Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

EBEC, Ευρωπαϊκός Διαγωνισμός Μηχανικής


ΧριστίναΛ

Recommended Posts

Η τοπική ομάδα BEST Aθήνα, μία εκ των 93 τοπικών ομάδων του φοιτητικού οργανισμού BEST (Board of European Students of Thechnology), οι οποίες δραστηριοποιούνται σε ισάριθμα πανεπιστήμια σε όλη την Ευρώπη,σε συνεργασία με τις αντίστοιχες τοπικές ομάδες BEST της Ελλάδας(Χανίων, Πάτρας και Θεσσαλονίκης), και σε συνεργασία με το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο, διοργανώνει για τρίτη συνεχόμενη χρονιά Εθνικό Διαγωνισμό Μηχανικής, στην Αθήνα από τις 17 εώς τις 19 Μαίου 2013.

Αξίζει να σημειωθεί, ότι οι διαγωνισμοί Μηχανικής αποτελούν μία από τις κύριες διοργανώσεις του BEST, και η διάταξή τους ακολουθεί μία πυραμίδα. Στη βάση της είναι τα τοπικά επίπεδα, στη συνέχεια τα Εθνικά και τέλος, στην κορυφή, το Ευρωπαϊκό (EBEC: European BEST Engineering Competition). Σε κάθε φάση προκρίνονται οι νικητές της προηγούμενης φάσης.

 

Στην πόλη της Αθήνας, και στους χώρους του ΕΜΠ, 8 ομάδες φοιτητών μηχανικών από όλη την Ελλάδα, έχοντας προκριθεί στους αντίστοιχους τοπικούς διαγωνισμούς στις πόλεις τους (Αθήνα - ΕΜΠ, Θεσσαλονίκη - ΑΠΘ, Πάτρα – Πανεπιστήμιο Πατρών, Χανιά – Πολυτεχνείο Κρήτης), θα διαγωνιστούν σε δύο κατηγορίες: Team Design(σχεδίαση – υλοποίηση μηχανικής κατασκευής) και Case Study(αναζήτηση - διατύπωση βέλτιστης λύσης σε ένα δεδομένο πρόβλημα), με σκοπό την πρόκρισή τους στην τελική φάση του Διαγωνισμού, η οποία θα διεξαχθεί στη Βαρσοβία από 1 εώς 9 Αυγούστου 2013.

Ο διαγωνισμός θα αποτελέσει μία πρώτης τάξεως ευκαιρία για τους διαγωνιζόμενους να εξασκήσουν τις τεχνικές και μη, δεξιότητές τους, να εξελίξουν τις κοινωνικές και επικοινωνιακές τους τεχνικές, για την επίτευξη ενός τελικού αποτελέσματος. Παράλληλα, θα έχουν τη δυνατότητα να γνωριστούν με τους μελλοντικούς συναδέλφους μηχανικούς από όλη την Ελλάδα, να συζητήσουν και να ανταλλάξουν απόψεις, σε ένα πλαίσιο φιλίας και συνεργασίας.

 

Η πόλη της Αθήνας, το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο, καθώς και ο σύλλογος BEST, θα βρίσκονται αυτές τις μέρες στο επίκεντρο της προσοχής.

 

Ευχαριστούμε πολύ τους χορηγούς μας: ΜΕΤΡΟ Αττικής, Golden sandwich, NANOY donuts, απλά Σπιτικό, ΜΥΘΟΣ!!

 

Χορηγοί επικοινωνίας: Αντέννα Δυτικής Κρήτης, greekarchitects.gr, super FM, δίκτυο FM, Michanikos.gr, musicbox, MYS STUDENT PASS, ρυθμός 97.4, ράδιο ένταση,star FM 97.7, thinkfree.gr, radio RETRO, VENUS 91 και Χανιώτικα Νέα.

 

Για περισσότερες πληροφορίες: www.ebecgreece.org

 

Click here to view the είδηση

  • Upvote 2
Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.