Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

Διαδικτυακή Πύλη "ΕΡΜΗΣ"


Recommended Posts

Την 24/5/13 ανέβασα στις ειδήσεις ένα κείμενο για τη διαδικτυακή πύλη ΕΡΜΗΣ και τα δημόσια έγγραφα που περιλαμβάνονται στο πεδίο ενδιαφέροντος ενός μηχανικού, από το σύνολο των 81 έγγράφων που μπορεί να εκδώσει ηλεκτρονικά ένας πολίτης.

Σήμερα (28/5) πήγα στο ΚΕΠ της περιοχής μου, για να πιστοποιήσω την εγγραφή μου, και άρχισα μια μικρή περιήγηση στην ιστοσελίδα.

Με έκπληξη διαπίστωσα πάρα πολλές ενότητες στο Θεματικό Ευρετήριο (Περιβάλλον και Φυσικοί Πόροι, Πολεοδομία και Κτηματολόγιο, Μέσα Μεταφοράς, Ταξίδια και Τουρισμός και πολλές άλλες). Κάθε ενότητα έχει πολλές υποενότητες, όπως πχ στην Ενότητα Πολεοδομία και Κτηματολόγιο έχει 1) Κτηματολόγιο και οικόπεδα, 2) Οικοδομές και κτίρια και 3) Πολεοδομία και σχέδιο πόλης και σε κάθε υποενότητα πάρα πολλές πληρφορίες για απιτούμενα δικαιοληγητικά και έντυπα.

 

Πιστεύω ότι είναι μια σοβαρή προσπάθεια εξυπηρέτησης αφενός του πολίτη αφετέρου του μηχανικού, στα συγκεριμένα θέματα, προκειμένου να μειωθεί η γραφειοκρατία και οι συχνές ερωτήσεις για θέματα που αντιμετωπίζουμε καθημερινά.

 

Δεν έχω δοκιμάσει ακόμη την έκδοση κάποιου εγγράφου (με την ευρεία έννοια του όρου), για να γνωρίζω τον απαιτούμενο χρόνο μιας ολοκληρωμένης διαδικασίας αλλά φαντάζομαι ότι, η άμεση πληροφόρηση, από μία κρατική πηγή, για τα απαιτούμενα δικαιολογητικά μιας ενέργειας που θέλουμε να κάνουμε και η δυνατότητα έκδοσης κάποιων εγγράφων, χωρίς να χρειαστεί να μετακινηθούμε από το χώρο μας και να χάσουμε τις ώρες μας σε υπηρεσίες, θα είναι σημαντικό όφελος για καθένα από εμάς.

 

Προτείνω, σε πρώτη φάση, την απλή περιήγηση στην ιστοσελίδα και, αν σας ενδιαφέρει η θεματολογία, εγγραφείτε και επισκεφθείτε ένα ΚΕΠ για την πιστοποίησή σας, έχοντας την αστυνομική ταυτότητα.

Link to comment
Share on other sites

ΜΑΚΑΡ

ευχαριστούμε για την ανάρτηση του site

 

Μπαίνοντας στο site και ενδιαφερόμενος για άδειες βιομηχανίας-βιοτεχνίας-επ. εργαστήριο, βρήκα οτι οι άδειες εκδίδονται βάσει του Ν, 2516/97 & 2965/01 που δεν έχουν καμμία σχέση με την αδειοδότηση των ανωτέρω επιχειρήσεων και που πλέον εκδίδονται με το Ν. 3892/11

 

Απλά μετέφεραν ''τα τσακάλια'' του προγράμματος, τις ιστοσελίδες του τότε υπ. ανάπτυξης στη ιστοσελίδα του ΕΡΜΗΣ, που στη ουσία είναι παρπαληροφόρηση για ένα επιχειρηματία ή επενδυτή (καλό έ ? - το άλλο με το ΤΟΤΟ το ξέρετε ?)

 

Μα καλά ΠΟΣΟ ΓΡΟΘΟΙ είναι ?????????????

 

Τι να πω ρε γαμώτω ...

 

Ρε ούτε σε 100 χρόνια δε θα γίνει κράτος αυτό !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Link to comment
Share on other sites

@dib

Καλά κάνεις και επισημαίνεις τα συγκεκριμένα λάθη και θα είναι καλλίτερα να τα επισημάνεις και στην ιστοσελίδα τους για να διορθωθούν αυτά και όποια άλλα λάθη επισημαίνουμε είτε σ' αυτή είτε σε οποιαδήποτε άλλη ιστοσελίδα παρόμοιας φύσης και αντικειμένου.

 

@Faethon11

Ναι, μόνον η ταυτότητα χρειάζεται και το username με το οποίο γράφτηκες, αν και, στην περίπτωσή μου, οι υπάλληλοι του συγκεκριμένου ΚΕΠ με γνωρίζουν από την εποχή που άνοιξε το ΚΕΠ στο δήμο μου και είχα δημοτικό αξίωμα.

Edited by MAKAP
Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.