Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

ΣΠΜΕ - Διεθνές Συνέδριο με θέμα: “Re engineering Greece”


Recommended Posts

                                                                             ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

                                Διεθνές Συνέδριο με θέμα: “Re engineering Greece”

 

 

        Με την παρούσα ανακοίνωση θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε για μία σημαντική πρωτοβουλία που αφορά την ανάπτυξη, την οποία αναλαμβάνει ο Σύλλογος Πολιτικών Μηχανικών Ελλάδας (Σ.Π.Μ.Ε.), μία από τις πλέον δραστήριες, παλαιότερες και παραγωγικές επαγγελματικές ενώσεις στην Ελλάδα με περισσότερα από 25.000 μέλη. Ο Σύλλογός μας θα διοργανώσει στις 25 και 26 Μαΐου του 2013 ένα μεγάλο συνέδριο με διαθεματικό χαρακτήρα και έμφαση στην ανάπτυξη με τίτλο: “Re engineering Greece” το οποίο θα φιλοξενηθεί στην Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών του κοινωφελούς ιδρύματος Ωνάση στην Αθήνα, στη Λεωφόρο Συγγρού 107-109.

 

Ε Ι Σ Ο Δ Ο Σ

Σας ενημερώνουμε ότι η είσοδος για τα μέλη του Συλλόγου Πολιτικών Μηχανικών Ελλάδας είναι δωρεάν, με την προϋπόθεση ότι θα είναι οικονομικά ενήμεροι, συνεπώς θα πρέπει να εξοφλήσουν τις συνδρομές τους μέχρι την Πέμπτη 23 Μαΐου 2013. Όσοι δεν είναι μέλη μας και επιθυμούν την εγγραφή τους, θα πρέπει να υποβάλλουν την αίτηση εγγραφής στη γραμματεία του Συλλόγου, μέχρι την Τετάρτη 22 Μαΐου 2013. (Την αίτηση εγγραφής μπορείτε να την βρείτε στο site μας www.spme.gr)

 

Η είσοδος για τους υπόλοιπους ενδιαφερόμενους που επιθυμούν να παρακολουθήσουν το Συνέδριο θα ανέρχεται στο ποσό των 50€. Για τη συμμετοχή σας στο Συνέδριο απαιτείται προεγγραφή, στην οποία θα δηλώνετε τις

ενότητες που σας ενδιαφέρουν. Επισημαίνεται ότι δεν θα είναι δυνατή η εγγραφή κατά την ημέρα του συνεδρίου. Σύντομα θα είναι διαθέσιμο και το πλήρες πρόγραμμα του συνεδρίου. Για οποιαδήποτε πληροφορία ή διευκρίνιση παρακαλώ επικοινωνήστε με την γραμματεία κ.κ. Ε. Ζακυνθινού & Τ. Σπυροπούλου στο Τ: 210 9238170 - e: [email protected].

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ.pdf

Re Engineering Greece.pdf

Edited by nik
Link to comment
Share on other sites

Ένα βασικό, το βασικότερο ίσως πρόβλημα που πρέπει να συζητηθεί διεξοδικά και να βρεθούν λύσεις, είναι η ύπαρξη "κομητών" και "απατεώνων" στον κλάδο...

Ειδικά μετά την κατάργηση των ελάχιστων αμοιβών, το πρόβλημα έχει πάρει ανεξέλεγκτες διαστάσεις, σε συνδυασμό με την ανεργία που υπάρχει.

Ο κάθε μεσίτης, ο κάθε τυχάρπαστος με "γνωριμίες", έχει στήσει ένα μαγαζάκι νοικιάζοντας σφραγίδες από ταλαίπωρους νέους συναδέλφους και χτυπάνε εκτός από τις τιμές και την ποιότητα της δουλειάς.

Οι επίσης ταλαίπωροι ιδιοκτήτες προσφεύγουν στις οικονομικές λύσεις αγνοώντας τις συνέπειες και συνολικά ο κλάδος πλήττεται από την καταρράκωση του κύρους των μηχανικών με τέτοιες ενέργειες...

 

Πιστεύω ότι το ΤΕΕ θα πρέπει να παίξει τον ρόλο του διασφαλίζοντας ένα κατώτατο επίπεδο αμοιβών και διασφαλίζοντας ή πιστοποιώντας αν θέλετε τα επίπεδα υπηρεσιών που παρέχουν τα διάφορα γραφεία...

Link to comment
Share on other sites

Δεν νομίζω να μιλήσουνε για εργασιακά και συνδικαλιστικά θέματα. Εξάλλου δεν έχει και νόημα να κάνεις ολόκληρο συνέδριο για αυτόν τον λόγο. Η συζήτηση θα φορά το τι κάνουμε από εδώ και πέρα. Αναπτυξιακά θέματα δηλαδή. Αλλά απορώ πως διοργανώθηκε έτσι ξαφνικά αυτό το συνέδριο και δεν έχει βγει ακόμη ούτε καν το πρόγραμμα. Θα μιλήσει κάποιος από την κυβέρνηση, εκπρόσωποι της αγοράς, εταιρειών, κατασκευαστών, μεσιτών κ.τ.λ. ή θα είναι φιάσκο....?

Link to comment
Share on other sites

Σημαντικός παράγοντας μπορεί να είναι και τα οικονομικά. Δηλαδή οι συνδρομές σας και το 50άρι…

Δεν το λέω κατηγορώντας και καλά κάνουν αν ανεβάζουν στροφές οι σύλλογοι μας (και οι δικοί μας των αρχιτεκτόνων) μπας και καταφέρουν και αποκτήσουν οικονομική επάρκεια και να μη είναι επαίτες δια μέσου των παρατάξεων στους διάφορους φορείς και ΤΕΕ.

 

Εκτιμώ ότι ακόμα και για λόγους οικονομικούς αν οι σύλλογοι μας γίνουν πιο δραστήριοι, πιο ενεργοί και πιο ουσιαστικοί, όφελος θα έχουμε εμείς ως επαγγελματίες του κλάδου.

Link to comment
Share on other sites

Ωραία... Μεγάλα ονόματα - κράχτες που ξέρουμε ήδη τι θα πουν, πολιτικά πρόσωπα που ξέρουμε τι θέλουν, υψηλόβαθμα διοικητικά πρόσωπα που θα πουν τα γνωστά ευχολόγια ενός γενικόλογου και ανύπαρκτου σχεδιασμού, κάποιοι γνωστοί συνεδριάκιδες που τους βλέπεις να ανακοινώνουν σε κάθε συνέδριο, και μερικοί ακόμα...

Ά, ένας Άγγλος και δύο τρεις Έλληνες εξ Αγγλίας ώστε να δικαιολογηθεί ο τίτλος "Διεθνές"...

 

Τους εύχομαι καλές εργασίες, δυστυχώς δεν θα δυνηθώ να παρακολουθήσω...

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.