Μετάβαση στο περιεχόμενο
Newsletter: Ημερήσια τεχνική ενημέρωση από το Michanikos.gr ×

Φυτεμένο Δώμα


Recommended Posts

κ. Latg ευχαριστώ για το άμεσο της απάντησης

αντιλαμβάνομαι τη διαφοροποίση, όπως κ στο άλλο τοπικ που μου απαντήσατε

αλλα εφόσον επιθυμώ κεκλιμένη ταράτσα-στέγη- στα 35τμ, άραγε υπάρχει σημείο που να αντιτίθεται στους γενικούς κανονισμούς?

Φροντίζουμε να τηρούμε τους κανόνες της κοινότητας:

6. Δεν παραθέτουμε ολόκληρα μηνύματα για λόγους οικονομίας του forum.

jbosdas

Edited by jbosdas
Παράθεση προηγούμενης δημοσιεύσης
Link to comment
Share on other sites

Συνάδελφος όχι κύριος και ενικός

 

Αν δεν ξεπερνας τα 3,40 ναι ίσως μπορεί η οροφή του κύριου χώρου 35τμ να έχει κλίση αλλά δεν το καθιστά στέγη και σίγουρα δεν μπορεί να έχει από πάνω φύτευση η οτιδήποτε άλλο πλην φ/β πανέλων χωρίς επιπλέον κλίση. 

Αρ. 19 παρ. 2γ

"γ) Απολήξεις κλιμακοστασίων με στάση ανελκυστήρα στο δώμα (φυτεμένο ή μη) και φρεάτων ανελκυστήρων με τις ελάχιστες αναγκαίες διαστάσεις και μέγιστο εξωτερικό ύψος τεσσάρων κόμμα είκοσι μέτρων (4,20 μ.) από την τελικά διαμορφωμένη επιφάνεια του τελευταίου ορόφου του κτιρίου. Σε αυτήν την περίπτωση ο χώρος κύριας χρήσης της παρ. 2.α) δύναται να έχει μέγιστο εξωτερικό ύψος τεσσάρων κόμμα είκοσι μέτρων (4,20 μ.) από την τελικά διαμορφωμένη επιφάνεια του τελευταίου ορόφου του κτιρίου. Απολήξεις κλιμακοστασίων χωρίς στάση ανελκυστήρα στο δώμα (φυτεμένο ή μη) και μέγιστο εξωτερικό ύψος τριών κόμμα σαράντα μέτρων (3,40 μ.) από την τελικά διαμορφωμένη επιφάνεια του τελευταίου ορόφου του κτιρίου. Πάνω στις ανωτέρω απολήξεις, με ή χωρίς στάση ανελκυστήρα στο δώμα, καθώς και στην οροφή του χώρου κύριας χρήσης της περ. α) της παρ. 2, απαγορεύεται η τοποθέτηση οποιασδήποτε κατασκευής ή εγκατάστασης, πλην φωτοβολταϊκών πανέλων τα οποία τοποθετούνται σε οριζόντια θέση με δυνατότητα κλίσης έως δύο τοις εκατό (2%) για την απορροή των ομβρίων υδάτων."

Edited by Latg
Link to comment
Share on other sites

Αν υπάρχει απόληξη ανελκυστήρα στο δώμα, επιτρέπεται μέχρι το +4.20 και "το κτίριο μπορεί να καλυφθεί από επιφάνειες διαφορετικών μορφών, κλίσεων και υλικών" (=στέγη).

Πάνω από το 4,20 (ή το 3,40 αν δεν υπάρχει απόληξη ανελκυστήρα) επιτρέπονται μόνο φωτοβολταϊκά με 2%.

  • Upvote 2
Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.