Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

Σπουδές στο εξωτερικό στον τομεα των μηχανικών υπολογιστών


jimakosfb@gmail.com

Recommended Posts

Καλησπέρα,

 

 

Τελειώνω φέτος το λύκειο και από ότι καταλαβαίνετε σιγά σιγά έρχεται αυτή η εσχάτη ώρα να γίνουμε και εμείς φοιτητές. Σκέφτομαι σοβαρά την ιδέα να φύγω εξωτερικό (και συγκεκριμένα στη Γερμανία, Κολονία διότι έχω συγγενείς εκεί) ώστε να αρχίσω και εγώ τις σπουδές μου. Το πρόβλημα είναι ότι πρόκειται για μια άλλη χώρα οπότε προσπαθώ να μαζέψω όσες περισσότερες πληροφορίες γίνεται για το θέμα. Ενδιαφέρομαι στον τομέα των Ηλεκτρολόγων Μηχανικών (computer engineering) και θα ήθελα να μάθω τι σχολές/πανεπιστήμια που εξειδικεύονται στον συγκεκριμένο τομέα μπορώ να βρω. Αν υπάρχει κάποιος να ρίξει λίγο φως, καλά θα ήτανε.

 

Ευχαριστώ εκ των προτέρων

Link to comment
Share on other sites

Xριστός ανέστη Δημήτρη,

 

Στην Κολωνία έχει, με μια ματιά που είδα, Fachhochschule (TEI). Εκεί είναι αναγνωρισμένα όχι σαν εδώ... Oλα είναι στα γερμανικά.

 

http://www.international-office.fh-koeln.de/english/faculties/overview/f10/courses/index.php

 

Kοντά στην Κολωνία είναι το Αachen που είναι top. Αν θες να πας στα top, δες εδώ. Θέλουν λογικά 17 και πάνω απολυτήριο. Το ρωτάς κατά περίπτωση.

 

http://www.tu9.de/en/index.php

 

 

Καλή ευόδωση

Link to comment
Share on other sites

Aλλο οι ηλεκτρολόγοι μηχανικοί και άλλο οι μηχανικοί υπολογιστών . Μην κοιτάς εδώ που όλα τα σφάζουμε και όλα τα μαχαιρώνουμε .

Link to comment
Share on other sites

Ναι, το ξερω. Εδω Ηλεκτρολόγοι Μηχανικοί και Μηχανικοί Υπολογιστών ειναι ενα. Εγω μονο και μονο για τον τομεα τον υπολογιστων θα πήγενα αν έμενα έδω. Απο οτι ειδα ergoteli, αυτοι εξειδικευονται στον τομεα της πληροφορικής (computer science), δεν ειδα κατι για μηχανικούς (engineer). Τωρα μπορει και να μην το προσεξα.

Link to comment
Share on other sites

Eχει τα δύο πτυχία που είναι παρεμφερή με computer science:

 

Media Informatics (bachelor)

Technical Informatics (diploma)

 

Στην Ελλαδα υπάρχει αντίστοιχα σε ΤΕΙ η σχολή Εφαρμοσμένης Πληροφορικής και πολυμέσων (Applied Informatics and Multimedia). Τα ΤΕΙ παρέχουν πιο εξειδικευμένη γνώση. Γιαυτό δε λέει πουθενά τη λέξη ΄΄μηχανικός΄΄. Νομίζω για την ώρα αυτά είναι ψιλά γράμματα.

 

Θα βρεις δουλεια είτε απο ΤΕΙ είτε από Πανεπιστήμιο και ας μην λέγεσαι μηχανικός. Αν και τώρα καταργήθηκε το διπλωματουχος μηχανικός (Dipl. -Ing.) στη Γερμανία και λέγονται όλοι BSc και MSc.

 

Στο Πανεπιστήμιο βγαίνεις επιστήμονας, στο ΤΕΙ εξειδικευμένος επιστήμονας. Εξαρτάται τι θέλεις...

Edited by ergotelis
Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.