απαντήσει. Να μου φέρουν κληρωτίδα με ψηφοδέλτια σπίτι μου, να τους κόψουν την εισφορά (περίπου) 2% και να μου την δίνουν εμένα.

-

Α

  • Upvote 2
Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.