Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

Ενημέρωση φακέλου ή αναθεώρηση


Recommended Posts

Βασίλη, αυτό όμως είναι για "ενδιάμεση" διδικασία έγκρισης-άδειας ... εδώ έχουμε περίπτωση άδειας του 2010 ... προ ν.4030.

Σε μπέρδεψα και εγώ με την παράθεση που έκανα και αναφέρεται σε έγκριση δόμησης ...

Εδώ νομίζω ότι είμαστε στην καθαρή περίπτωση του 9.β) σε συνδυασμό με το άρθρο 3, παρ. 3 του ΦΕΚ251 ...

Link to comment
Share on other sites

  • 5 months later...

Καλησπέρα.
Σε περίπτωση που σε εν εξελίξει οικοδομή θέλουμε να αλλάξουμε τις διαστάσεις και τη θέση ορισμένων κουφωμάτων, τι κάνουμε;
Μπορούμε να κάνουμε ενημέρωση φακέλου (παρότι αλλάζει το διάγραμμα δόμησης όσον αφορά τις όψεις- Ν.4030/11, Αρθρο 6, Παρ. 8β)) ή υποχρεωτικά κάνουμε αναθεώρηση πριν γίνουν τα τούβλα;
Αν επιτρέπεται η ενημέρωση φακέλου, πρέπει να γίνει πριν τελειώσει η οικοδομή ή μπορεί και αφού έρθει ο ελεγκτής δόμησης, ώστε να γίνει μια και καλή;
Ευχαριστώ πολύ! :???:
 
 
 




Συμπληρώστε την ειδικότητά σας στο προφίλ σας.
Παρακαλώ διαβάστε τους Κανόνες Συμμετοχής
Didonis Edited by Didonis
Link to comment
Share on other sites

Αν αλλάξει η αρχιτεκτονική μελέτη, θες αναθεώρηση. Τώρα το τι είναι αλλαγή της αρχιτεκτονικής μελέτης, θέλει πολλή συζήτηση. Αν για παράδειγμα κουνήσεις ένα παράθυρο 10εκ και μικρύνεις ένα άλλο 5εκ, επιστημονικά δεν άλλαξε κάτι. Στη σχολή μπορεί να σου λέγανε, ωραία και τι έγινε; Τώρα αν στην πολεοδομία σου πουν ότι άλλαξε, θα πρέπει να κάνεις αναθεώρηση. Στις όψεις δεν έχει διαστάσεις πάνω, ίσως για να αποτυπώνεται το πώς φαίνεται κάτι και όχι πώς θα το περιέργαφες σε ένα ηλεκτρονικό υπολογιστή. Αν είναι μικρές αλλαγές μπορεί να πας και με ενημέρωση.

 

Δες πόσο αλλάζει και το ΚΕΝΑΚ με αυτές τις αλλαγές. Μπορεί το τεύχος των υπολογισμών να αλλάζει σε πολλά σημεία με την αλλαγή που κάνεις.

Link to comment
Share on other sites

  • 2 months later...

σε οικοπεδο με διωροφη οικοδομη ο.α μεσα 80,ο ιδιοκτητης θελει να περιτοιχισει .Ποια κατα την γνωμη σας η πρεπουσα//συμφερουσα  διεργασια. Αναθεωρηση η ενημερωση ?

Edited by KOKARADI
Link to comment
Share on other sites

σε οικοπεδο με διωροφη οικοδομη ο.α μεσα 80,ο ιδιοκτητης θελει να περιτοιχισει .Ποια κατα την γνωμη σας η πρεπουσα//συμφερουσα  διεργασια. Αναθεωρηση η ενημερωση ?

Υπόψη

Ενημέρωση γίνεται σε εκτελεσμένες εργασίες που δεν απαιτούν μελέτη και δεν αυξάνουν όγκο και σ.δ και δεν αλλάζουν το περίγραμμα

και όχι σε ανεκτέλεστες 

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

σε αδεια του 1990 εχουν ολοκληρωθει οι εξωτερικες εργασιες εντος της 4 ετιας και απαιτειται η αποπερατωση του σπιτιου εσωτερικα.στο σπιτι δεν υπαρχουν παραβασεις απλως το κτιριο εχει τοποθετηθει σε αλλη (συννομη ομως θεση) θεση εντος του οικοπεδου.

χρειαζομαι αναθεωρηση απ αοριστον για τη συνεχιση των εργασιων (και μετα τη ληξη της αδειας)οπως αναφερει το αρθ 6 παρ.4γ του 4030/2011.

 

 

μπορει να γινει η ανωτερω αναθεωρηση η οχι?κι αν οχι πως το αντιμετωπιζω?

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Σε περίπτωση όπου έχω αλλαγή χρήσης από κατάστημα σε κατοικία βάσει του αρ.5 παρ. 2 του ΝΟΚ δεν απαιτείται άδεια δόμησης και χρειάζεται απλώς μία αίτηση (σύσταση φακέλου). Εάν όμως η αλλαγή χρήσης αυτή συνοδεύεται από μία ελαφριά αλλαγή στην μπροστινή όψη του κτιρίου τι κάνω? Όταν αναφέρω ελαφρία εννοώ ότι μέρος της μπροστινής όψης που καταλαμβάνει ένα συνεχές κούφωμα (με επιμέρους σταθερά κουφώματα στο σύνολο τους 3) συνολικού μήκους γύρω στα 3m τώρα εν μέρει θα κλείσει αριστερά και δεξιά αφήνωντας μία πόρτα μόνο στο μέσον. Δεν εππηρεάζει στατικό φορέα. Μήπως μία απλή ενημέρωση φακέλου αρχικής αδείας (2000) βάσει αρ. 29 παρ. 3 του ΝΟΚ για την αλλαγή κουφωμάτων θα ήταν η σωστή λύση και μετά να πάω για αίτηση αλλαγής χρήσης? Το θέμα όμως είναι ότι το κτίριο βρίσκεται σε παραδοσιακό οικισμό και θα χρειαστεί έγκριση απο ΣΑ πράγμα που αντιτίθεται στo αρ.6 παρ. 9 β του Ν. 4030. Υπάρχει καμία άλλη λύση για να μην βγάλω άδεια δόμησης για την μπροστινή όψη?
Ευχαριστώ

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.