Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

διαφορετική διαμερισματοποίηση και Ν4014/11


Recommended Posts

Καλησπέρα.

Για μια άδεια λειτουργίας καταστήματος η πολεοδομία μου ζήτησε τα σχέδια της Ο.Α. και νέα σχέδια με σκοπό την σύγκριση της πραγματικότητας με την Ο.Α.

Η μόνη ουσιαστική διαφορά που έχω έιναι η εξής:

Το ισόγειο ήταν χωρισμένο σε δύο επιμέρους καταστήματα διαστάσεων  το (α) 6Χ5m και το (β) 6Χ5m.

Στα συμβόλαια και στην πραγματικότητα έχει γίνει το εξής:

το (α) έχει διαστάσεις 5Χ5m και το (β) που είναι του πελάτη μου 7Χ5m. Κοινώς είναι κατά 1 μέτρο μεγαλύτερο στο πλάτος.

Χρειάζεται ρύθμιση με τον 4014/11 για δια φορετική διαμερισματοποίηση??? ή όχι αφού ουσιαστικά δεν επηρεαζω καθόλου δόμηση, κάλυψη, κλπ.

 

Βρηκα αυτό άρθρο 50 παρ. 7 του Ν4042/11 βέβαια δεν έχω διαφορά στα Η/Μ:

 

Η διαφορετική διαρρύθμιση διακεκριμένης αυτοτελούς οριζόντιας ή κάθετης ιδιοκτησίας από αυτήν που προβλέπεται στα εγκεκριμένα σχέδια της οικοδομικής άδειας δεν συνιστά αυθαίρετη κατασκευή. Η διαφορετική διαμερισμάτωση ορόφου από αυτήν που προβλέπεται στα εγκεκριμένα σχέδια της οικοδομικής άδειας, αν έχει επιφέρει τροποποίηση των μηχανολογικών εγκαταστάσεων, υπάγεται στην κατηγορία 13 του πίνακα του Παραρτήματος του ν. 4014/2011 και ως ειδικό πρόστιμο καταβάλλεται εφάπαξ, εντός της προθεσμίας της πρώτης δόσης, το ποσό των 500

 

Σας ευχαριστώ

 

 

Link to comment
Share on other sites

σου δίνω -1 γιατί βιάζεσαι.

 

θελει διαμερισμάτωση γιατί είναι αυθαίρετη η αλλαγή στα μεγέθη των επιφανειών παρόλο που δεν επηρεάζεις δόμηση κάλυψη κλπ

Link to comment
Share on other sites

σωστό συμφωνώ stayrosa :smile: μια ερώτηση όμως πάλι πάνω σε αυτό. Αν οι δύο ιδιοκτησίες έστω τρείς, έχουν διαφορετική διαμερισμάτωση απο αυτή που δείχνει η ο.α. ως προς το εξωτερικό τους περίγραμμα,χωρίς να επηρεάζεται το περίγραμμα του ορόφου. Και συγνώμη για τη βιασύνη αλλά είναι τελευταία μέρα να υποβάλουμε δηλώσεις. :smile: Αν λοιπόν, ανταλλάσουν τμήματα οι ιδιοκτησίες, είναι σαφές ο νόμος ότι κάνουμε μια διαμερισμάτωση ανα όροφο. Τότε τι κάνουν οι άλλοι, συνοδεύει καθένας το ακίνητο του με τη δήλωση του ενός που λέει και περιγράφει την διαμέρισμάτωση?

β) κάνει ο καθένας μια δήλωση? (μάλλον οχι)

γ)δήλωση κάνουν μια ξεχωριστή για τη διαμέρισμάτωση ή μπορεί να την κάνει ένας ιδιοκτήτης, και οι λοιποί συνοδεύουν τους τίτλους του ακινήτου τους με τη δήλωση αυτού και την τεχνική έκθεση αυτού?

Link to comment
Share on other sites

arche καθε οριζοντια ιδιοκτησια και ξεχωριστη δηλωση. (αν και ομολογω οτι δεν καταλαβα ποια η αυθαιρεσια σου καθως δεν μπορω να "νιωσω" την αυθαιρεσια στο επριγραμμα χωρις να επιρεάζεται το περιγραμμα της οικοδομης)

Link to comment
Share on other sites

stavrosa σε ευχαριστώ ξανα και έχεις δίκιο για την βιασύνη μου απλα πανικοβληθηκα λίγο με τις προσθεσμίες.

Πέρασα από την Υ.Δομ σήμερα αφού με έβγαλε και οδρόμος και ρώτησα.

Η απάντηση είναι ακριβώς αυτή που δίνεις εσύ.

Μπορεί στο άρθρο να λέει ότι ''εφόσον επηρεάζονται τα Η/Μ αποτελεί διαφορετική διαμερισματοποίηση'' μου τόνισε αρχικά ότι αλλάζουν τα μεγέθη (όπως ακριβώς μου απάντησες παραπάνω) και ότι για να είναι ''καλυμμένος'' ο ιδιοκτήτης σε σχέση και με τις υπόλοιπες ιδιοκτησίες καλύτερα να το δηλώσουμε. Όσο πειστική και αν ακούγεται αυτή η απάντηση, προσθέτωντας ότι τυπικά έστω τα ηλεκτρολογικά (γραμμές, πρίζες, κλπ) που περνούσαν από τον τοίχο σύμφωνα με την Ο.Α. προφανως και θα έχουν αλλάξει θέση.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.