Μετάβαση στο περιεχόμενο
Newsletter: Ημερήσια τεχνική ενημέρωση από το Michanikos.gr ×

Θέρμανση, Ύδρευση, Αποχέτευση,Πισίνα freeware


Sw0rdf1sh

Recommended Posts

Σκέφτομαι την υλοποίηση ενός ελεύθερου υπολογιστικού λογισμικού το οποίο να δίνει και τα τεύχη Η/Μ που απαιτούνται για την έκδοση της Οικ. Αδ.

Έχει υλοποιηθεί το λογισμικό για τον ΚΕΝΑΚ οπότε κατά την προσθήκη θα μπορεί να βγει το τεύχος για τον ΚΕΝΑΚ κατευθείαν. Το ίδιο ισχύει για τη θέρμανση με το pixis.

 

Νομίζω μια σωστή πρακτική θα ήταν να καταλήγαμε πρώτα στη μορφή της βάσης δεδομένων με όλα τα στοιχεία που θα χρειαζεται να εισάγουμε σε κάθε μελέτη και μετά να πάμε να το υλοποιήσουμε (γραφικά και υπολογιστικά). Σ' αυτό το κομμάτι μπορεί να βοηθήσει ο οποιοσδήποτε προτείνοντας τι χρειάζεται να εισάγουμε.

 

Θα ανεβάσω σύντομα μια πρώτη ιδέα σε μορφή xls και βάσης δεδομένων.

Επειδή στο ίδιο σκεπτικό κινείται και το Pixis και το la-kenak η βασική ιδέα είναι:

 

Χωρίζουμε την κατασκευή σε κτίρια. Τα κτίρια χωρίζονται σε ορόφους, οι όροφοι σε χώρους, οι χώροι έχουν δομικά στοιχεία κ.ο.κ.

Κάθε ένα από αυτά εχει "χαρακτηριστικά". Δηλαδή στο κτίριο θα δηλώνεται ο προσανατολισμός, η χρήση, γεωγραφικά και κλιματολογικά δεδομένα κλπ. Παρόμοια και στα υπόλοιπα. Κάθε όροφος θα πρέπει να έχει στάθμες, ύψος, πλάκες κλπ. Κάθε χώρος θα πρέπει να έχει γεωμετρικά στοιχεία μήκος, πλάτος, ύψος, χρήση κλπ. Με αυτό τον τρόπο τα χαρακτηριστικά του ορόφου (όπως η κάτω στάθμη του) παιρνούν και στους χώρους αυτού του ορόφου κ.ο.κ.

Έπειτα μπορούμε να προσθέσουμε τερματικές μονάδες, υδραυλικά-αποχετευτικά ανά χώρο ή ανά όροφο και κεντρικές μονάδες ανά κτίριο.

 

Πρακτικά ο καθένας μπορεί να πειραματιστεί και να φτιάξει ένα xls με φύλλα τα παραπάνω ή όπως αλλιώς τα σκέφτεται, μπορεί να τα ανεβάσει ως συνημμένα, να κάνουμε μια πρώτη κουβέντα εδώ και να κάνουμε κάτι πιο οργανωμένο.

ps: Η γλώσσα προγραμματισμού δεν είναι αναγκαστικά πρόβλημα. Μπορεί να υλοποιηθεί με οποιαδήποτε γλώσσα προγραμματισμού γνωρίζει ο καθένας. Το σκεπτικό ενδιαφέρει και τα στοιχεία που χρειάζονται για μια κατασκευή για να βγούν όλα τα τεύχη.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.