Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

ΚΑΝΕΠΕ-Απορίες-Παρατηρήσεις


 

Recommended Posts

Θα πρέπει να κόψω για λίγο καιρό το ΚΑΝΕΠΕ στο φόρουμ και να πάω για κανένα καφε γιατί αρχίζει ήδη το ματάκι να θολώνει.

 

Σας ευχαριστώ για τίς συμβουλές.Ροδόπουλος η επαναληψη μητηρ μαθησεως και το δικό σου κεφάλι θα πόνεσε μέχρι να τα μάθεις, έβαλες και το safety index τώρα και με έκανες......

Link to comment
Share on other sites

McRaster

 

για να καταλάβεις τι σου λεέι ο Αλέξης που συμφωνώ ψάξε Venn-diagram of concrete και εαν θέλεις διάβασε αυτό

Link to comment
Share on other sites

Πλάκα μου κάνεις ε ;;;; :smile: :-) :smile: .Δεν υπάρχει περίπτωση , σε ευχαριστώ αλλα είμαι ήδη αρκετά φορτωμένος στο μυαλό.

 

Ο Alexis  αυτό που λέει είναι σε μία μελέτη που έκανε ο Μυστακίδης με το Κανελλόπουλο και γράφει ακριβώς το ίδιο πράγμα.Απλά όσο το σκαλίζω τόσο θα μπερδεύομαι και θα μπερδεύω και άλλους με τίς μ@@@ που θα γράφω εδω μέσα

Edited by McRaster
Link to comment
Share on other sites

Ε κανόνισε με το michanikos να κάνεις ένα δωρεάν σεμινάριο διαδικτυακό σε όλους μας με λυμμένο παράδειγμα και πίστεψέ με θα τα καταλάβω αμέσως!!!!

Link to comment
Share on other sites

θα προσπαθήσω να περάσω βιβλιογραφία και κάποιες σημειώσεις. Δεν είναι απλό διότι όπως σου είπα και παραπάνω έχει να κάνει με τον δείκτη αξιοπιστίας και την ΣΑΔ που αποφασίζει ο ΠΜ μετά απο αρχική μελέτη. Υπάρχει μια συγκεκριμένη διαδικασία που αναφέρετε στην Fib. Ταυτόχρονα βέβαια δημιουργεί επιπλέον όγκο δουλειάς. Το ερώτημα λοιπόν θα μετατραπεί στο εαν ο μηχανικός μπορεί οικονομικά να σηκώσει τον επιπλέον όγκο? αυτό εαν θες είναι πολλές φορές το πρόβλημα οταν καταλήγεις σε ΚΑΝΕΠΕ.

Link to comment
Share on other sites

Θεωρώ οτί ο ΚΑΝΕΠΕ έχει δημιουργηθεί για να εξυπηρετήσει 2-3 εγχώριες εταίριες λογισμικού. Για όποια εργασία επισκεύης θα χρησιμοποιούσα το σχετικό εδάφιο στον Ευρωκώδικα.

Edited by terry
  • Upvote 3
Link to comment
Share on other sites

  • 2 months later...

Το πρόβλημα είναι ως εξής

 

κατα την ενίσχυση πλάκας έγινε χύτευση νέου σκυροδέματος σε υφιστάμενο. Παρόλο τον επιμελή καθαρισμό και λόγο χλωριόντων και βαθιάς ενανθράκωσης, παρόλο που χρησιμοποιήθηκε επάλειψη με ενισχυτικό πρόσφυσης, πρόσφυση δεν επιτευχθεί μιλάμε για πολύ χαμηλές τιμές <0,2 MPa. Με αποτέλεσμα στον έλεγχο διεπιφάνειας να την θεωρούμε σε κατάσταση διαχωρισμού. Κάπου πριν καιρό είχα βρεί μια εξίσωση όπου στην αντοχή τέμνουσας του βλήτρου συνυπολόγιζαν της μηχανικές ιδιότητες τριβής μεταξύ του υλικού πλήρωσης και του σκυροδέματος με διαχωρισμό διεπιφάνειας? Σας θυμίζει κάτι? 

Link to comment
Share on other sites

Να είσαι πιο συγκεκριμένος με το πρόβλημα σου:

 

1.% χλωριώντων / εκατοστό βάθους

2.Βάθος ενανθράκωσης.

 

Πού έκανες προσθήκη νέου υλικού;  

 

Πόσα τετραγωνικά είχε η επιφάνεια σου;

 

Γιατί διάλεξες αυτό το τρόπο ενίσχυσης;

 

Με τα δοκάρια τί έκανες;

 

Τί αντοχή είχε το υφιστάμενο;

 

Ρυθμό διάβρωσης οπλισμών;

 

Υφιστάμενη κατάσταση οπλισμών - διάμετρος;

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.