Μετάβαση στο περιεχόμενο
Newsletter: Ημερήσια τεχνική ενημέρωση από το Michanikos.gr ×

Ο Λευκός Πύργος φεύγει, η «Ξενοφόρα» έρχεται


AlexisPap

Recommended Posts

Ρε μπας και σκοπευουν να γκρεμισουν κανα Λευκο Πυργο???  :)

Δεν εξηγειται αλλιως να θες να τραβας το βλεμμα απο το Λευκο Πυργο με μια κατασκευη αδιαφοορης,δηθεν φουτουριστικης, αισθητικης.Τετοιες κατασκευες ταιριαζουν σε συγχρονες πολεις λιγων δεκαετιων (βλεπε Ντουμπαι) αλλα οχι σε πολεις με ιστορια χιλιετειων,που υπαρχουν εμφανη τα σημαδια της ιστοριας της (Καμαρα,Λευκος Πυργος,Καστρα κλπ.)

Σαν γρια με κοκκινο κραγιον θα ειναι μετα η Σαλονικα.

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

αυτό το τενεκέδες μου ακούστηκε σαν το άλλο πριν καμιά εβδομάδα με τον "Κεμάλ" του Χατζιδάκι.

άσχετο...

και ως μαθητής του Εγγονόπουλου επιμένω στο χαρακτηρισμό!

απαράδεκτο να "τσουβαλιάζεις" το Χατζηδάκι με το ζογγολόπουλο;;;;;

Link to comment
Share on other sites

Δεν θέλω προσωπική αντιπαράθεση , απλώς ο Ζογγολοπουλος δεν ήταν ο καθένας , ούτε τσουβαλιαζετε η τέχνη . Όποιος θέλει ας κοιτάξει για κατι παραπάνω και τίποτα άλλο, όποιος πάλι κρίνει έτσι την τέχνη του γνωρίζοντάς την είναι άποψή του ,σεβαστή .

Link to comment
Share on other sites

 Οι μελετητές του έργου περιγράφουν την «Ξενοφόρα» σαν ένα μεγάλο γλυπτό-μαγνήτη, που θα αποτελέσει ένα εμβληματικό δημόσιο κτίριο αλλά και πόλο έλξης για ντόπιους και ξένους επισκέπτες.

«Επιδίωξη είναι το έργο να λειτουργήσει ως σημείο αναφοράς για τη Θεσσαλονίκη, να αγγίξει την ψυχοσύνθεση και να κερδίσει την αποδοχή του Θεσσαλονικιού, να αποτελέσει προσιτό πολιτιστικό, ψυχαγωγικό και ενημερωτικό πόλο με μέγιστη αξιοποίησή του όλη την ημέρα», λένε αυτοί.

 

Αφού ψάχνονται για τοπόσημα, μαγνήτες και πόλους έλξης για ξένους επισκέπτες, σε μια πόλη σαν τη Θεσσαλονίκη, και εφ όσον είναι αποφασισμένοι να φτιάξουν εκεί κάτι, ας κάνουν ένα πλωτό πατσατζίδικο που είναι σίγουρο ότι θα ικανοποιεί  τα περισσότερα κριτήρια της παραπάνω περιγραφής των προθέσεων τους.

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Με αφορμή αυτό ωστόσο, να αναγνωρίσουμε ότι η πόλη βρίκεται σε μεγάλη παρακμή και είναι απολύτως αναγκαίες σημαντικές παρεμβάσεις. Η πόλη έχει την πρώτη ύλη ώστε να είναι μία από τις σημαντικότερες της Ευρώπης (τουριστικά, πολιτισμικά, οικονομικά) και όμως παραπαίει.

 

Το παρελθόν της ανεκτίμητο, αλλά αυτό θα πρέπει να αναδειχθεί μέσω του παρόντος και του μέλλοντος. Μπορεί να διαφωνούμε με το συγκεκριμένο κτίριο αλλά τουλάχιστο είναι μια προσπάθεια, ένα βήμα για το μέλλον. Και σε κάθε περίπτωση οι χρήσεις του προάγουν τον πολιτισμό..

Link to comment
Share on other sites

διαβασα ολες τις αποψεις.

 

ας υποθεσουμε οτι δεν θα υπαρξει 'μασα' και νομιζω συμφωνουμε οτι κατα τον ρου της ιστοριας ειναι θεμιτο και λογικο να εχουμε νεα κτιριακα 'σηματα κατατεθεν', τα οποια προσπαθουν να αποτελεσουν κτιρια ευρεως αναγνωρισιμα σε μια πολη.

 

με αυτα λοιπον ως δεδομενα, τι κτιριο θα θελατε στην πολη της θεσσαλονικης και σε ποιο σημειο?

 

δηλαδη, στην παραλιακη δεν θα πρεπει να γινει κανενα εγχειρημα τετοιου κτιριου, λογω του λευκου πυργου?

 

υγ. προσωπικα, δυσκολευομαι να παρω θεση. απ την μια θεωρω οτι ενα τετοιο κτιριο στην θεση που προβλεπεται θα ειναι ιδιαιτερα εντυπωσιακο (ειδικα περπατοντας την παραλιακη απο την αντιθετη πλευρα, απ την αλλη παραειναι φουτουριστικο.

παντως, στην θεση του μεγαρου μουσικης, θα προτιμουσα ενα παρομοιο κτιριο.

Link to comment
Share on other sites

Ας βρεθεί πρώτα ο λόγος μια φαραωνικής κατασκευής στην παραλιακή και μετά συζητάμε τα υπόλοιπα....

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.