Μετάβαση στο περιεχόμενο
Newsletter: Ημερήσια τεχνική ενημέρωση από το Michanikos.gr ×

Εργασία φοιτητή για φ/β


xifias

Recommended Posts

Λοιπον ακουστε εχω παρκο 60kw.

ΜΠορω να εχω σε εναν ινβερτερ τριων συστοιχιων συνδεμενες παραλληλα,μια συστοιχια με 20,αλλη μια με 20 και μια με 15?

Δημιουργηται καποιο προβλημα με την ταση ?

 

Απο οτι εμαθα οι καθηγητες πληρωνονται 200 ευρω για καθε πτυχιακη και βοηθεια γιοκ!ΓΙαυτο παιδια βοηθηστε να παρουμε το πτυχιακι κ εμεις!!Ευχαριστω!

Link to comment
Share on other sites

Ποιας εταιριας ινβερτερ?Πρεπει αυτος να ειναι κοντα στα 60Kw.Να δεχεται 3 στριγκ και να ειναι τριφασικος.

Οταν καταληξεις σε μαρκα ιβερτερ,μπαινεις στο προγραμμα της εταιριας και κανεις τη διαστασιολογηση.

Link to comment
Share on other sites

μελλοντικέ συνάδελφε ευχαρίστως σε βοηθάμε εδώ,με πληροφορίες k πως να κινηθείς έστω k στα πιο απλά, αλλα είναι κακό να μπαίνεις στην νοοτροπία k να ζητάς έτοιμα πράγματα.

Λογικά είσαι ηλεκτρολόγος σωστά? μερικές γνώσεις θα πρέπει να είναι βασικές για εσένα, k εάν δεν είναι τότε κανε τες k θα σου ανεβεί k η αυτοπεποίθηση :)

όσο για το πτυχίο, δεν πρέπει όλοι να είναι ικανοί να το πάρουν.

Link to comment
Share on other sites

Θα συμφωνήσω με τον george. Δεν είναι δυνατόν να κάνεις πτυχιακή για Φ/Β και να μην έχεις ψάξει-διαβάσει ένα βιβλίο σχετικό ή μια πτυχιακή-διπλωματική κάποιου άλλου, ώστε να μάθεις πώς γίνεται μια διαστασιολόγηση.

 

Για να λύσω την απορία σου, δεν γίνεται να συνδέσεις παράλληλα στοιχειοσειρές διαφορετικού μήκους γιατί όπως σωστά φαντάστηκες θα έχουμε στις άκρες τους διαφορετικές τάσεις. (Σαν λάθος βέβαια το έχω συναντήσει σε εγκατάσταση! )

 

Εκτός αν ο inverter διαθέτει ξεχωριστές εισόδους mppt, οπότε θα μπορούσες πιθανώς να βάλεις τις δύο 20άδες παράλληλα και την 15άδα μόνη της. Για να δεις αν αυτό είναι εφικτό θα πρέπει να χρησιμοποιήσεις για ευκολία το λογισμικό διαστασιολόγησης του μετατροπέα που σκέφτεσαι να χρησιμοποιήσεις.

Link to comment
Share on other sites

Ευχαριστω πολυ!

 

Οταν εχω 

1 string με 24 πλαισια παραλληλα με 1 string με 24 πλαισια

και 1 string με 15 πλαισια μονο του στον ιδιο αντιστροφεα

 

η ταση που δεχεται ο αντριστροφεας ισουται με την μεχιστη ταση του 1 στρινγκ των 24 πλαισιων η οποια θα ειναι συνδεδεμενες παραλληλα με την αλλη 24αδα ,η πρεπει να κανω τιποτα και με το στρινγκ των 15 πλαισιων επειδη ειναι μικροτερη η ταση αν και θα ειναι μονη της συνδεδεμενη ?Την μεγιστη παιρνω απο τα στρινγκς,δηλαδη της 24αδας?

 

Εντιτ: Tωρα ειδα το μηνυμα σου Bill 

Ρε παιδια διαβαζω αλλα δεν βρισκω και απαντησεις σε ολες τις αποριες!Γιατι καθε παρκο ειναι διαφορετικο!Και πρεπει σε ενα εξαμηνο να τα μαθω ολα απο ηλιακες ακτιβοβολιες μεχρι τις βιδες οποτε ειναι λιγο δυσκολο!

Ο inverter ειναι ο SMA tripower STP 15000TL και ναι bill θα μπουν οι δυο 24αδες παραλληλα και η 15αρα μονη της!Απλα πρεπει να υπολογισω τη μεγιστη ταση που θα δεχεται ο αντιστροφεας!

Edited by xifias
Link to comment
Share on other sites

Νομίζω πας ανάποδα. Η εννοια της πτυχιακής εργασίας δεν είναι να παραδόσεις ένα έγγραφο με σωστά αποτελέσματα. Πρέπει να μπεις στη διαδικασία να μάθεις του πως να βγάζεις τα σωστά αποτελέσματα. Άσε το φορουμ λοιπόν και ξεκίνα το διάβασμα. Επιπλέον πολλές εταιρείες inverter κάνουν δωρεάν σεμινάρια για να σε βάλουν στο κλίμα. Επίσης υπάρχουν και πολλά software διαστασιολόγησης φ/β πάρκων που καλό θα ήταν να μάθεις να χειρίζεσαι. Ενδεικτικά θα σου πω το pvsyst που το θεωρώ και το καλύτερο. Έτσι θα βλέπεις κάποιες αποφάσεις που θα πάρεις τι αντίκτυπο έχουν στην απόδοση του πάρκου. Μαζί με λίγο διάβασμα για τα θεμελειώδη μεγέθη που πρέπει να ξέρεις για τα φ/β πχ μέγιστη τάση, τάση mpp, απόδοση eur δε θα έχεις πρόβλημα. 

Link to comment
Share on other sites

Ενταξει ρε παιδια τα ξερετε το καταλαβα!Εγω με τα ανσανσερ θα ασχοληθω,οποτε θα εντρυφησω οσο με παιρνει  στα φ/β!Το θεμα ειναι οτι δεν εχω καποιον οδηγο και βοηθεια γιαυτο ρωταω,κανεις να μου λυσει την απορια πιο πανω? :???:

Edited by xifias
  • Downvote 1
Link to comment
Share on other sites

Η μέγιστη τάση που θα ''δει'' ο αντιστροφεας είναι η τάση από το στρινγκ με τα περισσότερα πανελα εν σειρά κ όχι παράλληλα , όταν παραλληλίσουμε διπλασιάζετε η ένταση

Αλλά αυτό που κάνεις , να εκποίησης δλδ  τεχνικές πληροφορίες για την πτυχιακή σου δεν είναι σωστό, από τη μια μας είπες ψέματα ,ότι τάχα μου είναι δικό σου υπαρκτό  πάρκο κ από την άλλη δεν ξέρεις που πάνε τα τέσσερα , στρώσου στο διάβασμα, 4 χρόνια στη σχολή σου τι έκανες?

Link to comment
Share on other sites

Οχι δεν ειπα ψεματα!Ειναι υπαρκτο παρκο στην Ολυμπια θα γινει!Αλλα περιμενω ακομα απο το 2010 εχω κανει αιτηση.

Αυτη ειναι η μελετη που κανω για τη σχολη,η οποια αφορα αυτο το παρκο!Αλλα δεν σημαινει πως θα την ακολουθησω απαραιτητα,απλα θελω μια αρτια μελετη,με τα σημερινα δεδομενα και βλεπουμε πως θα γινει.Φυσικα θα συμβουλευτω μηχανικο και θα τα αναλαβει μηχανικος στην φαση της υλοποιησης.Ε κατι εμαθα αλλα ειμαι ακομα αγουρος και ανασφαλης για να κανω τα δικα μου και να εκφερω αποψη, εχω πολλα να μαθω!

 

Ευχαριστω πολυ για την απαντηση!

Link to comment
Share on other sites

Συγνώμη ρε παιδιά αν και συμφωνώ και εγώ ότι τόσο απλή ερώτηση έχει σίγουρα απαντηθεί σε πολλά συγγράμματα, οδηγίες κατασκευαστών, το internet κλπ. και απλά βαριέται να ψάξει όπως το 90-95% των σημερινών φοιτητών αλλά έχω μια ένσταση.

Στο φόρουμ έχουν απαντηθεί τόσες και τόσες απορίες ασχέτων που έχουν εκμεταλλευθεί το επάγγελμα των φωτοβολταϊκών με απίστευτη καιροσκοπία, με τον φοιτητή βρήκατε να τα βάλετε; όλους τους άλλους απλά τους λύνετε της απορίες γιατί είναι "επαγγελματίες";

 

Στην ερώτηση σου το κάθε MPPT έχει δικιά του τάση λειτουργίας, άρα έχεις μια τάση από το ένα για τη συστοιχία των 24ων πάνελ και μια άλλη για τη συστοιχία/στοιχιοσειρά  των 15 .

Αντε και την άλλη φορά άνοιξε και κανα βιβλίο να ξεστραβοθείς :shock: (Διάβασε τον οδηγό του ΚΑΠΕ που θα βρεις στον κατάλογο εγκαταστατών Φ/Β συστημάτων).... ή εδώ *******

 

Παρακαλώ προσέχετε τον κανόνα συμμετοχής περί διαφήμισης.

miltos

Edited by miltos
  • Downvote 3
Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.