Μετάβαση στο περιεχόμενο

Κρύο νερό - ψύξη στα καλοριφέρ


jelis

Recommended Posts

Σε μια εγκατάσταση υπάρχει διαθέσιμο άφθονο κρύο πόσιμο νερό στους 8οC περίπου. Mπορεί να αξιοποιηθεί - διοχετευθεί στην υπάρχουσα εγκατάσταση με καλοριφέρ και λέβητα πετρελαίου ώστε να επιτύχουμε ψύξη τώρα το καλοκαίρι?

Ή πώς αλλιώς θα μπορούσε να εκμεταλλευτεί? Είτε για ψύξη είτε για θέρμανση...

 

Link to comment
Share on other sites

Μη το προσπαθήσεις.

Το χειμώνα όλη η εγκατάσταση θα είναι για τα μπάζα. (Θα έχει σκουριάσει από τα συμπυκνώματα)

Τα δε πατώματα και οι τοίχοι.........

Link to comment
Share on other sites

Η ψύξη δεν παίζει γιατί ουσιαστικά έχουμε ένα κάτω όριο στην θερμοκρασία προσαγωγής εξαιτίας της συμπύκνωσης της υγρασίας του αέρα που έρχεται σε επαφή με την κρύα επιφάνεια. Πρακτικά, σε πραγματικές συνθήκες αυτή η θερμοκρασία υγροποίησης είναι αρκετά υψηλά γύρω στους 19-20 βαθμούς (ανάλογα την περιοχή και την ημέρα). Αρα εφόσον δεν θέλεις τα σώματα και οι σωλήνες να στάζουν από παντού, πρέπει το κρύο νερό να έχει θερμοκρασία μεγαλύτερη από 20 βαθμούς, οπότε και η δυνατότητα για ψύξη είναι περιορισμένη. Χοντρικά το ψυκτικό φορτίο που μπορεί να δώσει ένα τέτοιο σύστημα είναι περίπου στο 1/5 του θερμικού φορτίου που έχει σχεδιαστεί η εγκατάσταση... πολύ κόπος για το τίποτα....

Link to comment
Share on other sites

Συγχωρέστε με για την άγνοιά μου αλλά επειδή δεν έχω ασχοληθεί δεν γνωρίζω. Σε σύστημα fan coil ψύξης θέρμανσης, υπάρχει "τάσι" συλλογής συμπυκνωμάτων και αποστραγγιστικός σωλήνας σε κάθε σώμα; Με τους σωλήνες τι γίνεται; Οκ είναι μονωμένες αλλά η μόνωση δεν "ποτίζει" κατά την ψύξη από τις συμπυκνώσεις; Εμπειρία δεν έχω από τέτοια συστήματα και ρωτάω καθαρά από περιέργεια. 

Link to comment
Share on other sites

Κάθε FCU έχει σκαφάκι συλλογής συμπυκνωμάτων και σωληνάκι εκροής που πρέπει να καταλήγει σε δίκτυο συμπυκνωμάτων που κατασκευάζεται από τον εγκαταστάτη.

Τα συμπυκνώματα δημιουργούνται από τους υδρατμούς που υπάρχουν στην ατμόσφαιρα οι οποίοι συμπυκνώνονται όταν έλθουν σε επαφή με κρύα επιφάνεια.

Έτσι η μόνωση ενός σωλήνα (που είναι κρύος) δεν επιτρέπει την επαφή του υδρατμού με τον σωλήνα και επομένως δεν δημιουργείται συμπύκνωμα (γύρω από τον σωλήνα).

 

Υ.Γ. Η άγνοια δεν είναι λόγος να ζητάει συγνώμη κάποιος. (Κανείς δεν τα ξέρει όλα, και "γηράσκουμε αεί διδασκόμενοι")

Η άρνηση της άγνοιας (βλέπε ξερόλες) είναι κακή.

Edited by antloukidis
Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.