Μετάβαση στο περιεχόμενο
Newsletter: Ημερήσια τεχνική ενημέρωση από το Michanikos.gr ×

Εμβαδό σε ΠΕΑ και μελέτη ΚΕΝΑΚ


sdim

Recommended Posts

Πριν στο πεδίο "Συνολική επιφάνεια" βάζαμε ότι μέτραγε στον Σ.Δ., όχι μόνο την θερμαινόμενη επιφάνεια.

Τώρα πρέπει να βάζουμε την θερμαινόμενη επιφάνεια.

τα μπέρδεψες λίγο, τώρα στην συνολική επιφάνεια βάζεις όλα τα τ.μ θερμαινόμενων και ΜΘΧ που έχεις υπολογίσει στο xml. To αποτέλεσμα θα βγεί ίδιο με παλιά, απλά παλιά μερικοί και εγώ προσωπικά αν κάποιοι ΜΘΧ δεν μέτραγαν στον σ.δ παρόλο που τούς είχα υπολογίσει ώς ΜΘΧ στο xml δεν τούς έβαζα στα συνολικά. Το ίδιο έκανα και το Μάρτη χωρίς να έχω προσέξει την αλλαγή. ΟΜΩΣ ΤΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΔΕΝ ΕΠΗΡΕΑΖΕΤΑΙ. Το buildingcert έχει ακόμα την ερωτοαπάντηση με τον συντελεστή δόμησης.

Link to comment
Share on other sites

Γιώργο, νομίζω πως μιλάς για τη "Συνολική επιφάνεια" που συμπληρώνουμε στη καρτέλα "Γενικά" στα στοιχεία του κτιρίου. Αυτή όντως δεν αλλάζει κάτι στα αποτελέσματα, απλά φαίνεται πρώτη μούρη στην πρώτη σελίδα του ΠΕΑ.

">http://2u8uknq.jpg

Link to comment
Share on other sites

ακριβώς Πάνο για αυτήν μιλώ, όχι για την επιφανεια της ζώνης φυσικά που έτσι κια αλλιώς η συνολική της ζώνης είναι θερμαινόμενη και ανέκαθεν μέτραγε στο σ.δ και έμπαινε κανονικά και παλιά. 

Αυτή η συνολική επιφάνεια πολλές φορές μπορεί να είναι μεγαλύτερη από την συνολική τής ζώνης, ποτε όμως μικρότερη.

Αυτή είναι που είναι και φάτσα κάρτα και άρα μπορεί σύμφωνα με τον συνάδελφο να δημιουργήθει πρόβλημα από τον φορέα του εξοικονομώ.

Edited by katrmp
Link to comment
Share on other sites

Πριν στο πεδίο "Συνολική επιφάνεια" βάζαμε ότι μέτραγε στον Σ.Δ., όχι μόνο την θερμαινόμενη επιφάνεια.

Τώρα πρέπει να βάζουμε την θερμαινόμενη επιφάνεια.

άλλωστε αν ο συνάδελφος εννοεί την συνολική της ζώνης , τότε ποτέ δεν βάζαμε ότι μέτραγε στον σ.δ αλλά πάντα όπως και τώρα την πραγματική θερμαινόμενη επιφάνεια τής ζώνης.

Link to comment
Share on other sites

Νομιζω οτι η συνολικη επιφανεια που φαινεται φατσα καρτα στη 1η σελιδα του ΠΕΑ δεν ειναι αυτο το νουμερο αλλα το αθροισμα των εμβαδων των ζωνων και των ΜΘΧ ενδεχομενως.

Οποτε αν αυτο το αθροισμα προκυπτει διαφορετικο απο το νουμερο αυτο που λετε, εμφανιζεται το αθροισμα

 

Ας με διορθωσει καποιος αν κανω λαθος

Link to comment
Share on other sites

Ναι βρε Γιάννη, αυτή που λες είναι η συνολική επιφάνεια που φαίνεται στην πρώτη σελίδα του ΠΕΑ. Και η οποία επιφάνεια, ουδόλως επηρεάζει τα αποτελέσματα των υπολογισμών.

Τώρα πως προέκυψε αυτό το μπέρδεμα και συζητάμε το θέμα -σε δύο μάλιστα- νήματα, δεν έχω καταλάβει.

 

Υ.Γ.: Σε σεμινάριο, ο εισηγητής είχε πει πως αν εξετάζουμε τμήμα κτιρίου, π.χ. διαμέρισμα που έχει σαν παρακολούθημα κάποια αποθήκη ή κλειστή θέση στάθμευσης, τότε στη συνολική επιφάνεια που συμπληρώνουμε στην καρτέλα "Γενικά" του κτιρίου, θα πρέπει να βάλουμε κι αυτά τα τετραγωνικά. Δεν ξέρω κατά πόσο είχε δίκιο, πάντως δεν το εφάρμοσα ποτέ.

Link to comment
Share on other sites

Η "Συνολική επιφάνεια" στο λογισμικό του ΚΕΝΑΚ εισάγεται στο "Κτίριο" και στην "Ζώνη".

 

Στις περισσότερες περιπτώσεις που βγάζουμε ΠΕΑ για ένα μόνο διαμέρισμα ή μονοκατοικία , η συνολική επιφάνεια στο Κτίριο και στην Ζώνη είναι ίδια.

 

Αν αλλάξει κάποιος την συνολική επιφάνεια στο Κτίριο τότε δεν αλλάζει η ενεργειακή κατανάλωση.

Αν αλλάξει όμως την συνολική επιφάνεια στην ζώνη τότε αλλάζει η ενεργειακή κατανάλωση.

Link to comment
Share on other sites

Αυτά λέω κι εγώ στο μήνυμα 9 οπότε δεν καταλαβαίνω το μπέρδεμα που έχει προκύψει. Στο κάτω-κάτω δεν είναι αρμοδιότητα ούτε κανενός εφοριακού ούτε και συμβολαιογράφου να ελέγξει τα συνολικά τετραγωνικά που αναγράφονται στο ΠΕΑ.

Link to comment
Share on other sites

Το μπέρδεμα ΘΑ προκύψει.

 

Αρχικά με το εξοικονομώ (το συζητάω στο συγκεκριμένο θέμα ειδικά για το εξοικονομώ) που πολλοί θα βγουν εκτός αν υπάρχει σημαντική απόκλιση του εμβαδού στο ΠΕΑ με του Ε9.

 

Το άλλο μπέρδεμα θα γίνει με κάποιες ΔΟΥ ή συμβολαιογράφους. Δεν θα μπορούν να ελέγξουν εύκολα αν το ΠΕΑ είναι για το συγκεκριμένο ακίνητο. Φαντάσου έναν ιδιοκτήτη παλιάς πολυκατοικίας με αρκετά διαμερίσματα ανά όροφο με μικρές διαφορές στο εμβαδό για τα οποία δεν υπάρχει αριθμός ιδιοκτησίας. Αν βγάλει ΠΕΑ για ένα διαμέρισμα, ποιος θα τον αποτρέψει από το να το χρησιμοποιήσει για όλα τα διαμερίσματα του ορόφου;

 

 

Δεν είναι βέβαια και σπουδαίο πρόβλημα, απλά το έθεσα για συζήτηση ώστε να ενημερωθούν όσοι βγάζουν ΠΕΑ. Υπάρχει μεγάλη διάσταση απόψεων για το τι μπαίνει που, πρέπει σιγά σιγά να οργανωθούμε.

Link to comment
Share on other sites

αυτός που θα το χρησιμοποιήσει είναι υπεύθυνος και για τίς συνέπειες, αφού καταρχήν και οριζόντια ιδιοκτησία να μήν έχει γίνει ο επιθεωρητής κάπως θα το ονομάσει από όροφο(διαμέρισμα Α ορόφου) και από σχέδια (π.χ Α-1), αφού έτσι κι αλλιώς στο Ε-9 πάλι δεν μπαίνει ο αριθμός της ιδιοκτησίας. 

πέρα τούτου στην φωτογραφία σημειώνεται η ιδιοκτησία. Από κει και πέρα ο καθένας κάνει ότι νομίζει.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.