Μετάβαση στο περιεχόμενο

Μελέτη θέρμανσης για σώματα με διαφορετικό ΔΤ εισόδου


konsantina

Recommended Posts

ο τυπος ειναι ο εξης και ονομαζεται μεση υπερθερμοκρασια θερμαντικου σωματος...

 

Qολ(κσ)=Qολ(Δtmo/Δtm)^1,3

 

οπου:

 

Qολ(κσ):θερμαντικη ικανοτητα των σωματων στις κανονικες συνθηκες..

 

Qολ:η θερμαντικη ικανοτητα των σωματων στις συνθηκες του παραδειγματος..

Δtmo=(90-70)/2-20=60 (99,9999% οι θερμαντικες αποδοσεις σε ενα προσπεκτους ειναι για παροχη 90 βαθμους κελσιου,επιστροφη 70, και θερμοκρασια περιβαλλοντος εντος χωρου 20..)

Δtm=(tπ-tε)/2-tχ=....

 

 

οπου

 

tπ:θερμοκρασια προσαγωγης παραδειγματος

tε:θερμοκρασια επιστροφης παραδειγματος

tχ:θερμοκρασια χωρου παραδειγματος

 

εστω δηλαδη οτι εχεις καταλογο σωματων για 90/70/20 και θελεις να υπολογισεις ρεαλιστικα για 75/60/20 τοτε απο τον τυπο θα βρειτε πως πρεπει να κανετε προσαυξηση στα σωματα κατα 36% στις θερμιδες,ωστε να χρησιμοποιηθει ο ιδιος καταλογος για 90/70/20...

 

για μεγαλυτερη ευκολια αν ενας χωρος θελεις 2.000 θερμιδες,τοτε πολλαπλασιαστε με 1,36 και θα σας βγει 2,720 θερμιδες ωστε να βγαλετε σωμα απο τον καταλογο...

 

απλα να προστεθει οτι κανενα συστημα αν δεν μελετηθει σωστα,κανενας μα κανενας δεν εγγυαται οτι,αυτες οι διαφορες 75-60 ή 70-55 κλπ,μεταξυ παροχης- επιστροφης,θα συμβουν ή οτι υπαρχει μια αορατη δυναμη που θα τις δημιουργησει..ειναι παραδοχες..και ολα ξεκινανε απο τον κυκλοφορητη και γενικα την σωστη διαστασιολογηση του συστηματος..

Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 27
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Όλη η Ευρώπη υπολογίζει τις αποδώσεις των σωμάτων σε θερμοκρασία 75/65/20 και οι Έλληνες εισαγωγείς στα φυλλάδια κάνουν μετατροπές με ανύπαρκτους συντελεστές! ΠΧ ένα Τούρκικο σώμα πανελ (μαζικής παραγωγής) δίνει απόδοση στην διάσταση 22/900/700->1986Kcal/h ενώ το αντίστοιχο Buderus 1750Kcal/h. Αναφέρομαι στην Buderus επειδή είναι γνωστή σε όλους μας και προσωπικά εμπιστεύομαι τις μετρήσεις των αποδόσεων σε σύγκριση με κάποιο Τούρκικο εργοστάσιο. Ακόμα και την μετατροπή των Watts σε Kcal/h μπαλαμουτιάζουν προκειμένου να δείξουν μεγαλύτερες αποδόσεις και αυτό συμβένει γιατί υπάρχουν μερικοί Μηχανικοί οι οποίοι ζητούν κοστολόγιο σωμάτων σε ευρώ/θερμίδα !!

 

Τα περισσότερα εργοστάσια δίνουν πίνακες με correction factors. Υπάρχει ένα αρχείο σε excel που μπορείτε να κατεβάσετε από την KORADO.

 

http://www.korado.com/en/databases/radik-calculation-heat-output.shtml

Link to comment
Share on other sites

  • 11 months later...

Να ρωτήσω κάτι γρήγορο;Σώματα πάνελ με ύψος 80cm από άκρη σε άκρη,στους πίνακες λαμβάνονται ως σώματα 900mm ή χρειάζεται να βρω μέση τιμή ανάμεσα στα 700mm και 900 mm;

Link to comment
Share on other sites

@biui:Δεν ξέρω αν κατάλαβα καλά αυτό που ρωτάς, αλλά έχε υπόψη σου ότι κάθε εταιρεία έχει τους της πίνακες και σου λέει θερμίδες που καλύπτει κάθε σώμα.

Link to comment
Share on other sites

έχω Τον έχω βρει τον πίνακα της εταιρίας, αλλά μετρώντας το ύψος του σώματος (80 cm) και ανατρέχοντας στον πίνακα δεν υπάρχει μέτρηση για το αντίστοιχο ύψος.Δεν ξέρω μήπως κάνω εγώ κάπου λάθος.Σε πάνελ σώμα το ύψος που αναφέρεται στον πίνακα πχ 900mm είναι εξωτερικά του πάνελ ή αναφέρεται σε απόσταση μεταξύ κέντρων σύνδεσης ή κάτι αντίστοιχο;Φαντάζομαι ότι υπάρχουν εταιρίες που κατασκευάζουν και σώματα κατά παραγγελία.Υπάρχει ένας πίνακας πιο πάνω http://www.mgavrielatos.gr/Someuropanel_files/Europanel.pdf και εγώ έχω ένα σώμα τύπου 2.2 μήκους 1m αλλά το ύψος είναι 800mm, πόσες θερμίδες αποδίδει;

 

Ευχαριστώ εκ των προτέρων

Link to comment
Share on other sites

ο τυπος ειναι ο εξης και ονομαζεται μεση υπερθερμοκρασια θερμαντικου σωματος...

 

Qολ(κσ)=Qολ(Δtmo/Δtm)^1,3

...

 

Και ο ίδιος τύπος όπως υπάρχει στις Τ.Ο.ΤΕΕ

post-33925-131887239676_thumb.jpg

Link to comment
Share on other sites

  • 9 months later...

Η απόδοση ενός σώματος ύψους 80cm είναι κατά προσέγγιση, τα 8/9 της απόδοσης σώματος παρόμοιας κατασκευής, ύψους 90cm. Αν δεν σε ενδιαφέρει ιδιαίτερη ακρίβεια πήγαινε με τον παραπάνω τρόπο.

 

Βέβαια, ο τρόπος αυτός πιθανότατα θα δώσει μεγαλύτερη ακρίβεια από αυτή που θα είχες αν έβρισκες τον πίνακα του κατασκευαστή του συγκεκριμένου σώματος, καθώς αυτοί οι πίνακες συνήθως κλέβουν.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.