Μετάβαση στο περιεχόμενο
Newsletter: Ημερήσια τεχνική ενημέρωση από το Michanikos.gr ×

Αμμόφιλτρο για γεώτρηση.Τι να διαλέξω.


daska2

Recommended Posts

Καλησπέρα σε όλους. Η γεώτρηση μου φέρνει τελευταία πάρα πολύ άμμο με αποτέλεσμα να μπουκώνουν συχνά τα μπεκ και επίσης το νερό στο σπίτι να έχει τρομακτική άμμο χαλώντας τα πλυντήρια τα μπάνια κτλ.

Το νερό έρχεται από τη γεώτρηση και γεμίζει 2 καζάνια των 1000 λίτρων το καθένα. Το νερό μετά φεύγει από τα καζάνια με το πιεστικό είτε για το σπίτι είτε για το πότισμα. Το πιεστικό πρέπει να είναι κοντά στους 1.5 ίππους αλλά δεν είμαι σίγουρος. Σκέφτηκα να τοποθετήσω ένα αυτοκαθαριζόμενο φίλτρο 1 ίντσας 50μc πριν το καζάνι και ένα 25μm μετά το καζάνι. Αυτό για το λόγο ότι τα καζάνια γεμίζουν περίπου σε 7 λεπτα.(2 τόνοι νερού) και αδειάζουν με το πότισμα σε περίπου 25 λεπτά με το πότισμα. Άμα έβαζα τα 25 μm πριν το καζάνι ύστερα από τα 50μm πιστεύω θα αντιμετώπιζα πρόβλημα με το πότισμα γιατί τα καζάνια δεν θα προλάβαιναν να γεμίσουν. Βέβαια φοβάμαι και μετά τα καζάνια τα 25μm γιατί μπορεί να δημιουργήσει πρόβλημα στο πιεστικό αν μπουκώσει.

Τώρα κάτι ακόμα το νερό στο αρχικό στάδιο παίρνει από κάτι σαν Ερμοκράτη (δεν ξέρω ακριβώς) που φαίνεται στις φωτογραφίες. Το έχω ξεβιδώσει για να το δείτε. Μέσα μπαίνει κάποιου είδους φίλτρο η κάτι άλλο. Είμαι σίγουρος ότι στο παρελθόν θα υπήρχε μια σήτα η κάτι τέτοιο γιατί είναι με βρύση για να μπορεί να καθαριστεί. Μπορεί κάποιος να με βοηθήσει για το τι πρέπει να τοποθετήσω εκεί περά γιατί σε όλα τα μαγαζιά με φίλτρα που έχω πάει δεν γνωρίζουν να με απαντήσουν. Ευχαριστώ πολύ εκ των πρότερων.

 

 

post-86176-0-27140400-1370510252_thumb.jpg

post-86176-0-87972900-1370510258_thumb.jpg

post-86176-0-85904800-1370510265_thumb.jpg

post-86176-0-86818700-1370510277_thumb.jpg

post-86176-0-42538200-1370510298_thumb.jpg

post-86176-0-70254100-1370510310_thumb.jpg

post-86176-0-96169100-1370510319_thumb.jpg

Link to comment
Share on other sites

Αυτο ειναι αρκετα δυσκολο.Ενταξει το χωμα που μαζευτηκε στο μπανιο ειναι μετα την παροδο αρκετων ετων χωρις καθαρισμα.Αυτο το κοκκινο δεν ξερω τι ακριβως ειναι και πως μπορω να το χρησιμοποιησω.

Link to comment
Share on other sites

Α αυτό φίλε μου ονομάζεται υδροκυκλωνικό φίλτρο  το χρησιμοποιούμε σε περιπτωσεις όπως τη δικια σου (αμμο ,χωμα κλπ) κανε ενα γκουγκλαρισμα για περισσότερες πληροφορίες

Edited by ΝΙΚΟΣΤΡΙ
Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Δεν ξέρω αν προλαβαίνω τίποτε αλλά δεν  το είδα νωρίτερα. Η συσκευή που έχεις είναι ένα κοινό φίλτρο σίτας με δυνατότητα καθαρισμού για άρδευση( για αυτό τον λόγο υπάρχει η βάνα στο κάτω μέρο του) τα δύο μανόμετρα που υπάρχουν στην συσκευή σου δείχνουν πότε το φίλτρο έχει βουλώσει (διαφορά στην πίεση 1 ατμ.) και τότε να ανοίξεις την βάνα για καθαρισμό. το μεγάλο λάθος που υπάρχει στην εγκατάσταση αν ο σωλήνας των 2¨ είναι της αντλίας είναι πως δεν υπάρχει ασφαλιστικό στην γραμμή πριν το φίλτρο ώστε αυτό αν βουλώσει να μην καταπονείται η αντλία. ελπίζω να βοήθησα.

Link to comment
Share on other sites

Οι συνηθισμένες υποβρύχιες αντλιες δουλεύουν με max 100gr/μ3 αμμο. Στην περιπτωση σου σηκωσε επειγόντος την αντλία γιατι θα φθαρεί συντομα και ελεγξε την προελευση της αμμου (μπορει να εχουν υποχωρήσει πχ τα χαλικια περιμετρικά της σωλήνωσης και να περναει αμμος)

Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...

Σε αρχικό στάδιο πιστεύω και εγω οτι πρέπει να σηκώσεις την αντλία της γεώτρησης σου.Επίσης ο λόγος που μπορεί να φέρνεις άμμο πάνω είναι και η υπεράντληση της γεώτρησης. Προσπάθησε να ''σπάσεις'' την συνολική άντληση σε δύο-τρια μέρη  και να αφήνεις λίγο χρόνο να γεμίσει με φυσική ροή απο τον υδάτινο ορίζοντα.

Σχετικά με τα φίλτρα σου προτείνω να πας σε φίλτρα άμμου μπουκάλας τουλάχιστον 25λτ με αυτόματη κεφαλή για τακτά πλυσίματα και αναγέννηση. Με τα απλά φίλτρα δεν θα προλαβαίνεις να τα αλλάζεις και μακροσκοπικά είναι μια ακριβή και μπελαλίδικη λύση.

Πιστευω να βοηθησα.

Link to comment
Share on other sites

Σε τι βάθος και σε τι απόσταση από το κοντινότερο κτήριο είναι η γεώτρηση;

Κάθε πότε συμπληρώνεις χαλίκι;

 

Αν ανεβάζει τόση άμμο και δεν συμπληρώνεις χαλίκι, ανησυχώ μήπως τρώγεται σιγά σιγά το έδαφος κάτω από το κτήριο και κάποια στιγμή υποχωρήσει το έδαφος απότομα προκαλώντας ζημιές στο κτήριο.

 

Αν κρίνω από αυτό που είδα στις φωτογραφίες και με την υπόθεση πως το νερό στους χώρους που φαίνονται στις φωτογραφίες είναι κλάσμα του νερού που χρησιμοποιείς για πότισμα, εκτιμώ πως μπορεί να βγάζεις και άνω του 1m³ άμμο ανά έτος. Σκέψου τι κενό θα υπάρχει γύρω από το σημείο αναρρόφησης σε 20~30 χρόνια.

Edited by sdim
Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.