Μετάβαση στο περιεχόμενο

ΠΕΑ σε ισόγειο (κατάστημα) που επικοινωνεί με υπόγειο (χώρος σταθμεύσεως) που θερμαίνονται από το ίδιο σύστημα θερμάνσεως


Antiermitianos

Recommended Posts

Προσωπικά θα κοιτούσα την τρέχουσα χρήση του υπογείου.

Αν λειτουργεί ή πρόκειται να λειτουργήσει ως χώρος εκθέσεων-πωλήσεων και αυτό, της ίδιας επιχείρησης -που μάλλον της ίδιας θα είναι απ' ό,τι καταλαβαίνω- όπως το ισόγειο, τότε θα το θεωρούσα ως τμήμα του θερμαινόμενου χώρου της χρήσης κατάστημα.

Το ότι δεν επικοινωνεί ο επάνω χώρος με τον κάτω δεν αλλάζει κάτι ως προς το ότι είναι δύο τμήματα της ίδιας χρήσης και της ίδιας επιχείρησης, όχι ιδιοκτησιακά (της ίδιας εταιρείας ή προσώπου), αλλά σαν άδεια λειτουργίας.

Αν είχαν διαφορετικά συστήματα θέρμανσης/ψύξης, θα θεωρούσα δυο ζώνες.

 

Αν επρόκειτο να χρησιμοποιηθεί ως αποθήκη, τότε:

- αν δεν θερμαίνονταν, θα το καταχωρούσα ως μ.θ.χ., στην περίπτωση που εφάπτονταν μόνο με τον ισόγειο χώρο του καταστήματος και όχι και με άλλη οριζόντια ιδιοκτησία (ο.ι.) ή και με άλλον μ.θ.χ. ο οποίος να ερχόταν σε επαφή με άλλες ο.ι.

- αν δεν θερμαίνονταν και ερχόταν σε επαφή και με άλλες ο.ι. ή με άλλον μ.θ.χ. που να ερχόταν σε επαφή με άλλες ο.ι., τότε θα έκανα χρήση της απλοποιητικής παραδοχής του Uπρος μ.θ.χ./2 και πλήρους σκίασης, για το δάπεδο του ισογείου, χωρίς περιγραφή-καταχώρηση του μ.θ.χ.

αν θερμαίνονταν (η αποθήκη), τότε απλώς θα αγνοούσα το δάπεδο ως δομικό στοιχείο, καθώς θα ήταν αδιαβατική επιφάνεια.

 

Δύο ξεχωριστά ΠΕΑ, θα εξέδιδα εάν το υπόγειο επρόκειτο να λειτουργήσει ως ξεχωριστό κατάστημα (και με ξεχωριστό μισθωτήριο).

 

edit: Απ' ό,τι είδα έχεις ποστάρει για το ίδιο θέμα και σε άλλο νήμα. Λάθος και κακώς απαντώ κι εγώ εδώ. Τέλος πάντων, τα Ε9, συστάσεις ΚΑΕΚ και τα ρέστα, δεν σε νοιάζουν ως Εν.Επ., ας ασχοληθεί ο ιδιοκτήτης με αυτά.

Edited by panos-vicious
Link to comment
Share on other sites

  • 2 years later...

Καλημέρα,

Κάνω ΠΕΑ για κατάστημα με υπόγειο στο οποίο υπάρχει πρόσβαση μέσω καταπακτής. Το κατάστημα βρίσκεται στο ισόγειο πολυκατοικίας και επικοινωνεί στη μία πλευρά με εξωτερικό αέρα, στη δεύτερη με το κλιμακοστάσιο της πολυκατοικίας,  στην τρίτη με όμορο κτίριο και στην τέταρτη με άλλο κατάστημα της ίδιας πολυκατοικίας. Το ΠΕΑ βγαίνει για ενοικίαση του καταστήματος μαζί με το υπόγειο ως βοηθητικό χώρο. Το ΠΕΑ θα γίνει για τμήμα κτιρίου. Θα ήθελα τη γνώμη σας για το αν είναι ορθότερο να οριστεί το υπόγειο ως ΜΘΧ με διαχωριστική επιφάνεια το δάπεδο του καταστήματος ή να ακολουθήσω την παραδοχή του 1/2 (όπως για το κλιμακοστάσιο) για το δάπεδο του καταστήματος κι άρα να μην ορίσω το υπόγειο. 

Ευχαριστώ.

Link to comment
Share on other sites

10 ώρες πριν, lamproud said:

Καλημέρα,

 Το ΠΕΑ θα γίνει για τμήμα κτιρίου. Θα ήθελα τη γνώμη σας για το αν είναι ορθότερο να οριστεί το υπόγειο ως ΜΘΧ με διαχωριστική επιφάνεια το δάπεδο του καταστήματος ή να ακολουθήσω την παραδοχή του 1/2 (όπως για το κλιμακοστάσιο) για το δάπεδο του καταστήματος κι άρα να μην ορίσω το υπόγειο.

Όχι δεν μπορείς να κάνεις τη παραδοχή του 1/2 στο υπόγειο, γιατί αυτό είναι αποκλειστικής χρήσης του Ισόγειου καταστήματος, σε αντίθεση με το κλιμακοστάσιο που είναι κοινόχρηστης χρήσης, ανεξάρτητα αν κάνει χρήση ή περνάει απο εκεί ο μισθωτής του καταστήματος.

Συνεπώς πρέπει να περιγράψεις πλήρως το υπόγειο.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.