Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

Σωληνωση απο plexiglass


Mixalis Nikolakis

Recommended Posts

καλησπερα σας.

 

στα πλαισια ενος φοιτητικου project πρεπει να φτιαξουμε μια σωληνωση απο plexiglass (ωστε να βλεπουμε τι συμβαινει μεσα σε αυτην).το προβλημα εδω ειναι οτι αν και εχουμε βρει τους σωληνες σε φ60 τις γωνιες τις βρισκουμε σε φ63 και αυτες μονο σε pvc κανονικο και οχι διαφανο plexiglass .θα θελαμε να αποφυγουμε να ξαναπαραγγειλουμε τους σωληνες ,και γ αυτο ψαχνομαστε αν υπαρχει καποιο καταστημα με φ60 σε γωνιες pvc ,εχουμε ηδη παρει αρκετα τηλεφωνο και δεν ειχε κανενα.Το βασικοτερο που θελουμε να αποφυγουμε ειναι εαν παρουμε γωνιες διαφορετικης διαμετρου απο την σωληνωση ,η δημιουργεια ''σκαλοπατιου'' .βεβαια θα μπορουσαμε να χρησιμοποιησουμε καποια συστολη ,ομως θα θελμα να ξερουμε εαν αυτη θα ειναι και η τελικη μας λυση.

 

ακομα επειδη χρειαζομαστε καποια αλλα υλικα ,οπως κυλινδρος απο PE και μια εποξικη ρητινη πολυουρεθανης 2 συστατικων με διαλυτη (εδω χρειαζομαστε βοηθεια -ολες οι διαθεσιμες αναφερονται με εμπορικες ονομασιες και εαν καποιος μπορει να προτεινει κατι ,θα ηταν πολυτιμη βοηθεια) θα θελαμε εαν εχετε κατα νου καποιο ή καποια καταστηματα που μπορουμε να τ αγορασουμε ,να μας τα προτεινετε είτε τηλεφωνα είτε να παμε εμεις οι ιδιοι εκει-εντος αθηνων παντα.

 

Επειδη βεβαια πληρωνει το ΕΜΠ και η διαδικασια κραταει καποιες μερες ,προσπαθουμε να τα παραγγειλουμε οσο το δυνατον πιο γρηγορα,οποτε καθε πληροφορια  θα ηταν ευπροσδεκτη.

 

επισυναπτω τις διαθεσιμες σε αμερικη διαμετρους σωληνων.θα μας ενδιεφερε να βρουμε γωνιες με ακτινες καμπυλοτητας 2d και οχι τις κλασσικες (εαν ανοιξετε το pdf θα το δειτε)

 

ευχαριστουμε

 

 

S4-9_METPVC_PipeFit_092710.pdf

Edited by Mixalis Nikolakis
Link to comment
Share on other sites

Οι PVC σωλήνες "πλάθονται" με θέρμανση... Τα τρία χιλιοστά είναι μικρό μέγεθος και "έρχεται" πολύ εύκολα με ένα απλό φλόγιστρο ή μια εφημερίδα...

Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...

Παίζεται αν μπορεί να το στεγανοποιήσει...

Υπάρχει και μια άλλη επιλογή...

Ζεσταίνεις σωλήνα φ63 που έχει μικρότερη εσωτερική διάμετρο απο το plexiglass και της κάνεις κεφάλι για να ταιριάζει εφαρμοστά στο plexiglass.

Αφού την κολλήσεις με ότι κολλάει αυτό (δεν έχω ιδέα) τότε  κόβεις πρόσωπο την πλαστική σωλήνα με το plexi και απο εκεί και περα τα πράγματα είναι απλά...

Κολλάς την γωνία σου στην πλαστική σωλήνα.

Link to comment
Share on other sites

  • 1 year later...

ευθύγραμμος σωλήνας φ63 δεν υπήρχε ώστε να το κάνετε όλο τόσο? θα χάλαγε το πείραμα με 3mm διαφορά?

 

τελικά τι απέγινε με την εργασία?

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.