Μετάβαση στο περιεχόμενο

δοκιμες μικρου φωτοβολταικου


Recommended Posts

Καλησπερα

Για οποιον, οποια γνωριζει να μας λυσει μια απορια. Ενας φιλος εχει αγορασει ενα μικρο πανελ 60 watt το οποιο το εχει συνδεσει  με 2 μπαταριες παραλληλα των 65Αh με ρυθμιστη 12v/24v με max amber διαχειρισης τα 10Α και τροφοδοτει 2 λαμπες των 7watt 12V σε ενα κηπο. Ολα λειτουργουσαν κανονικα για 2 μηνες εως οτου παρουσιαστηκε το φαινομενο το πανελ να δινει κανονικα τα 18v στην εξοδο του, αλλα οταν συνδεοταν στην ρυθμιστη να γινετε τεραστια πτωση τασης κατω απο 12 volt με αποτελεσμα να μην φορτιζουν οι μπαταριες. θεωρησαμε οτι χαλασε ο ρυθμιστης καθοτι απο ενα σημειο και μετα δεν εδινε εξοδο ουτε απο τις μπαταριες και αγορασε νεο ρυθμιστη. Αλλα και αυτην την φορα ενω εκτος συνδεσης η εξοδος απο το πανελ εχει κανονικη ταση οταν συνδεετε στην ρυθμιστη πεφτει υπερβολικα με αποτελεσμα να μην φορτιζει.

Καποια ιδεα τι να φταει .

Link to comment
Share on other sites

Ολα αυτα για να ανναβει 2 λαμπες??

Λογικα η ισχυς του πανελ θα καθοριζεται κυριως απο την ενταση (μπορει να κανω και λαθος..) οποτε αν ειναι ετσι θα  πρεπει να μετρησετε τι αμπερ δινει. Οι μπαταριες ειναι καλες?

Link to comment
Share on other sites

Από την περιγραφή σου φαίνεται ότι κάτι δεν πάει καλά με το ίδιο το πάνελ ή με την καλωδίωση του μέχρι τον ρυθμιστή φόρτισης.

Κανε την εξής δοκιμή: Δοκίμασε να συνδέσεις το Φ/Β κατευθείαν στις μπαταρίες ή βραχυκύκλωσε για λίγο τα καλώδια του Φ/Β (μεσημεριανή ώρα) ώστε να δεις να μπορεί να δώσει ρεύμα.

Ένα "12βολτο" Φ/Β των 60Wp πρέπει να μπορεί να δώσει γύρω στα 3Α με καλή ηλιοφάνεια....θα χρειαστείς αμπεροτσιμπίδα DC ή αμπερόμετρο για να το διαπιστώσεις. Αν δεν τα δώσει....κάπου υπάρχει πρόβλημα...ψάξε πρώτα την καλωδίωση και τις συνδέσεις.

Επίσης, συνήθως η τάση ανοιχτού κυκλώματος ενός "12βολτου" Φ/Β είναι πάνω από 20 - 21V με καλή ηλιοφάνεια.

Link to comment
Share on other sites

Γιατι το μυαλό μου εμενα  πάει σε προβληματική  δίοδο (εάν έχει, που λογικά έχει)??? :???: :?

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Καλησπερα

Καταρχην ευχαριστω για ολες τις απαντησεις.

Στελιο δεν γινονται ολα για το κερδος :) , καποια πραγματα γινονται και απο χομπυ ειδικα με τις ιδιοκατασκευες και απο κει και περα αμα προκυπτει και κανα οφελος καλοδεχουμενο πχ ανεξαρτησια φωτισμου :) . Οι μπαταριες δοκιμαστηκαν και ειναι καλες.

genesis κατεβηκε το πανελ και εγινε δοκιμη και με νεα καλωδιωση και με νεο ρυθμιστη, Ιδιο αποτελεσμα.

Νικοστρι διοδους ειχε 2 το πανελ στην πισω του πλευρα οι οποιες μετρηθηκαν και βρεθηκαν ενταξη

Επισης και οι μπαταριες και οι ρυθμιστες δοκιμαστηκαν στο δικο μου πανελ και λειτουργουσαν κανονικα.

Αφου γιναν ολες οι δοκιμες με ολους τους συνδυασμους πιθανολογουμε οτι κατι στραβο γινετε με την λειτουργια του πανελ το οποιο λογω των περιορισμενων γνωσεων μας επι του θεματος αδυνατουμε να αντιληφθουμε. Το πανελ θα αποσταλει στην εταιρια αγορας για ελεγχο. Οταν εχουμε την ενημερωση απο την εταιρια θα ενημερωσω το ποστ .Αν καποιος-α εχει καποια εξηγηση ας ενημερωση.

Link to comment
Share on other sites

Καλησπερα

Καταρχην ευχαριστω για ολες τις απαντησεις.

Στελιο δεν γινονται ολα για το κερδος :) , καποια πραγματα γινονται και απο χομπυ ειδικα με τις ιδιοκατασκευες και απο κει και περα αμα προκυπτει και κανα οφελος καλοδεχουμενο πχ ανεξαρτησια φωτισμου 

 

 

 

 

 

ΜΟΝΟΝ για κερδος θα πρεπει να  γινονται τα παντα.  Κερδος δεν θα πει (οπως λαθος μαθατε πολλοι) οτι.. βγαζω λεφτα και τα βαζω στην τσεπη μου, αλλα  πχ εξοικονομω ενεργεια προς οφελος ολων. Ξερεις ποσα συμπαντα υπαρχουν?  Εφτα δις! Γιατι τοσοι ειμαστε οι ανθρωποι σημερα..

Link to comment
Share on other sites

  • 4 weeks later...

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.