Μετάβαση στο περιεχόμενο
 • ×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

    Only 75 emoji are allowed.

  ×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

  ×   Your previous content has been restored.   Clear editor

  ×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 • Παρόμοιο Περιεχόμενο

  • Από MAKAP
   Την 24/5/13 ανέβασα στις ειδήσεις ένα κείμενο για τη διαδικτυακή πύλη ΕΡΜΗΣ και τα δημόσια έγγραφα που περιλαμβάνονται στο πεδίο ενδιαφέροντος ενός μηχανικού, από το σύνολο των 81 έγγράφων που μπορεί να εκδώσει ηλεκτρονικά ένας πολίτης.
   Σήμερα (28/5) πήγα στο ΚΕΠ της περιοχής μου, για να πιστοποιήσω την εγγραφή μου, και άρχισα μια μικρή περιήγηση στην ιστοσελίδα.
   Με έκπληξη διαπίστωσα πάρα πολλές ενότητες στο Θεματικό Ευρετήριο (Περιβάλλον και Φυσικοί Πόροι, Πολεοδομία και Κτηματολόγιο, Μέσα Μεταφοράς, Ταξίδια και Τουρισμός και πολλές άλλες). Κάθε ενότητα έχει πολλές υποενότητες, όπως πχ στην Ενότητα Πολεοδομία και Κτηματολόγιο έχει 1) Κτηματολόγιο και οικόπεδα, 2) Οικοδομές και κτίρια και 3) Πολεοδομία και σχέδιο πόλης και σε κάθε υποενότητα πάρα πολλές πληρφορίες για απιτούμενα δικαιοληγητικά και έντυπα.
    
   Πιστεύω ότι είναι μια σοβαρή προσπάθεια εξυπηρέτησης αφενός του πολίτη αφετέρου του μηχανικού, στα συγκεριμένα θέματα, προκειμένου να μειωθεί η γραφειοκρατία και οι συχνές ερωτήσεις για θέματα που αντιμετωπίζουμε καθημερινά.
    
   Δεν έχω δοκιμάσει ακόμη την έκδοση κάποιου εγγράφου (με την ευρεία έννοια του όρου), για να γνωρίζω τον απαιτούμενο χρόνο μιας ολοκληρωμένης διαδικασίας αλλά φαντάζομαι ότι, η άμεση πληροφόρηση, από μία κρατική πηγή, για τα απαιτούμενα δικαιολογητικά μιας ενέργειας που θέλουμε να κάνουμε και η δυνατότητα έκδοσης κάποιων εγγράφων, χωρίς να χρειαστεί να μετακινηθούμε από το χώρο μας και να χάσουμε τις ώρες μας σε υπηρεσίες, θα είναι σημαντικό όφελος για καθένα από εμάς.
    
   Προτείνω, σε πρώτη φάση, την απλή περιήγηση στην ιστοσελίδα και, αν σας ενδιαφέρει η θεματολογία, εγγραφείτε και επισκεφθείτε ένα ΚΕΠ για την πιστοποίησή σας, έχοντας την αστυνομική ταυτότητα.
  • Από MAKAP
   Δημοσιοποιήθηκε η λειτουργία της διαδικτυακής πύλης ΕΡΜΗΣ, στην οποία μπορούμε να αναζητήσουμε την έκδοση 81 δημοσίων εγγράφων, προς το παρόν.
    
   Μεταξύ των εγγράφων που μπορούμε να εκδώσουμε, περιλαμβάνονται και τα ακόλουθα, που εμπίπτουν στο πεδίο ενδιαφέροντος του μηχανικού (ενδεχομένως, να περιλαμβάνονται και άλλα που διέφυγαν της προσοχής μου):
    
   29. Χορήγηση αντιγράφου αποσπάσματος του διαγράμματος καθώς και του πίνακα που συνοδεύει μια κυρωμένη πράξη εφαρμογής (τελική ιδιοκτησία, υποχρεώσεις εισφοράς σε γη και χρήμα του ν.1337/1983).
   74. Διεκπεραίωση αίτησης-δήλωσης ασφαλισμένου για αλλαγή διεύθυνσης.
   75. Διεκπεραίωση αίτησης-δήλωσης μετόχου για τη χορήγηση βεβαίωσης εξόφλησης οφειλής (ΜΤΠΥ).
   76. Διεκπεραίωση αίτησης-δήλωσης μερισματούχου για έκδοση βεβαίωσης χορήγησης μερίσματος.
   77. Χορήγηση βεβαίωσης ασφάλισης για ειδικό λογαριασμό πρόσθετων παροχών (ΤΣΜΕΔΕ).
   78. Βεβαίωση ασφάλισης για κύρια σύνταξη ΤΣΜΕΔΕ.
   79. Βεβαίωση ασφαλιστικής ενημερότητας (ΤΣΜΕΔΕ).
   80. Χορήγηση βεβαίωσης συνταξιούχου (ΤΣΜΕΔΕ).
   81. Βεβαίωση ασφάλισης για τον κλάδο υγείας ΤΣΜΕΔΕ.
×

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.